18 / 04 / 2024

marmaris devlet konukevi yıkım

marmaris devlet konukevi yıkım

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Okluk Koyu'nda yer alan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi yıkıldı. Devlet Konukevi'nin yerine yenisi yapılıyor.

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın fotoğrafları paylaşıldı!

Marmaris'te 2019'ta inşaatı sona eren ve 'Yazlık Saray' olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi'nin fotoğrafları mimar Şefik Birkiye'nin sitesinde paylaşıldı.

Marmaris Devlet Hastanesi'nin yerine ne yapılacak?

Marmaris Devlet Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılacağı iddiası ve yeni hastane için yapılan bütçe ve arazi tahsisleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Marmaris Cumhurbaşkanlığı Konukevi'nin inşaatı mecliste!

Marmaris'te inşaatı devam eden Cumhurbaşkanlığı Konukevi meclis gündemine taşındı. CHP'li Erbay, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gölcük Devlet Konukevi'ni mahkeme reddetti!

Bolu Gölcük’te devlet konukevi planı onaylanmadı. Bolu İdare Mahkemesi Aralık ayında yürütmeyi durdurma kararı aldı. 

Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi yenilendi!

Atatürk Havalimanı’nda bulunan Devlet Konukevi ve özel havacılık terminali yenilendi. 4 aydır tadilatta olan Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi için yıkım ya da taşınma söz konusu değil.

Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi yıkılacak mı?

Atatürk Havalimanı'nda bulunan Devlet Konukevi 3 ay süren tadilat çalışmalarıyla yenilendi. Atatürk Havalimanı'nın kapatılmasının ardından binanında yıkılması gündemde.

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi yıkıldı!

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Okluk Koyu'nda yer alan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi yıkıldı. Devlet Konukevi'nin yerine yenisi yapılıyor.

Turgut Özal’ın Marmaris'teki evi yıkıldı!

8. Cumhurbaşkan Turgut Özal'ın yaz tatillerini geçirdiği Muğla Marmaris Okluk Koyu'ndaki evi Cumhurbaşkanlığı konutu yıkıldı. Konutun yerine lüks ve görkemli yeni konukevi yapılması planlanıyor.

Marmaris'e 125 yataklı devlet hastanesi geliyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesine yapılması planlanan 125 yataklı yeni devlet hastanesi için arazi tahsis protokolü imzalandı. AK Parti Muğla milletvekili Öztürk de Marmaris'te yapılması planlanan devlet hastanesi arsası için 4 yıldır çalıştıklarını kaydetti.

Devlet Konukevi'nde sadece mutfağın maliyeti 6.5 milyon TL!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sessiz sedasız taşındığı yeni “Devlet Konukevi” merak uyandırmaya devam ediyor. AOÇ arazisi üzerine yapılan Saray’ın yanında 15 bin metrekare alan üzerine inşa edilen yapının maliyeti ise sırrını koruyor.

Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'deki Devlet Konukevi'ne taşındı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Çankaya'daki eski Dışişleri Konutu'ndan Beştepe'deki Devlet Konukevi'ne taşındığı bildirildi. Erdoğan, 7 Aralık'tan Ankara'da ikametgah olarak Devlet Konukevi'ni kullanmaya başladı.

1999 yılında Huber Köşkü müze olarak kullanılacakmış!

1999 yılında Cumhurbaşkanlığı yazlık köşkü olarak restorasyonu devam eden Huber Köşkü'nün müze olarak da kullanılması kararlaştırılmış. Köşkün yanında inşa edilen 2 binadan biri de devlet konukevi olarak kullanılacakmış.

1998 yılında Atik Ali Paşa Yalısı satılacakmış!

1998 yılında Dışişleri Bakanlığı tarafından Devlet Konukevi olarak kullanılan Atik Ali Paşa Yalısı ihale yoluyla satılacakmış. Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarılan yalıya teklif verenlerden ''uluslararası oteller zinciri'' olma koşulu da aranı

marmaris devlet konukevi yıkım Haberi

marmaris devlet konukevi yıkım


Muğla'nın Marmaris ilçesinde uzun yıllar dünyanın ve Türkiye'nin en önemli isimlerini ağırlayan Kenan Evren'in Beyaz Ev'inden sonra, Okluk Koyu'ndaki Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi de yıkıldı. Evren'in evi satılarak yıkıldı, yerine villa yapıldı. Devlet Konukevi'nin ise yerine yenisi yapılıyor.


15 Temmuz'da gündemdeydi 


8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından yaptırılan ve dünyanın önemli isimlerini ağırlayan Marmaris'in Okluk Koyu'ndaki Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi yıkıldı. Birkaç yıl öncesine kadar denizden ve karadan girişlerde askerlerin nöbet tuttuğu konukevinin yerine daha iyisinin yapılacağı, 2017 yatırım programına ödenek konulduğu öğrenildi. Yıkılan konukevinin yerinde çalışmalara başlandı.

Özal'ın vefatının ardından boş kalan ve diğer Cumhurbaşkanları tarafından kullanılmayan konukevi, dönemin BM Genel Sekreteri Perez de Cuellar ve Yunanistan Başbakanı Konstantin Mitçotakis'in yanı sıra İsveç, İtalya ve Rusya başbakanları ile Norveç ve İngiltere dışişleri bakanları gibi...