19 / 04 / 2024

mayıs ayı kira artış oranları

mayıs ayı kira artış oranları

Kira sözleşmesini geçtiğimiz sene veya daha önceki senelerin Mayıs ayında imzalayan kiracılara Mayıs ayında senelik zam yapılacak. Mayıs ayı kira artış oranları 3 Mayıs'ta açıklanacak..

2016 Mayıs ayında kiralar ne kadar artacak?

Kira sözleşmesi Mayıs 2016'da yenilenen kiracılara bu ay zam yapılıyor. Mal sahiplerinin yapacakları zam oranını enflasyon oranları belirliyor. Peki, 2016 Mayıs ayında kiralar ne kadar artacak?

Mayıs ayında kiralar yüzde kaç artacak?

Ev ve işyeri kiralamalarında sözleşme döneminin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. Peki, Mayıs ayında açıklanan enflasyon oranlardan hangisi kira artış hesabında kullanılacak? 2015 Mayıs ayında kiralar yüzde kaç artacak?

Yeni kira artış oranları yarın açıklanacak!

Kira Kanunu olarak nitelendirilen Borçlar Kanunu kapsamında kira bedelinde meydana gelecek yıllık artışların nasıl ve hangi oranda yapılması gerektiğine ilişkin esaslar bulunuyor. Artış hesabında kullanılacak yeni kira artış oranları yarın açıklanacak..

TÜİK'den mayıs ayı enflasyon rakamları! Enflasyon mayıs ayında nasıl seyretmiş?

Mayıs ayına dair enflasyon rakamları resmi olarak açıklandı! Kira artış oranı ne olacak? TÜİK'in Mayıs ayı enflasyon verilerini sizler için derledik ve detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Mayıs ayında kiralara ne kadar zam yapılacak? Ev sahipleri ve kiracılar hesaplanan bu rakamlara göz atın! 

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı TÜFE ile Mayıs kira artış oranının ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki Mayıs ayında kiralara ne kadar zam yapılacak?

Mayıs ayı kira artış oranı ne kadar? Mayıs 2022 kira artış hesaplama örneği!

Kira sözleşmesi bu ay içerisinde yenilenecek olan kiracıların heyecanla beklediği Mayıs 2022 kira artış oranı belli oldu. Nisan ayında enflasyonun yüzde 69,97 oranında gelmesiyle birlikte kiralara yapılacak zam oranı yüzde 34.46 olarak kaydedildi. İşte tüm detaylar..

2022 Mayıs ayı kira artış oranları belli oldu! Bu ay kiraya ne kadar zam gelecek?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı 2022 Mayıs ayı kira artış oranlarını merak ediyor ve araştırıyor. Peki bu ay kiraya ne kadar zam gelecek? İşte 2022 Mayıs ayı kira artış oranları...

Mayıs 2022 kira artış oranı belli oldu mu? Mayıs ayı kira artışı ne kadar olacak?

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren kira artış oranının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Mayıs ayında kira sözleşmesi yenilenecek olan kiracılara TÜİK tarafından açıklanan oranda zam yapılabilecek. İşte tüm detaylar...

Mayıs ayı kira yardımları ne zaman yatacak?

Milyonlarca esnafın merakla beklediği Mayıs ayı kira ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. 31 Mayıs'ta başvuruların sona erdiği kira yardımı için bakanlıktan açıklama bekleniyor. 

2021 Mayıs ayı kira artış oranları belli oldu!

Ev sahipleri ve kiracıların en çok arattığı ve en çok merak ettiği konular arasında yer alan enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün saat açıklandı, böylece 2021 Mayıs ayı kira artış oranları da belli oldu.

Mayıs ayında 513 teşvik belgesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Mayıs ayında farklı sektörlerden 513 kurum ve kuruluşun toplam 10 milyar 954 milyon lira tutarındaki yatırımlar için teşvik belgesi düzenlendi. 

ABD'de bekleyen konut satışları Mayıs ayında rekor seviyede arttı!

ABD'de, bekleyen konut satışları, Mayıs ayında aylık yüzde 44,3 artarak rekor seviyede yükseldi.

ABD'de yeni konut satışları Mayıs ayında beklentiyi aştı!

ABD'de yeni konut satışları, Mayıs ayında  aylık yüzde 16,6 artışla 676 bine çıktı ve piyasa beklentilerinin üzerinde bir artış gösterdi.

ABD'de ikinci el konut satışları Mayıs ayında beklenenden fazla düştü!

ABD'de ikinci el konut satışları, Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 9,7 azalışla 3,91 milyona geriledi ve piyasa beklentisinin üzerinde bir düşüş gösterdi.

ABD'de konut başlangıçları Mayıs ayında beklenenden az arttı!

ABD'de konut başlangıçları, Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 4,3 artışla 974 bine yükseldi.

Konya'da Mayıs ayında bin 250 konut satıldı! 

Türkiye genelinde konut satışları 2020 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 44,6 azalarak 50 bin 936 olarak kaydedildi. Konya'da ise Mayıs 2020'de bin 250 konut satışı gerçekleşti.

mayıs ayı kira artış oranları Haberi

mayıs ayı kira artış oranları

Ev veya işyerini kiraya veren mal sahipleri, sözleşmenin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. 
    
Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince, taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirleniyor.

Kanunda hangi üretici fiyat endeksi oranının kullanılacağı belirtilmiyor. Buna karşın Yargıtay'ın kira artış hesaplamalarının on iki aylık ortalamalara göre yapılması gerektiğine dair kararı bulunuyor.

Kira artış oranları 3 Mayıs'ta açıklanacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon oranlarını her ayın 3'nde açıklıyor. Mayıs ayı kira artış oranları da 3 Mayıs 2018 tarihinde açıklanacak.  

Geçtiğimiz ay ne kadar zam gelmişti?

Geçtiğimiz ay yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 1,54...