27 / 04 / 2024

Mayıs ayına ilişkin bütçe uygulama sonuçları açıklandı mı

Mayıs ayına ilişkin bütçe uygulama sonuçları açıklandı mı

Merkezi Yönetim Bütçesi mayıs ayında 1,5 milyar lira fazla verdi. Maliye Bakanı Şimşek, "Bütçe gerçekleşmeleri 2013'e göre bir miktar bozulma gösterse de yıl sonu bütçe hedefleri ile uyumludur" değerlendirmesinde bulundu

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme yabancıya konut satışını olumsuz etkileyecek! 

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme ile ilgili tartışmalar sürüyor. Peki yabancıya konut satışı bu düzenlemeden nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan konut, kira ve otomobil fiyatlarına ilişkin duyanları hayrete düşerek açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Geleneksel Tüketici Ödülleri Töreni'ndeki konuşmasında konut ve otomobil fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, araç fiyatlarında indirimlerin başladığını ve benzer durumun konut ve kira fiyatlarında da yaşanacağını söyledi.

Bakan Işıkhan’dan EYT ve kıdem tazminatına ilişkin büyük yankı uyandıracak açıklama! Yeni bir çalışma mı geliyor?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, EYT ve kıdem tazminatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, EYT’de kalan dosyaların aralık ayına kadar bitirilmesinin hedeflendiğini söylerken, kıdem tazminatı konusunda yeni bir çalışmanın söz konusu olmadığını dile getirdi.

TÜİK açıkladı: İnşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayına ilişkin merakla beklenen ciro endekslerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, inşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı...

Mayıs ayında ticari süt üretimi düştü, tavuk üretimi yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayına ilişkin üretim verilerini açıkladı Buna göre ticari süt miktarı, yüzde 11 düşerek 115 bin 382 tona geriledi. Tavuk eti üretimi ise yüzde 5,1 artarak 210 bin 14 tona çıktı.

Kartlı ödemeler mayısta yüzde 125 arttı!

BKM, mayıs ayına ilişkin verilerini açıkladı. Mayıs ayında toplam kartlı ödeme tutarı bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 125 artarak 625,9 milyar lira oldu.

TÜİK mayıs 2023 dış ticaret endekslerini açıkladı! İhracat birim endeksi yüzde 1.2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, ihracat birim değer endeksi Mayıs ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 1,2, ithalat birim değer endeksi yüzde 13 azaldı.

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinde tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatı gerçekleştirildi!

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü geçen ay gerçekleştirdiği 731 milyon dolarlık ihracatla tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatına imza attı.

THY'den en yüksek mayıs ayı performansı: 7,4 milyon yolcu taşıdı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk Hava Yolları (THY), bu yılın Mayıs ayında toplam 7,4 milyon yolcu taşıdı ve yüzde 81,8 doluluk oranına ulaştı.

Otomotiv sektöründe en yüksek mayıs ayı ihracatı! 

Türkiye otomotiv endüstrisi, Mayıs ayında gerçekleştirdiği 3 milyar dolarlık dış satımla bugüne kadar kaydedilen en yüksek mayıs ayı ihracatına imza attı. İşte o rakamlar...

İhracatta 21,7 milyar dolarla en yüksek mayıs ayı rakamlarına ulaşıldı!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş yaptığı açıklamada mayıs ayı ihracatının yüzde 14,4 artışla 21,7 milyar dolar olduğunu belirtti, "Bu, tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracat değeridir." dedi.

TÜİK'den mayıs ayı enflasyon rakamları! Enflasyon mayıs ayında nasıl seyretmiş?

Mayıs ayına dair enflasyon rakamları resmi olarak açıklandı! Kira artış oranı ne olacak? TÜİK'in Mayıs ayı enflasyon verilerini sizler için derledik ve detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Mayıs ayı tarımsal destek ödemeleri yatırıldı mı? Çiftçilerin hesaplarına ödemeler yattı mı?

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere mayıs ayında tarımsal destek ödemelerini yaptı. Toplamda 34 milyon 801 bin 581 TL tutarındaki ödemeler, çiftçilerin hesaplarına yatırılacak mı?

Mayıs ayına ilişkin bütçe uygulama sonuçları açıklandı mı Haberi

Mayıs ayına ilişkin bütçe uygulama sonuçları açıklandı mı


Merkezi Yönetim Bütçesi mayıs ayında 1,5 milyar lira fazla verdi. Maliye Bakanı Şimşek, "Bütçe gerçekleşmeleri 2013'e göre bir miktar bozulma gösterse de yıl sonu bütçe hedefleri ile uyumludur" değerlendirmesinde bulundu


Buna göre, mayısta bütçe gelirleri geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,6 artarak 37,6 milyar lira, bütçe giderleri ise yüzde 18,9 artarak 36,1 milyar lira olarak gerçekleşti. 


Söz konusu dönemde vergi gelirleri, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,3 artarak 32,4 milyar liraya, faiz hariç bütçe giderleri ise yüzde 8,2 artarak 29 milyar liraya yükseldi. Böylece Merkezi Yönetim Bütçesi, mayısta 1,5 milyar lira fazla vermiş oldu.



Şimşek, 2014 yılı mayıs ayı bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi. 


"Yıl sonu bütçe hedefleriyle uyumlu" 


Merkezi yönetim bütçesinin, mayısta 1,5 milyar lira fazla, ocak-mayıs döneminde ise 2,8 milyar lira açık...