29 / 03 / 2024

kira yardımı sonuçları 

kira yardımı sonuçları 

Milyonlarca esnafın merakla beklediği Mayıs ayı kira ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. 31 Mayıs'ta başvuruların sona erdiği kira yardımı için bakanlıktan açıklama bekleniyor. 

Kiracılara 755 TL kira yardımı müjdesi!

Hükümet koronavirüs yardımı kapsamında yardımlarına devam ediyor. Kira ödemelerinde zorluk çeken vatandaşlar için çalışmalarına devam eden hükümet ülke genelinde kiracılar için 595-755 TL arası yardım için başvuru sürecini başlattı.

En düşük emekli maaşı alanlara kira yardımı geliyor! 

2024 yılı ile birlikte yükselişe geçen emekli maaşlarının ardından emekli ikramiyelerinin 2 bin liradan 5 bin liraya yükselmesi bekleniyor. Bunun yanından hükümet en düşük emekli maaşı alana vatandaşa da kira yardımı yapmayı planlıyor.

Depremzedelerin kira yardımı resmen uzatılacak! Son dakika gelişmesi!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen söz konusu 7'den büyük iki depremden etkilenen 11 ildeki afetzedeler, kira yardımının uzatılıp uzatılmayacağını merak ediyordu. Yeni bir gelişme yaşandı. İşte ayrıntılar...

Kiralar 10 kat, emekli maaşları 3,5 kat arttı diyen CHP’li Karakoz'dan emeklilere acilen kira yardımı yapılsın önerisi!

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, son 5 senede konut kiralarında 10 kata varan artışlar yaşandığını fakat emeklilerin maaşları sadece 3,5 kat arttığını belirterek, "Kirada oturan emeklilerimize acilen kira yardımı yapın” dedi.

Depremzedelere kira yardımı 5 bin TL oldu diye ev sahipleri kira fiyatlarını 7 bin 500 TL yaptı!

6 Şubat depreminden sonra evi yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşların kira yardım ödemeleri artırıldı. Haberi duyan emlakçılar hemen harekete geçerek kira fiyatlarını 5 bin TL’den 7,5 bin TL'ye yükseltti.

Öğretmenlere kira yardımı 10 bin TL’mi oluyor?

Yaşadığımız ekonomik kriz ve son zamanlarda artan faiş fiyatlar ile birlikte öğretmenlerimizin desteğe ihtiyacı olduğu çok net açık bir durum. Bu durumda da kira yardımına dair bir gündem yaratıldı. İşte ayrıntılar...

Kiracılara asgari ücretin yarısı kadar kira yardımı! Kanun teklifi hazırlandı! Kiracılar dikkat!

Kira fiyatlarındaki yükselişe acil çözüm bulunmasına ilişkin çağrıda bulunan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konutu olmayan vatandaşlara asgari ücretin yarısı kadar kira yardımı yapılması için Meclis'e kanun teklifi sundu. İşte ayrıntılar...

81 ildeki kiracılar için tek tek ödeniyor! En yüksek kira yardımı hangi illerde? Kiracılar hemen bu rakamlara bakın!

'Kentsel dönüşüm kira yardımı hangi ilde, kaç TL?' sorularının yanıtları belli oldu. İşte il il hükümet tarafından verilen kira yardımı tutarları...

Emekliye yüzde 70 zam 10 bin TL kira yardımı müjdesi! Emeklinin gözleri yuvalarından fırladı!

Son dakika gelişmesine göre, emekli ve memur maaşlarında büyük bir artış gerçekleşecek. Yapılan son açıklamaya göre, emekli ve memur maaşlarına yüzde 70 oranında bir zam yapılacak ve ayrıca 10.000 TL tutarında kira yardımı uygulanacak.

Memurlar dikkat! Tek tek açıklandı: Maaş zammı, kira yardımı ve ek gösterge düzenlemesinde son dakika!

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, Temmuz'da Memur maaşlarındaki yükseliş ve 3600 ek gösterge düzenlemesinin ve memurlara kira yardımı konularının TBMM’nin ilk işi olması gerektiğine dikkat çekti. İşte Miran'ın o açıklamaları...

Kira ödemekte zorluk çekiyorsanız bu habere dikkat! Aylık 5 bin 250 TL kira yardımı yapılacak

Kirasını ödemekte zorlanan vatandaşlar için tek şartla aylık 5.250 TL kira yardımı yapılacak. Kira yardımı haberiyle binlerce kişi sevince boğuldu! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, aylık 5 bin 250 TL kira katkısının verileceğini ilan etti.

Memurlara il ve ilçe bazında kira yardımı geliyor! Bakan resmen duyurdu!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, fahiş kira artışlarının vatandaşların en çok tepki gösterdiği sorunlardan olduğuna dikkat çekti ve kira yardımı müjdesi verdi. 

2023 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? Kentsel dönüşümde kira yardımı kaç ay veriliyor?

Kentsel dönüşüm kira yardımı gündemde yer alan konulardan biri. Kira yardımından faydalanacak olan vatandaşlar bu konuya dair yoğun bir araştırma yapmaktadır. İşte detaylar!

Kiracı kira yardımı alabilir mi? Ev sahibi kira yardımı alır mı?

Kira yardımı Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük ölçekli depremlerden sonra gündeme geldi. Vatandaşlar, oturdukları evlerin ağır hasarlı olduğunu öğrendiği devlet tarafından verilen kira yardımını alabilirler mi? İşte detaylar!

kira yardımı sonuçları  Haberi

kira yardımı sonuçları 

Kira yardımı ve gelir kaybı ödemeleri için gözler bakanlığın yapacağı açıklamaya çevrildi. Hürriyet'te yer alan habere göre; yapılacak kira yardımları çerçevesinde üç büyük şehirde 750, diğer şehirlerde ise ayda 500 TL kira yardımı yapılacak. 3 ay sürecek yardımlar büyük şehirler için 2 bin 250 TL, diğer şehirler için 1500 toplamda yardım yapılacak.  Kira yardımının ne zaman yapılacağına dair bakanlıktan henüz bir açıklama gelmedi.

İş yeri kira ücretinin verilen tutardan düşük olması halinde kira ücreti kadar yardım yapılacak. Şartlar sağlanırsa esnaflar hem kira yardımından hem gelir kaybı desteğinden yardımından yararlanabilecek. 

Destek dahilinden birden fazla işletmesi olan esnaflar için sicil kayıtlarındaki esas faaliyet konusu üzerinden yalnız bir kez destek verilecek. Birden fazla iş yeri olanlara sadece bir iş yeri için yardım...