23 / 04 / 2024

marmaris yazlık saray

marmaris yazlık saray

Marmaris Okluk’taki Cumhurbaşkanlığı yazlık konutunun etrafındaki özel mülklerin de “güvenlik” gerekçesiyle kamulaştırılacağı iddia edildi.

Marmaris'teki yazlık sarayın yayılacağı alan 65 hektara çıkarıldı!

Marmaris Okluk Koyu’nda yapımı süren yazlık sarayın yayılacağı alan güvenlik alanı oluşturma gerekçesi ile 20 hektardan 65 hektara çıkartıldı.

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yeni fotoğrafları ortaya çıktı!

Muğla Marmaris'te inşası tamamlanan ve "Yazlık Saray" olarak bilinen sarayın yeni fotoğrafları paylaşıldı. 

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın fotoğrafları paylaşıldı!

Marmaris'te 2019'ta inşaatı sona eren ve 'Yazlık Saray' olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi'nin fotoğrafları mimar Şefik Birkiye'nin sitesinde paylaşıldı.

Yazlık ve kışlık sarayların maliyetleri ne kadar olacak?

2021 Yatırım Programı’na göre bu yıl Cumhurbaşkanlığı’nın yazlık-kışlık iki yeni sarayına, Ankara’daki sarayın bakımına ve yeni taşıtlara toplam 448 milyon 688 TL harcama yapılacak. Ek iş çıkmazsa Marmaris’teki yazlık saray 640.5 milyon, Bitlis Ahlat’taki kışlık saray 99 milyon TL'ye mal olacak.

Marmaris Okluk'taki yazlık sarayın inşaatı tamamlandı!

Marmaris Gökova Körfezi'nde inşa edilen Okluk Koyu'ndaki yazlık sarayın yapımı tamamlandı. Korkusuz Gazetesi köşe yazarlarından Can Ataklı, bugünkü köşe yazısında söz konusu sarayı kaleme aldı.

Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı'nın maliyeti ne oldu?

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı ile ilgili, “12 milyon 125 bin lira harcadık. İnşaatla ilgili bütün işlemler TOKİ tarafından yapılacaktır. Projeler bittikten sonra ana ihale yapılacak" demişti.

Mürsel Alban Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için başvuruda bulundu!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, "Yazlık Saray" olarak isimlendirilen Marmaris Okluk Koyu’ndaki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için; hiç bir bilgi alınmadığını öne sürerek Cumhurbaşkanlığı'na başvuruda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı yazlık sarayında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor!

Marmaris Okluk Koyu'ndaki Cumhurbaşkanlığı yazlık sarayının inşaatı hız kesmeden devam ediyor. Koydaki yerleşkeye havuzlu vilların yapıldığı iddia edildi.  

Cumhurbaşkanlığı yazlık sarayı için kamulaştırma mı yapılacak?

Marmaris Okluk’taki Cumhurbaşkanlığı yazlık konutunun etrafındaki özel mülklerin de “güvenlik” gerekçesiyle kamulaştırılacağı iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yazlık sarayında sonra gelindi!

Marmaris’te hayata geçirlen Cumhurbaşkanlığı Konuk Evi’nde binaların yapımı tamamlandı. 2019'da hizmete girmesi beklenen 300 odalı Yazlık Saray için peyzaj çalışmaları devam ediyor.

Emmanuel Macron yazlık sarayına havuz yaptıracak!

100 kilometrelik mesafeye yolculuk yapmak için cumhurbaşkanlığı uçağını kullanan Emmanuel Macron yazlık sarayına havuz yaptıracak.

Marmaris'teki yazlık sarayın yayılacağı alan 65 hektara çıkarıldı!

Marmaris Okluk Koyu’nda yapımı süren yazlık sarayın yayılacağı alan güvenlik alanı oluşturma gerekçesi ile 20 hektardan 65 hektara çıkartıldı.

Okluk Koyu’nda Yazlık Saray inşa ediliyor!

Okluk Koyu’nda yüksekliği 4 metreyi bulan Yazlık Saray inşa ediliyor. Yazlık Saray için, 3 milyon liralık klima sözleşmesi imzalandığı belirlendi.

1945 yılında Çırağan Sarayı yazlık otel yapılacak!

1945 yılında İstanbul Belediyesi, mülkiyeti Maliye Bakanlığı'nda olan harap haldeki Çırağan Sarayı'nı devralmak için harekete geçmiş. Belediye, sarayı yazı Boğaziçi'nde geçirmek isteyen turistler için yazlık otel haline getirecekmiş.

marmaris yazlık saray Haberi

marmaris yazlık saray

Cumhuriyet gazetesinden Yusuf Özkanyer alan habere göre, Marmaris Okluk’taki Cumhurbaşkanlığı yazlık sarayı için, güvenlik gerekçesiyle etrafındaki özel mülklerin de kamulaştırılacağı ve bunun için ağaç ve bina sayımına başlandığı belirtildi.

Marmaris Okluk’taki 300 odalı yazlık saray inşaatı, sık sık çevre katliamıyla gündeme geldi. Ayrıca 3 hilal görünümünde olması planlanan kumsal için de Karadeniz kıyısındaki Şile’den dev tankerlerle kum getirildiği ve denizin doldurulduğu iddia edilmişti.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın danışmanlığını yapan ve bölgede yaşayan Can Pulak, “Korktuğumuz başımıza geldi. Okluk Koyu kamulaştırılarak halka, deniz turizmine ve mavi yolculuğa kapatılacak” diye konuştu.

Bölgede yaşayan ve inşaata tepkisini sık sık dile getiren Can Pulak, koyda günlerdir ölçüm yapıldığını, ağaçların, binaların işaretlendiğini söyledi. Deniz turizmine hizmet eden lokantaların, baba topraklarını işleyen köylülerin kamulaştırma sonucu yerlerinden edileceğini vurgulayan...