27 / 04 / 2024

marmaray tren durakları

marmaray tren durakları

İstanbul Halkalı ile Gebze arasında konumlandırılan iyileştirme banliyö hattı projesi olarak hayata geçirilen Marmaray tren projesi ve detayları haberimizde...

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı 2027'de açılıyor! Bakandan son dakika müjdesi: 1 yıl erken tamamlanacak! 

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nın açılışı 2027'de gerçekleştirilecek. Bakan Uraloğlu, hattın 1 sene erken tamamlanacağını belirtti. Peki Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda hangi duraklar var? 

Yerli ve Milli Elektrikli Tren Seti Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaretçilerini bekliyor!

Uğur Taşkınsakarya, TCDD Taşımacılık AŞ'nin İstanbul Bölge Müdürü olarak görev yapıyor ve "Yerli ve Milli Tren Seti"nin bir hafta boyunca Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaret edilebileceğini ve tüm vatandaşları beklediklerini ifade etti.

İlk Milli Elektrikli Tren Seti bugün İstanbul'da görücüye çıktı!

Türkiye'nin ürettiği İlk Milli Elektrikli Tren Seti, bugün Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda vatandaşlarla buluşturulacak.

Müjde! Yüksek Hızlı Tren seferleri 1 ay ücretsiz olacak! İşte o iller, sefer saatleri ve durakları...

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri mayıs ayının sona kadar ücretsiz olacak. Peki, sefer saatleri ve durakları belli oldu mu? İşte yanıtı...

Bahçeşehir-Halkalı Marmaray Ring Tren Hattı'nda çalışmalar tamamlanıyor!

2020 yılında çalışmaların başladığı Bahçeşehir-Halkalı Marmaray Ring Tren Hattı projesinde çalışmalar son aşamaya geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Yasin Kartoğlu, Marmaray'a ulaşımın kolaylaşacağını dile getirdi. 

Yüksek hızlı trenin saat ve durakları değişti!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan,  yüksek hızlı tren saat ve duraklarında bazı değişiklikler yapıldığını açıkladı. 

Hızlı tren önümüzdeki hafta Halkalı'ya kadar hizmet verecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Hızlı tren; ülkemize, insanlarımıza, bu coğrafyada hizmet veriyor. Ankara-İstanbul, Konya-İstanbul, inşallah önümüzdeki haftadan sonra da Marmaray'daki boğaz geçişiyle Halkalı'ya kadar hizmet verecek." dedi.

İzmir'e tüp geçiş ve hızlı tren müjdesi!

Başbakan Binali Yıldırım, İzmirlilere toplu taşıma müjdesi verdi. Başbakan Yıldırım, "İzmir’in 'Marmaray’ını, tüp geçişini bu sene içinde ihaleye çıkıyoruz. İzmir’e bir gerdanlık takacağız" dedi. Yıldırım ayrıca, Ankara-İzmir arasına hızlı tren yapacaklarını ve ulaşımın 3,5 saate düşeceğini söyledi.

Gebze-Halkalı Tren Hattı çalışmalarında son durum!

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, Marmaray’ın tamamlayıcısı niteliğindeki Gebze-Halkalı Tren Hattı yapımı için çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Şu anda çalışmalarımız iyi gidiyor, belli bir hıza ulaştık.” dedi.

3. Havalimanı için metro-hızlı tren çalışmaları başlıyor!

İstanbul’un Yeni Havalimanı için fizibilitesi tamamlanan metro ve hızlı tren ihalesine çıkılıyor. Havalimanı güzergâhında 70 kilometrelik metro yapılacak. Yeni hattın mevcut metro ağları, Marmaray ve metrobüsle entegre olacağı belirtildi

Gebze-Halkalı tren hattının Florya istasyonu taşınıyor!

MARMARAY kapsamında yenilenen Gebze-Halkalı banliyö tren hattı üzerinde bulunan Florya istasyonu, yaklaşık 800 metre doğusundaki yerleşim yerleri ve lüks lokantaların bulunduğu bölgeye doğru kaydırılıyor.

Hızlı tren güzergahında oturan ev sahipleri kazanacak!

İstanbul'da metro ve marmaray güzergâhı üzerinde yer alan semtlerde gayrimenkul fiyatlarına güç yetmezken benzer sürecin Anadolu'da hızlı tren güzergâhı üzerindeki şehir ve kasabalarda da yaşanması bekleniyor.

Gebze-Haydarpaşa tren hattı çalışmalarında gömü mü bulundu?

Marmaray Projesi kapsamında 2 yıllık bir bakım ve yenileme çalışmasına giren ve ilk kazmanın geçtiğimiz yılın haziran ayında vurulduğu Gebze-Haydarpaşa tren hattı çalışmaları kapsamında gömü bulunduğu iddia edildi.

marmaray tren durakları Haberi

marmaray tren durakları

Marmaray tren projesi!

2004 senesinde yapımı başlayan ve bu yılın sonuna doğru açılması planlanan Marmaray tren projesi, Halkalı ile Gebze arasında uzanıyor. Toplam 40 istasyona sahip Marmaray tren projesinde 37 adet istasyon yüzeyde; 3 adeti ise yeraltında bulunuyor.


Marmaray tren projesi teknik bilgileri..

* Araç sayısı - 440 adet,

* Tren sefer sayısı - 2-10 dakika,

* Bir yöndeki yolcu sayısı - 75 bin,

* Yüzeydeki İstasyon sayısı - 37 adet,

* Yeraltındaki istasyon sayısı - 3 adet,

* İstasyon boyu - 225 metreden az,

* Maksimum eğim - 18,

* Demiryolu Boğaz Tüp Kesimi Toplam Uzunluğu 13,6 kilometre,

* Delme tünel uzunluğu - 9,8 kilometre,

* Batırma tüp tünel uzunluğu - 1,4 kilometre,

* Yüzeysel metro kesimi uzunluğu - 63 kilometre,

* Aç-kapa tünel uzunluğu 2,4 kilometre.


Marmaray tren projesi güzergahı..

Halkalı

Mustafakemal