18 / 04 / 2024

2002 yılında Marmaray Projesi'nin ihalesi açılmış!

2002 yılında Marmaray Projesi'nin ihalesi açılmış!

2002 yılında İstanbul Boğazı'nda tüp geçiş yapımını da içeren Gebze-Sirkeci-Halkalı hattı ihalesi olan ''Marmaray'' Projesi'nin ihalesi Japon finans kuruluşu JBIC'den yatırım onayının alınmasıyla ihale duyurusu yapılmış.



2002 yılında Marmaray Projesi nin ihalesi açılmış!


Tüp geçti start aldı


Marmaray Projesi'nin ihalesi açıldı. Eğer işler planlandığı sürede gerçekleşirse İstanbullular karşıdan karşıya geçmek için 2008'de tüpgeçiti kullanabilecekler


    İSTANBUL Boğazı'na inşa edilecek tüp geçiş yapımını da içeren ve kısa adı ''Marmaray'' olan Gebze-Sirkeci-Halkalı hattı ihalesi sonunda açıldı. Japon finans kuruluşu JBIC'den yatırım onayının alınmasının ardından Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaat (DLH) Genel Müdürlüğü ihale duyurusunu yaptı. Dünyanın önde gelen inşaat firmalarının yapımına büyük ilgi duyduğu ve ulaştırma sektörünün en büyük yatırım projeleri arasında gösterilen ''Marmaray'' sistemi kapsamında 17 Eylül'e kadar ilk başvurular alınacak ve yeterlilik için ''önseçim'' yapılacak.

    Projenin en önemli bölümünü İstanbul Boğazı altında yapılacak batırma tüneli inşaatı oluşturacak. 2 kilometre uzunluğundaki batırma tüneli ile Boğaz'ın altında iki hatlı raylı geçiş gerçekleştirilecek. Bu hatlar İstanbul'un Avrupa Yakası'nda Eminönü ile Asya Yakası'nda Üsküdar semtleri arasında bulunacak ve saatte 70 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak.


Sabah 5 Ağustos 2002



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön