28 / 03 / 2024

marmaray tüp geçiş sistemi

marmaray tüp geçiş sistemi

Marmaray tüp geçidi nedir?: Anadolu yakasındaki Gebze Haydarpaşa banliyö hattı ile Avrupa yakasındaki Halkalı Sirkeci banliyö hattının Boğaz' ın altından geçirilen bir tüp geçitle birleştirilmesidir...

Tüp fiyatlarını gören vatandaşlar doğalgaza geçiyor! İşte zamlı tüp fiyatları...

Yeni yılın ilk tüp zammının yapıldığı açıklandı. Buna göre, tüp fiyatlarında gelen zamlar ocak söndürüyor. Zamlı fiyatları gören tüketiciler doğalgaza geçiş için işlemlere başladılar bile. İşte zamlı büyük ve küçük tüp fiyatları ve haerin detayları...

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine zam geldi: Bugün itibarıyla tek yön için otomobiller 80 TL, minibüsler 120 TL ödeyecek!

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine de zam geldi. Yeni geçiş ücretleri bir bir açıklandı. İşte o rakamlar...

Bu kez tüp değil fiyatlar patladı! Eylül ayı tüp fiyatlarını görenin ağzı bir karış açık kaldı! 

Tüp kullananlar için resmen kötü haber geldi. Son zamanlarda gündemden düşmeyen tüp fiyatlarına eyvah dedirten zam geldi. Eylül ayı tüp fiyatlarını görenin ağzı bir karış açık kaldı...

Adalet Bakanlığı Tıp Kurumu için 47 memur alımı ilanı yayınlandı! Personel için detay ve şartlar!

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu bünyesinde istihdam edilmek üzere 47 memur alımı yapılacağı duyuruldu. Yayımlanan ilan kapsamında adaylarda aranan şartlar, kontenjan bilgisi ve başvuru süreci ile ilgili detaylı bilgi verildi.

Ankara'ya tüp geçit projesi geliyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, bölgede hayata geçecek projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Tuna, Etimesgut'ta tüp geçit projesi hayata geçireceklerini söyledi.

Ovit Tüneli'nde tek tüpten geçişler yıl sonunda başlayacak!

İnşaat çalışmaları hız kesmeden devam eden Ovit Tüneli'nde tek tüpten geçişlerin yıl sonunda başlaması bekleniyor.

Denizli'deki Kayhan Tüp Geçidi mecliste konu oldu!

Denizli'nin Pamukkale ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Kayhan Tüp Geçidi çıkışında yaşanan trafik kazalarına ve sorunun çözümüne ilişkin soru önergesi hazırlandı..

İzmir'e hem köprü hem tüp geçit yapılacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir'e hem köprü hem de batırma tüp geçit yapacaklarının müjdesini verdi.

İzmir Körfezi'nde yapılacak tüp geçit projesi TBMM gündeminde!

İzmir Körfezi'nde yapılacağı ifade edilen tüp geçit projesi TBMM gündeminde konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İzmir'e tüp geçiş ve hızlı tren müjdesi!

Başbakan Binali Yıldırım, İzmirlilere toplu taşıma müjdesi verdi. Başbakan Yıldırım, "İzmir’in 'Marmaray’ını, tüp geçişini bu sene içinde ihaleye çıkıyoruz. İzmir’e bir gerdanlık takacağız" dedi. Yıldırım ayrıca, Ankara-İzmir arasına hızlı tren yapacaklarını ve ulaşımın 3,5 saate düşeceğini söyledi.

Avrasya Tüneli'nin tüm kısımları trafiğe açıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Avrasya Tüneli'nin tüm kısımlarının trafiğe açıldığını duyurdu.

İzmir Tüp Geçit Projesi'ne onay çıkmadı!

Hükümetin, İzmir Tüp Geçit Projesi'ne belediyelerden de onay çıkmadı. Meslek odalarının hazırladığı ve olumsuz görüşlerin yer aldığı raporun ardından; Karşıyaka, Balçova, Çiğli ve Narlıdere belediyeleri de Bakanlığa olumsuz görüş sundu.

Avrasya Tüneli geçiş ücreti internetten ödenebilecek!

Avrasya Tüneli’ni kullanan sürücüler geçiş ücretini www.avrasyatuneli.com adresinden kolayca ödeyebilecek.

marmaray tüp geçiş sistemi Haberi

marmaray tüp geçiş sistemi


Marmaray tüp geçidi nedir?


Marmaray projesi, Gebze ile Halkalı arasını boğazın altından geçirilen tüp geçit hattı ile birleştiren bir projedir. Diğer bir deyişle Marmaray için Anadolu yakasındaki Gebze Haydarpaşa banliyö hattı ile Avrupa yakasındaki Halkalı Sirkeci banliyö hattını boğazın altından geçirilen bir tüp geçit ile birleştiren sistemdir diyebiliriz. 


Marmaray tüp geçidi nedir? sorusunu bu şekilde yanıtladıktan sonra gelelim projenin detaylarına: Marmaray projesi üç kısımdan meydana geliyor. Bunlardan ilki Haydarpaşa Gebze arasındaki tren yolunun her yönüyle iyileştirilmesi, ikincisi Haydarpaşa ile Sirkeci arasındaki boğazın altından geçirilen tüp geçit kısmının  yapılması, üçüncüsü ise Halkalı Sirkeci arasındaki tren yolunun her yönüyle iyileştirilmesi...


Marmaray tüp geçiş projesinin toplam hat uzunluğu 76 kilometre olarak tasarlandı ve bu hatta toplam 40 istasyon yer alıyor. Bunlardan 37 tanesi yer üstünde,...