25 / 04 / 2024

Maskülen Sektörde Kadın Olmak

Maskülen Sektörde Kadın Olmak

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu, "Maskülen Sektörde Kadın Olmak" araştırma sonuçlarını 16 Aralık 2019 Pzartesi günü açıklıyor...

Pek çok sektörde insan emeği yapay zekadan daha cazip gözüküyor...

Yapay zekanın pek çok sektörde insanların işlerini elinden alacağına dair endişelerin yükseldiği bir dönemde yapılan çalışma, insan emeğinin yapay zekadan çok daha ekonomik olarak hâlâ cazip olduğu gösterdiği açıklandı.

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

Kadın kooperatiflerinin desteklenmesine ilişkin protokolde müjde: 5 yıl daha uzatılıyor! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen, "Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü"nün yenileneceği ve 5 sene daha uzatılacağı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Özel sektörde maaşlara ne kadar zam yapılacak? Son dakika rakamları verildi! Şimdi yeni zam oranlarına bakın!

Asgari ücret zammının belli olmasından sonra 'Özel sektörde maaşlara yüzde kaç zam yapılır?' sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. Peki özel sektörde maaşlara ne kadar zam yapılacak? 

Bankacılık sektöründe çalışan kadın sayısı erkekleri geride bıraktı!

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar bankacılık sektöründe çalışanların yüzde 50’den fazlasının kadın olduğunu ve sektörde kadın yönetici oranının da arttığını söyledi.

Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır? Anne sağken miras paylaşımı nasıl olur?

Miras konusunda pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan bazıları da “Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır? Anne sağken miras paylaşımı nasıl olur?” sorularıdır. İşte bu soruların yanıtları!

Memura yüzde 30, asgari ücretlilere yüzde 55 zam geldi! Gözler özel sektörde! 2023 özel sektör maaş zamları...

Milyonlarca vatandaşın maaşı yeni yılla beraber zamlandı. Memura yüzde 30, asgari ücretlilere yüzde 55 zam geldi! Gözler özel sektörde! 2023 özel sektör maaş zamları...

Özel sektörde maaş zammı ne kadar olacak? En çok artış bu sektörde yapılacak! Çalışanlar hemen bakın! 

Öğretmen, doktor, hemşire, polis, avukat, mühendis gibi kamu çalışanlarının maaşlarına yapılan bu zamlardan sonra, “Özel sektöre maaş zammı gelecek mi, ne kadar?” sorusunun yanıtı merakla araştırılmaya başlandı. Peki özel sektörde maaş zammı ne kadar olacak? En çok artış bu sektörde olacak! Çalışanl

Özel sektörde zamlı maaş depremi! Şirketler maaş belirlerken zorlanıyor! Çalışanların maaşı ne kadar olacak? 

2023 yılında geçerli olacak yeni asgari ücretin açıklamasının ardından maaşlar gündemden düşmüyor. Özel sektörde zamlı maaş depremi! Şirketler maaş belirlerken zorlanıyor! Çalışanların maaşı ne kadar olacak? 

Asgari ücret artışından sonra özel sektörde ücret artışları nasıl olacak?

Asgari ücretin 8506 liraya çıkmasının ardından özel sektörde yeni yıl zamları da merakla bekleniyor. Milliyet Yazarı Cem Kılıç, işletmelerin eski kriterler yerine asgari ücrete göre zam yapacağını ancak aynı oranlarda zam yapılmasının mümkün olmayacağını aktardı.

Özel sektörde kritik maaş güncellemesi! Maaşı asgari ücretten fazla olanlara ne kadar zam yapılacak? Hemen bakın!

Asgari ücretin, 2023'te brüt 10 bin 8 lira, net 8 bin 506 TL şeklinde belirlenmesiyle beraber gözler özel sektöre döndü. Özel sektörde kritik maaş güncellemesi! Maaşı asgari ücretten fazla olanlara ne kadar zam yapılacak? Hemen bakın!

Özel sektörde çalışanlar bu haberde toplansın! Aile Bakanlığı değil ama 1000 TL verilecek size

Kış aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşların giderleri de arttı. Vatandaşlar bu giderleri nasıl karşılayacağını düşünürken, özel sektörde çalışan vatandaşları bir nebze de olsa rahatlatacak bir adım geldi.

28 Ekim özel sektörde resmi tatil mi? 28 Ekim Cuma günü ek mesai ödemesi yapılacak mı?

28 Ekim özel sektörde resmi tatil mi? 28 Ekim Cuma günü ek mesai ödemesi yapılacak mı? soruları 28 Ekim’e az bir zaman kala sorulmaya başladı. İşte araştırılan yanıtlar!

Maskülen Sektörde Kadın Olmak Haberi

Maskülen Sektörde Kadın Olmak

Sektörün önde gelen sivil toplum kuruluşlarını “kadın” başlığı altında bir araya getiren Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu, yaklaşık üç yıldır sektörde kadınların varlığını ve etkinliğini artırma yönünde faaliyetlerini sürdürüyor.

Platformun çalışma ve stratejilerine yön verirken güvendiği en önemli araçlarından biri de araştırmalar. Üç yıl gibi kısa süre içerisinde gayrimenkul sektörünün kadının kimliğine, varlığına, ihtiyaçlarına ve hedeflerine odaklanan biri ödüllü, iki araştırmaya imza attı.

Platform GKL adına ERA Research&Consultancy ve XSIGHT Araştırma&Danışmanlık tarafından hazırlanan araştırması ‘Maskülen Sektörde Kadın Olmak’ ile Türkiye Araştırmacılar Derneği tarafından yedi yıldır düzenlenen Baykuş Ödülleri’nde, ‘Eşitlikçi Baykuş’ Altın Ödülü alarak sektörü gururlandırdı.

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu olarak bu yılda, Urban Land Institute Türkiye (ULI), çatısı altında Araştırma Proje grubumuzun sunumu ile ‘Maskülen Sektörde Kadın Olmak’ araştırma sonuçlarını paylaşacak. Hemen ardından...