19 / 04 / 2024

Mavi bayraklı plaj

Mavi bayraklı plaj

Türkiye Çevre ve Eğitim Vakfı (TÜRÇEV), Çanakkale Belediyesi Barış Kordonu'nda yer alan Barış Plajı'nın işletmeciliğini "mavi bayrak"la ödüllendirdi.

Mavi bayraklı plajlar, 10 yılda ikiye katlandı!

İlk kez 1994 yılında 12 plajın uluslararası çevre ödülü mavi bayrak almaya hak kazandığı Türkiye'de, son 10 yılda mavi bayraklı plaj sayısı ikiye katlanarak 397'ye ulaştı.

İstanbul'da plaj ücretleri cep yakıyor! İstanbul'da plaj ücreti ne kadar kaç TL?

Tatil sezonun açılmasıyla birlikte plaj ücretleri de gündemde yer almaya başladı. Bu kapsamda sadece bir mavi bayraklı plajın bulunduğu İstanbul'da sahillerde hareketlilik başladı. Peki İstanbul'da plaj ücretleri ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

Türkiye'de 551 plaj, 23 marina ve 14 turizm teknesinde mavi bayrak dalgalanacak!

Uluslararası Mavi Bayrak jürisi, bu yılın Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Bu kapsamda, Türkiye'deki 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ile 10 bireysel yatta Mavi Bayrak dalgalanacak.

Seba Mare Gündoğan'da 12 ay yaşam fırsatı!

Seba İnşaat tarafından Bodrum'da hayata geçirilen 15. proje Seba Mare Gündoğan yalnızca yazlık bir proje değil, mavi bayraklı plajı ve doğası ile 12 ay yaşama imkan sunan bir hayat vadediyor. 

Seba Mare Gündoğan'da izole yaşam keyfi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Seba İnşaat’ın Bodrum’daki 15. projesi olan Seba Mare Gündoğan yalnızca bir konut projesi değil, mavi bayraklı özel plajı ve muhteşem doğası ile 4 mevsim keyifle yaşanabilecek izole bir yaşam vadediyor...

Bakanlıktan mavi bayraklı Sarısu Plajı'na akaryakıt iskelesi teklifi!

Beydağları Sahil Milli Parkı yer alan Sarısu Plajı'na Ulaştırma Bakanlığı'nca yapımı teklif edilen petrol iskelesi tepkilere sebep oldu. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, “Bu proje Sarısu'ya ihanettir” dedi.

Koronavirüs satılık adalara talebi artırdı!

Muğla Bodrum'da Mavi Bayraklı Koyu’ndaki bir yarım adanın 27 bin metrekarelik alanı 125 milyon TL'ye satılıyor. Adada, 27 bin metrekarelik açık alan ve 650 metrekarelik kapalı alan bulunuyor. 3 katlı lüks bir villa ve 150 metrekarelik müştemilat ve iskele de satışa dahil...

Binali Yıldırım İstanbul projelerini anlattı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, büyük bir alana inşa edilmesi planlanan Oyuncu Köyü ve 23 adet Mavi Bayraklı plaj projelerinin detaylarını ve ulaşım ile ilgili çözüm önerilerini açıkladı. 

Antalya’nın kalbi Muratpaşa!

Antalya’nın Muratpaşa ilçesi, mavi bayraklı plajıyla Türkiye’nin gözdesi oldu. Başkan Uysal, “Muratpaşa ilçesi akvaryum gibi sahiliyle bunu hak ediyor. Umuyorum ki gelecek kuşaklara aynen bugün olduğu gibi pırıl pırıl sahiller bırakırız. Yeni 5 yıllık dönem için halkımızın oyuna talibim” dedi.

Camel Beach Koyu'nda rant iddiası!

Dünyaca ünlü mavi bayraklı Bodrum'daki Camel Beach Koyu'nda 30 milyon lira bedelle inşa edilen İslam Tanıtım Merkezi’nin arka planında 60 dönümlük daha arsa kapatma planı olduğunu iddia edildi.

Miço koyu Kadınlar plajı açılıyor!

İbrahim Karaosmanoğlu, Altınkemer ve Cebeci’nin ardından mavi bayrağı hak eden Kerpe sahili ve Miço Koyun Kadınlar Plajının açılacağı törene tüm Kocaeli’leri davet etti.

İzmir Karaburun Sahili yenilendi!

İzmir’e yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki doğal güzellikler, en temiz denize sahip mavi bayraklı koyları ve eşsiz denize sahip Karaburun turistleri bekliyor. Karaburun’a ulaşım kısa süre önce bir bölümü tamamlanan otoyoluyla kolaylaştı.

Antalya sahilleri yenilendi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin en güzel plajları arasında yer alan Mavi Bayraklı Konyaaltı Plajı, BeachPark, Sarısu Mesire Alanı Plajı, Kadınlar Plajı ve Beldibi 1 Atatürk Parkı Plajı yeni sezona hazır.

Bodrum'a 30 milyonluk İslam Merkezi!

Mavi bayraklı ‘Deve Plajı’na yapılmasına yerel belediyelerin onay vermediği İslam Merkezi projesine, bakanlık görüşüyle Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ruhsat verdi. Tabelası dikilen dev tesis 1 yılda tamamlanacak.

Mavi bayraklı plaj Haberi

Mavi bayraklı plaj

Türkiye Çevre ve Eğitim Vakfı (TÜRÇEV), Çanakkale Belediyesi Barış Kordonu'nda yer alan Barış Plajı'nın işletmeciliğini "mavi bayrak"la ödüllendirdi.


Plajda düzenlenen törene,  CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.


Gökhan, burada yaptığı konuşmada, bölgeye mavi bayrağın bir yıl süreyle verildiğini, bir yıl sonra yapılan denetimde uygun görülmezse bayrağın indirileceğini hatırlattı.


Bunun kendileri için bir ayıp olacağını ve bayrağın sürdürülebilir biçimde devamını sağlamak için sürekli yukarıda tutmak için çaba sarf edeceklerini belirten Gökhan, "Biz bu bayrağı sürdürülebilir biçimde her beraber yukarı da tutmalıyız. Çevremizi bilinçli bir biçimde koruyacağız. Bu noktada çok dikkatli olmak zorundayız. Özellikle bu sahilde oturan vatandaşlarımıza büyük iş düşüyor. Bu sahil burada oturanlara emanettir. Belediye her daim buraları kontrol edemez. Bu sahilde...