25 / 04 / 2024

Mayıs ayı kira yardımları ne zaman yatacak?

Mayıs ayı kira yardımları ne zaman yatacak?

Milyonlarca esnafın merakla beklediği Mayıs ayı kira ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. 31 Mayıs'ta başvuruların sona erdiği kira yardımı için bakanlıktan açıklama bekleniyor. 



Kira yardımı ve gelir kaybı ödemeleri için gözler bakanlığın yapacağı açıklamaya çevrildi. Hürriyet'te yer alan habere göre; yapılacak kira yardımları çerçevesinde üç büyük şehirde 750, diğer şehirlerde ise ayda 500 TL kira yardımı yapılacak. 3 ay sürecek yardımlar büyük şehirler için 2 bin 250 TL, diğer şehirler için 1500 toplamda yardım yapılacak.  Kira yardımının ne zaman yapılacağına dair bakanlıktan henüz bir açıklama gelmedi.

Mayıs ayı kira yardımları ne zaman yatacak?

İş yeri kira ücretinin verilen tutardan düşük olması halinde kira ücreti kadar yardım yapılacak. Şartlar sağlanırsa esnaflar hem kira yardımından hem gelir kaybı desteğinden yardımından yararlanabilecek. 

Destek dahilinden birden fazla işletmesi olan esnaflar için sicil kayıtlarındaki esas faaliyet konusu üzerinden yalnız bir kez destek verilecek. Birden fazla iş yeri olanlara sadece bir iş yeri için yardım yapılacak. 

Binlerce kişiye sosyal yardımlaşma kira yardımı!


Geri Dön