18 / 04 / 2024

Çocuk Dostu Şehirler

Çocuk Dostu Şehirler

Şehirleşme ile ilgili çeşitli konulara ilişkin sorunları belirlemek, stratejiler geliştirmek ve sonrasında yeni çözüm önerileri üreterek Türkiye’nin yeni şehirleşme vizyonuna katkı sağlamak amacıyla "Çocuk Dostu Şehirler" toplantısı düzenlendi.

Çocuk Dostu Şehirler Projesi çalıştayı başladı!

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu ( UNICEF ), IKEA ve de Yüreğir Belediyesi'nin işbirliğiyle düzenlenen ''Çocuk Dostu Şehirler Projesi''nin Yüreğir Çocuk Eylem Planı Çalıştayı başladı.

 ‘Dirençli Şehirler’ temasıyla düzenlenecek Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi, 8 Kasım’da!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği’nin (ÇEDBİK) ev sahipliğinde T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle her yıl sürdürülebilirliğin önemini vurgulamak için düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’, 8 Kasım’da Hilton Bosphorus İstanbul'da gerçekleşecek.

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'nde geri sayım başladı! Gayrimenkul sektörü 7 Kasım'da buluşacak! 

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle 7 Kasım günü İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde değerlendirilecek.

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi 7 Kasım'da!

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın da desteğiyle 7 Kasım'daki Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde masaya yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dikey mimarinin bedelini yeteri kadar ödedik!

ATO Congresium'da gerçekleştirilen "Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisi"nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gecekondulaşmanın ardından bitip tükenmek bilmez rant hırsıyla ortaya çıkan dikey mimarinin bedelini yeteri kadar ödedik." dedi.

Bağcılar Engelsiz Üniversite hizmete açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan “Engelli dostu şehirler inşa etmeli” kapsamında Bağcılar Belediyesi ve Medipol Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan ‘Engelsiz Üniversite’nin açılışına katıldı. 

Geleceğin şehirlerini çocukların hayalleri belirleyecek!

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı, Çocuk Dostu Şehirler adı altında proje yürütüyor. Yürütülen projelerde çocukların nasıl şehirlerde yaşamak istediği vurgulandı.

Çocuk Dostu Şehirler toplantısı yapıldı!

Şehirleşme ile ilgili çeşitli konulara ilişkin sorunları belirlemek, stratejiler geliştirmek ve sonrasında yeni çözüm önerileri üreterek Türkiye’nin yeni şehirleşme vizyonuna katkı sağlamak amacıyla "Çocuk Dostu Şehirler" toplantısı düzenlendi.

Kadın ve çocuk dostu şehirler geliyor!

Çevre, kadın, sanat, çocuk dostu ile erişebilir şehirler oluşturulması için çalışma başlatıldı. Karaaslan, "Biz artık bir yapıyı yaptığımızda sadece oranın ne kadar başarılı olduğuna değil, ne kadar çocuk dostu, çevre ile doğayla dost uygulamalara sahip olduğuna bakacağız" dedi.

Yılda 3 milyar dolar tasarruf eden şehirler kurulabilir!

Yeşil Binalar Zirvesi, Dayanıklı Şehirler İçin Düşünsel Dönüşümler teması ile İstanbul’da toplanıyor. ÇEDBİK tarafından 4-5 Şubat 2016 tarihlerinde düzenlenecek zirvede, çevre dostu kentler konusu 7 oturumda tartışılıyor.

Çocuklar Beyoğlu’nu yeniden inşa ediyor!

Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi’nde eğitim alan “Yaşadığımız Kent Çocuk Dostu Olsun Atölyesi” öğrencileri, Beyoğlu’nu yeniden inşa ediyor. Gezip gördükleri yerleri farklı açlardan bakarak resme döküyorlar.

Çocuk Dostu Şehirler Projesi çalıştayı başladı!

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu ( UNICEF ), IKEA ve de Yüreğir Belediyesi'nin işbirliğiyle düzenlenen ''Çocuk Dostu Şehirler Projesi''nin Yüreğir Çocuk Eylem Planı Çalıştayı başladı.

İdris Güllüce: Şehirler planlı büyüyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bakanlık olarak öncelikli hedeflerinin insan dostu şehir anlayışını hâkim kılmak olduğunu ifade etti. Güllüce, kimlikli ve kişilikli şehirler oluşturmanın önemine değindi.

Bursa Vadi Mudanya fiyatları!

2015 yılında teslimlerinin gerçekleşmesi planlanan Vadi Mudanya, Bursa Mudanya bölgesinde yükseliyor. Vadi Mudanya projesi çocuk dostu konsepti olarak inşa ediliyor. Bursa Vadi Mudanya fiyatları haberimizde bulunuyor.

Çocuk Dostu Şehirler Haberi

Çocuk Dostu Şehirler

AK Parti Genel Merkez Çevre Şehir Kültür Birim Başkanlığınca, "Çocuk Dostu Şehirler" toplantısı gerçekleştirildi.


Taksim'de bir otelde düzenlenen toplantıya katılan AK Parti İstanbul Milletvekili ve Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Birimi Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç, "Çocuk Dostu Şehirler" toplantısının periyodik olarak düzenlenen toplantıların devamı olduğunu, bu toplantıların alanında uzman kişilerce yapıldığını söyledi.


Projeyi herkesin sahipleneceğini ve sonuçlarını değerlendireceklerini ifade eden Dalkılıç, şöyle konuştu:


"Bu toplantılar teoride yapılır ama pratikte bir şeyler yapılmaz' gibi sitemler de oldu. Biz, şehirlerde çocuğun ihtiyacı, tanımı, kaç yaşından başlayıp kaç yaşına kadar çocuk, geleceğe hazırladığımız çocuklarımız için şehirler nasıl olmalıdır? soruları etrafında tartışalım, kısa, orta, uzun vadede neler yapabileceğimizi konuşalım. Bunu da kurumlar vasıtasıyla, sonuç bildirgesiyle, yönetmeliklere, yasallaştıracağımız kanunlara koyarak bu süreci takip edelim. Türkiye'nin bundan...