26 / 04 / 2024

marmarayın durakları

marmarayın durakları

İlk olarak 1860 yılında Sultan Abdülmecid tarafından ortaya atılan Asrın Projesi olarak nitelendirilen Marmaray metrosunun yapımına 2004 yılında başlandı. Marmaray'ın durakları Halkalı ve Gebze arasında sıralanıyor...

İki kıtayı bağlayacak Marmaray'da son 6 gün!

Kadir Topbaş, 29 Ekim’de açılacak Marmaray ile ilgili birkaç aydır test sürüşlerinin yapıldığını belirterek, “İnşallah 29 Ekim’de Cumhuriyetimize asırların projesi olarak Cumhuriyetimizi taçlandıracak bir projeyi kazandıracağız" dedi...

Marmaray'ın taşıdığı yolcu sayısı 9 senede 784 milyona aştı! 

Dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip olan Marmaray, aradan geçen 9 senelik zamanda Türkiye'nin toplam nüfusunun 9.2 katını, megakent İstanbul'un ise 49.5 katını taşıdı. İşte detaylar...

Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? İBB resmen açıkladı! Metro, otobüs ve marmaray bedava olacak mı?

Milyonlarca vatandaş bayramda otobüslerin, metro ve Marmaray’ın ücretsiz olup olmadığını araştırıyor. İBB'den konuyla ilgili son dakika açıklaması geldi...

Marmaray’da ‘deprem vergileri nerede’ eylemi!

İstanbul'da üniversite öğrencileri, deprem vergilerle ilgili Marmaray'da eylem gerçekleştirdi. Öğrenciler tarafından Marmaray'ın tutacak yerlerine asılan "Deprem Vergileri Nerede?" yazılı dövizler, görevliler tarafından toplandı.

Halkalı-Gebze Banliyö Hattı nerelerden geçecek?

Gebze-Halkalı Banliyö Banliyö Hattı'nın açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Kartal'da gerçekleştirildi. Peki Gebze-Halkalı Banliyö Banliyö Hattı nerelerden geçecek? İşte, Halkalı-Gebze Banliyö Hattı'nın durakları... 

Halkalı-Gebze Marmaray Hattı nereden geçecek?

63 kilometre uzunluğundaki Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı Banliyö Hatları ile 13,60 kilometre uzunluğundaki Marmaray’ın birleştirilmesiyle oluşan Halkalı-Gebze Marmaray Hattı nereden geçecek?

Marmaray'ın tamamlanma tarihi TBMM'de!

Marmaray projesinin tamamlanma tarihi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Üsküdar Meydanı yeni yüzüyle görücüye çıkacak!

İstanbul'da iki yakayı birleştiren Marmaray’ın inşasıyla yıllardır meydan olma özelliğini kaybeden Üsküdar Meydanı, yeniden tasarlanıyor.

Halkalı-Gebze hattı 2018’de devrede!

Marmaray'ın tamamlayıcısı niteliğindeki Gebze-Halkalı Tren Hattı için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Halkalı-Gebze hattının 2018 yılında devreye girmesi planlanıyor. 

Marmaray'ın altyapı çalışmaları tamamlanıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı açıklamada, Marmaray’da 17 aydır devam eden altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla virlikte sefer sayısının hafta i̇çi̇ 219’dan 333’e çıkarılacağını dile getirdi.

Bahçeşehirliler Marmaray istiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bahçeşehir'e uzanacak metro için ihale gerçekleştirdi. Ama Bahçeşehir'de yaşayan vatandaşlar Marmaray'ın Ispartakule'ye kadar uzatılmasını istiyor.

İzmir'e tüp geçiş ve hızlı tren müjdesi!

Başbakan Binali Yıldırım, İzmirlilere toplu taşıma müjdesi verdi. Başbakan Yıldırım, "İzmir’in 'Marmaray’ını, tüp geçişini bu sene içinde ihaleye çıkıyoruz. İzmir’e bir gerdanlık takacağız" dedi. Yıldırım ayrıca, Ankara-İzmir arasına hızlı tren yapacaklarını ve ulaşımın 3,5 saate düşeceğini söyledi.

Gebze-Halkalı Tren Hattı çalışmalarında son durum!

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, Marmaray’ın tamamlayıcısı niteliğindeki Gebze-Halkalı Tren Hattı yapımı için çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Şu anda çalışmalarımız iyi gidiyor, belli bir hıza ulaştık.” dedi.

Marmaray'ın banliyö hatları 2 yıl içinde tamamlanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ''Marmaray'dan beklentimiz çok daha yüksek. Banliyö hatlarını bitirip bağladığımızda Marmaray şu andakinin birkaç misli yolcu taşıyacak'' dedi.

marmarayın durakları Haberi

marmarayın durakları

Marmaray'ın durakları!

Açılış töreninin bugün; Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yılı olan 29 Ekim 2013 tarihinde yapılacağı Marmaray projesi, ilk olarak 1860 yılında Sultan Abdülmecid tarafından ortaya atılmıştı. Ancak 2004 yılında yapımına başlanılabilen Marmaray metro güzergahı İstanbul Halkalı ve Gebze arasında uzanıyor.


Toplamda 40 durak bulunan projede duraklardan 3'ü yeraltında inşa edildi. Boğazın altında inşa edilen üç durak Üsküdar-İstanbul Boğazı-Sirkeci olarak sıralanıyor.  Marmaray metrosu ile normal şartlarda 185 dakika süren Halkalı - Gebze yolculuk süresi yolculara 80 dakika kazandırarak; 105 dakika sürecek.


Marmaray güzergahı ve durakları:

Halkalı

Mustafakemal

Küçükçekmece

Florya

Yeşilköy

Yeşilyurt

Ataköy

Bakırköy

Yenimahalle

Zeytinburnu

Kazlıçeşme

Yenikapı

Sirkeci

İstanbul Boğazı

Üsküdar

İbrahimağa

Söğütlüçeşme

Feneryolu

Göztepe