19 / 04 / 2024

Çocuk Dostu Şehirler toplantısı yapıldı!

Çocuk Dostu Şehirler toplantısı yapıldı!

Şehirleşme ile ilgili çeşitli konulara ilişkin sorunları belirlemek, stratejiler geliştirmek ve sonrasında yeni çözüm önerileri üreterek Türkiye’nin yeni şehirleşme vizyonuna katkı sağlamak amacıyla "Çocuk Dostu Şehirler" toplantısı düzenlendi.



AK Parti Genel Merkez Çevre Şehir Kültür Birim Başkanlığınca, "Çocuk Dostu Şehirler" toplantısı gerçekleştirildi.


Taksim'de bir otelde düzenlenen toplantıya katılan AK Parti İstanbul Milletvekili ve Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Birimi Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç, "Çocuk Dostu Şehirler" toplantısının periyodik olarak düzenlenen toplantıların devamı olduğunu, bu toplantıların alanında uzman kişilerce yapıldığını söyledi.


Projeyi herkesin sahipleneceğini ve sonuçlarını değerlendireceklerini ifade eden Dalkılıç, şöyle konuştu:


"Bu toplantılar teoride yapılır ama pratikte bir şeyler yapılmaz' gibi sitemler de oldu. Biz, şehirlerde çocuğun ihtiyacı, tanımı, kaç yaşından başlayıp kaç yaşına kadar çocuk, geleceğe hazırladığımız çocuklarımız için şehirler nasıl olmalıdır? soruları etrafında tartışalım, kısa, orta, uzun vadede neler yapabileceğimizi konuşalım. Bunu da kurumlar vasıtasıyla, sonuç bildirgesiyle, yönetmeliklere, yasallaştıracağımız kanunlara koyarak bu süreci takip edelim. Türkiye'nin bundan sonraki kurulacak şehirlerinde uygulayalım."


Dalkılıç, bu çalışmayla eş zamanlı olarak yürüttükleri "Kadın Dostu Şehirler", "Engelli Dostu Şehirler" gibi işlere devam edeceklerini ancak bunların en önemlisinin, "Çocuk Dostu Şehirler" projesini olduğunu kaydetti.


Çocukları, en dezavantajlı grup olarak gördüklerini ve birim olarak çok önemsediklerini aktaran Dalkılıç, "Bu konuda birikimi olan insanların birikimlerini bir platforma sunmalarını sağlayalım, o birikimi bir ortak akılla Türkiye'nin gündemine, kamuoyunun farkındalığına sunabilelim." diye konuştu.


AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığının şehirleşme hakkında çeşitli konulara ilişkin sorunları belirlemek, stratejiler geliştirmek ve sonrasında yeni çözüm önerileri üreterek Türkiye’nin yeni şehirleşme vizyonuna katkı sağlamak amacı ile düzenlediği toplantıya akademisyenler, sosyologlar ve alanında uzmanlar katıldı.



AA


Geri Dön