25 / 04 / 2024

Miço koyu Kadınlar plajı açılıyor!

Miço koyu Kadınlar plajı açılıyor!

İbrahim Karaosmanoğlu, Altınkemer ve Cebeci’nin ardından mavi bayrağı hak eden Kerpe sahili ve Miço Koyun Kadınlar Plajının açılacağı törene tüm Kocaeli’leri davet etti.



Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Altınkemer ve Cebeci’nin ardından mavi bayrağı hak eden Kerpe sahili ve Miço Koyun Kadınlar Plajının açılacağı törene tüm Kocaeli’leri davet etti. Başkan Karaosmanoğlu ayrıca özellikle Miço koyu Kadınlar plajındaki çalışmaları yakından takip etti. Yaz aylarının ve deniz sezonun en hareketli bölgesi Karadeniz sahilindeki ikinci Mavi Bayraklı plajı Kerpe içinde tören düzenlenecek.


KARADENİZ SAHİLLERİ DÜNYANIN EN GÜZEL KIYILARIDIR


Cebeci ve Altınkemer’in su kalitesi dışında güvenlik, temizlik, cankurtaran, engelli imkânları uygunluklarına yönelik denetimleri sonrası yeniden Mavi Bayrak almasının yanında son olarak Kerpe’nin de bu hakkı kazanmasının Kocaeli açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Karadeniz sahillerimiz dünyanın en güzel kıyılarıdır. Mevsimi kısadır ama güzelliği tarif edilemez. Bu sene Kerpe için ilk defa aldığımız Mavi Bayrak törenine ve Miço Koyu Kadınlar plajımızın açılışına kentimizdeki tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi.


KADINLARIMIZIN SESİNE KULAK VERDİK


Kerpe Miço Koyunun kadınlar plajı olarak kurgulanmasında kentimizde yaşayan kadınların yoğun talepleri olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kadınlarımızın sesine kulak verdik ve Kandıra ilçemizin Kerpe’deki Miço Koyunu kadınlar plajı olarak kentimizin hizmetine aldık. Miço Koyu kadınlar plajımızda hanım kardeşlerimiz kumsalda güneşlenebileceği mükemmel bir ortamı kendilerine hazırladık. Cumartesi günü açılışını yapacağımız kadınlar plajımızda hanımlar kendilerini özel hissedecekler. Ulaşım konusunda da ilçelerimizden çalışmalarımız var. Sosyal donatılarında olacağı kadınlar plajında kızlarımıza ve annelerimize hizmet edecek. Hanım kardeşlerimizin, Kerpe Miço Koyu kadınlar plajını gelip tanımalarını ve denize girmelerini tavsiye ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Kerpe’ye mavi Bayrak verilmesi ve akabindeki kadınlar plajının açılış törenleri 16 Temmuz Cumartesi günü 10.30’da kent protokolü ve vatandaşların katılımlarıyla gerçekleşecek.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 


Geri Dön