26 / 04 / 2024

marmaray yenikapı sirkeci

marmaray yenikapı sirkeci

İETT, Marmaray Kadıköy Ayrılık Çeşmesi - Zeytinburnu Kazlıçeşme arasının işletmeye açılması ile vatandaşların şehrin çeşitli toplu ulaşım araçlarına entegrasyonunu sağlamak için yeni otobüs hatları oluşturdu...

Dosso Dossi Holding Yenikapı'da otel yapacak!

Dosso Dossi Holding fuar organizasyonuna ek olarak turizm sektörüne yatırım yapan holdingin Fatih'te Dowtown ve Sultanahmet'te Old City ismiyle iki tane oteli bulunuyor. Yeni otelini ise İstanbul Yenikapı'da Marmaray istasyonuna yakın bir konumda yapacak...

Yenikapı Müzesi geliyor!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, göreve geldiğinde, Marmaray kazılarında çıkan eşsiz eserlerin sergileneceği Yenikapı Müzesi projesini hayata geçirmeyi hedefliyor...

Halkalı-Gebze Marmaray Hattı nereden geçecek?

63 kilometre uzunluğundaki Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı Banliyö Hatları ile 13,60 kilometre uzunluğundaki Marmaray’ın birleştirilmesiyle oluşan Halkalı-Gebze Marmaray Hattı nereden geçecek?

Halkalı-Sirkeci Banliyö Hattı'nın deneme sürüşünde kaza!

İstanbul Florya’da, Halkalı - Sirkeci Banliyö hattında deneme seferi yapan Marmaray treni ile demiryolu yenileme aracı çarpıştı. Kaza sonucunda yaralıların olduğu öğrenildi.

Sirkeci-Kazlıçeşme Banliyö Hattı yeniden hizmete alınıyor!

Marmaray projesi sebebiyle atıl kalan Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki tren hattını tramvaya dönüştürecek projeden vazgeçilince TCDD, eski banliyö hattını yenileyerek tekrar hizmete almaya karar verdi.

Sirkeci Kazlıçeşme banliyö hattı yenilenecek!

TCDD, Marmaray Projesi nedeniyle atıl kalan yaklaşık 8 kilometrelik Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki eski banliyö hattını yenileyecek. 

Marmaray Yenikapı'da 5 parsel kiralanacak!

TCDD İşletmesi 1. Bölge Müdürlüğü, Marmaray Yenikapı'da bulunan 5 parseli açık ihale usulüyle kiraya veriyor. İhalesi 11 Nisan 2016 tarihinde saat 14:00'de gerçekleşecek.

1937 yılında Sirkeci Garı taşınacak!

1937 yılında Sirkeci Garı'nın Yenikapı'ya taşınması gündeme gelmiş. Tarihi garın Yenikapı'da yapılması planlanan İstanbul Limanı'na yakın olması planlanmış. Garın bulunduğu sahanın bir kısmına yol bir kısmına da park yapılacakmış.

1936 yılında Prost, limanın Yenikapı'da yapılmasına karar vermiş!

1936 yılında İstanbul'un müstakbel nazım planını hazırlayan Prost, inşa edilecek İstanbul Limanı için en müsait yer olarak Yenikapı'yı beğenmiş. Limanın Yenikapı'da inşasıyla birlikte Sirkeci Garı'nın buraya taşınması gündeme gelmiş.

2002 yılında Marmaray Projesi'nin ihalesi açılmış!

2002 yılında İstanbul Boğazı'nda tüp geçiş yapımını da içeren Gebze-Sirkeci-Halkalı hattı ihalesi olan ''Marmaray'' Projesi'nin ihalesi Japon finans kuruluşu JBIC'den yatırım onayının alınmasıyla ihale duyurusu yapılmış.

Marmaray 42 istasyonu bağlayacak!

Asya ile Avrupa kıtaları arasında deniz altından kesintisiz demiryolu ulaşımı sağlayan Marmaray, kısa sürede İstanbullular'ın vazgeçilmezi oldu. Sirkeci-Üsküdar arası ulaşımı 4 dakikaya düşüren sistemle bugüne kadar 75 milyon yolcu taşındı.

1988 yılında iskeleler Yenikapı'ya nakledilecekmiş!

1988 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eminönü ve Sirkeci meydanlarını rahatlatmak için vapur iskelelerini Yenikapı Sahili'ne nakledecekmiş. Yenikapı'yı kent merkezi yapacak proje, 30 milyar liraya gerçekleştirilecekmiş.

Marmaray banliyö hatları neden durdu?

MARMARAY Projesi kapsamında Sirkeci-Halkalı, Gebze-Haydarpasa banliyö hatlarının iyileştirilmesi çalışmalarının durdurulmasının nedeni ne?

marmaray yenikapı sirkeci Haberi

marmaray yenikapı sirkeci


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre 29 Ekim'de açılışı yapılacak olan Marmaray’ın Ayrılık Çeşmesi, Üsküdar, Sirkeci, Yenikapı, Kazlıçeşme istasyonlarına gelecek yolcuların transferleri için oluşturulan hatlar Marmaray ile birlikte hizmet vermeye başlayacak. Avrupa Yakası'nda son durak olan Zeytinburnu Kazlıçeşme istasyonundan gelen ve giden yolcuların transferleri için aşağıdaki hatlar oluşturuldu.


KAZLIÇEŞME İSTASYONU

Marmaray'ı kullanarak Anadolu Yakası'ndan gelip, Avrupa Yakasındaki son durak olan Kazlıçeşme durağında inecek yolcular diğer toplu ulaşım araçlarına  entegre olabilmek için yeni oluşturulan  duraktan İETT otobüsleriyle  metro ve metrobüs duraklarına ulaşabilecekler. İşte o hatlar


İETT ZEYTİNBURNU METRO – KAZLIÇEŞME HATTI

Bu otobüs hattı ile yolcular, Marmaraydan inen yolcu  Zeytinburnu-Bağcılar tramvay istasyonuna  ve Zeytinburnu Metrobüs İstasyonu'na ulaşabilecek.


İETT TOPKAPI CEVİZLİBAĞ – KAZLIÇEŞME HATTI

Kazlıçeşme Marmara’dan inen yolcular Cevizlibağ Metro, Metrobüs, Topkapı- Sultançiftliği Tramvay hattı ve Topkapı...