27 / 04 / 2024

MasterCard Hedef Şehirler İndeksi İstanbul

MasterCard Hedef Şehirler İndeksi İstanbul

''MasterCard Hedef Şehirler İndeksi''nde İstanbul'a 2012 yılında 11,6 milyon uluslararası ziyaretçinin gelmesi ve 10,6 milyar dolar gelir bırakması bekleniyor

Sakarya Büyükşehir Akıllı Şehirler Protokolü'nü imzaladı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Kamu Teknoloji Platformu arasında “Akıllı Şehirler Protokolü” imzalandı

Schréder ve Panasonic akıllı şehirler için ortak oluyor!

Endüstrinin iki lideri Schréder ve Panasonic, akıllı şehirler oluşturmada çözümler sunmak üzere birlikte çalışmak için sözleşme imzaladılar.

Sürdürülebilir Şehirler için EÇEM ile işbirliği yapıldı!

Eskişehirde önemli bir proje hayata geçirilecek. Bu kapsamda WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler ile Özyeğin Üniversitesi Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi (EÇEM) bir protokol imzalayarak işbirliğinin temelini attılar.

Sakarya Büyükşehir'de hedef bütçe 1,1 milyar TL!

Sakarya Büyükşehir Meclis Toplantısının 2. birleşimi ve ardından gerçekleşen SASKİ Genel Kurulu’nda 2017 yılı hedef bütçesi görüşüldü. Buna göre yeni yılda Büyükşehir ve SASKİ’nin bir milyar 150 milyonluk bütçeyle yeni yatırımları şehirle buluşturması bekleniyor.

Türkiye Akıllı Şehirler Raporu, Barselona’da sunuldu!

Ankara merkezli Novusens Akıllı Şehirler Enstitüsü’nün girişimiyle hazırlanan “Türkiye Akıllı Şehirler Hazırlık Değerlendirme Raporu”, 15-17 Kasım’da Barselona’da toplanan Akıllı Şehirler Expo Dünya Kongresi’nde açıklandı.

Kentsel dönüşümle şehirler akıllı hale gelecek!

Bursa Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'ndaki açış konuşmasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki "Hiçbir insan, ulaştığı modern hayattan geriye gitmez. Bizler şehirlerimizi daha yaşanır, modern ve akıllı hale getiriyoruz" diyor.

Eminevim’de hedef 100 bin teslimat!!

Bugüne kadar yaptığı ev ve otomobil teslimatları ile 95 bin kişiye ulaşan Eminevim’de hedef 2017’nin ilk aylarında 100 bin teslimata ulaşmak.

Engin Aksoy: Şehirler uçtan uca akıllı olacak!

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, "akıllı şehirler" üzerine bir çalışma yaptıklarını belirterek, bu sayede vatandaşların belediyecilik hizmetlerinden en güzel şekilde yararlanacaklarını söyledi.

Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı 25 Ekim'de!

Bursa’nın inşaat sektörü, ‘Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayında toplanacak. 25 Ekim'de Merinos Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek olan zirveye Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katılacak.

4. Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu 26 Ekim'de!

Uzmanlar, akademisyenler ve belediye başkanları “Yaşanabilir Şehirler” ile ilgili bilgi ve tecrübelerini paylaşmak üzere WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler tarafından düzenlenen Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu’nda bir araya geliyor.

4. Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu 26 Ekim'de!

Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu’nda bu yıl Türkiye’nin altına imza attığı uluslararası antlaşmalarda yer alan taahhütlerin şehirlerimizde nasıl uygulanacağı masaya yatırılacak.

Uluslararası Yeşil Şehirler Konferansı başladı!

AIPH Yeşil Şehir Komitesi Başkanı Tambayong: EXPO'lar yeşil şehirler konusunda güzel bir platform oluyor. Bunu EXPO 2016 Antalya'nın desteğiyle başarabilir, sinerjilerimizi birleştirebilirsek çok daha güzelini yapabiliriz" dedi.

Suriye'de sosyal donatılı şehirler kurulacak!

Cerablus-Mare hattını terörden temizleyen Türkiye, güvenli bölge oluşturulduğunda bölgede altyapı ve sosyal donatılı şehirler kuracak.

MasterCard Hedef Şehirler İndeksi İstanbul Haberi

MasterCard Hedef Şehirler İndeksi İstanbul

MasterCard tarafından, 2012 yılında ikincisi gerçekleştirilen ''MasterCard Hedef Şehirler İndeksi'' dünyanın önde gelen 132 şehrinin dünya turizmindeki mevcut durumlarını ve potansiyelleri belirledi. 


İndekse göre, dünya genelinde yaşanan ekonomik yavaşlamaya rağmen, seyahat eden insan sayısında ve harcamalarında artış yaşanıyor. Uluslararası uçuşlar baz alınarak yapılan araştırmaya göre, 2011 yılında turist sayısı 174,9 milyonken, 2012 yılında bu rakamın yüzde 5,7'lik artışla 184,9 milyona çıkması, turizm nedeniyle yapılan harcamaların da 2011 yılına oranla yüzde 10,6'lık artışla 241 milyar dolara ulaşması bekleniyor. 


İstanbul 11,6 milyon turistle dünyada 5. Avrupa'da 3. sırada


İndekse göre, İstanbul'a gelecek ziyaretçi sayısında, 2012 yılında yüzde 14,7'lik artış sağlanacak. İstanbul 11,6 milyon uluslararası yolcu beklentisi ile araştırmaya konu olan 127 ülkeyi geride bırakarak, dünyanın en fazla ziyaretçi çeken 5. şehri olacak. İstanbul, Avrupa'daki...