20 / 04 / 2024

Mayısta konut satışları arttı mı

Mayısta konut satışları arttı mı

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Mayıs ayı konut satışlarına ilişkin konuştu. Özelmacıklı, "Haziran ayı rakamlarında ise satışlarda sıçrama yapılacak” dedi...

ABD’de konut satışları Mayıs ayında yüzde 22,2 düştü!

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan resmi verilere göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Mayıs ayında yüzde 2,7 azaldı. Yine açıklanan rakamlara göre, söz konusu satışlar yıllık bazda da yüzde 22,2’lik düşüş kaydetti.

ABD'de yeni konut satışları Mayıs'ta yüzde 10,7 arttı! 

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, piyasa beklentilerinin aksine yükseliş gösterdi. Mayıs ayında aylık yüzde 10,7 artan yeni konut satışları 696 bine çıktı.

ABD'de ikinci el konut satışları 2 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut fiyatlarının rekor seviyelere çıkması ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen mortgage faiz oranlarının artmasıyla ikinci el konut satışları Mayıs ayında aylık bazda yüzde 3,4 düştü.

Konut satışları Mayıs ayında yüzde 107.5 arttı!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Altan Elmas, konut satışlarının ocak-mayıs aylarında bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 37,7 artışla 575 bin 889 olarak gerçekleştiğine dikkat çekti.

İpotekli konut satışlarında hangi şehir ilk sırada?

Türkiye'deki ipotekli ev satışı, Mayıs 2021'de 10 bin 560'a düştü. Lüks gayrimenkul brokerı Songül Toprak Özsan, Türkiye genelindeki konut satışlarına ve konut alım tercihlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tam kapanma konut satışlarını nasıl etkiledi?

Mayıs ayına ilişkin konut satış rakamları önceki gün açıklandı. Konut satışları Mayıs ayında  59 bin 166 olarak kaydedildi. Satışlar önceki aya oranla yüzde 38.28 azaldı. 

ABD'de yeni konut satışları 9 ayın en düşük seviyesine geriledi!

ABD'de yeni konut satışları, Şubat ayında aylık yüzde 18,2 azalışla 775 bine inerek Mayıs 2020 tarihinden bu yana kaydedilen en düşük seviyeye geriledi. 

Konut satışlarında son 5 yılın rekoru!

İstanbul’da, Haziran ayında 28 bin 799 konut satışı gerçekleşti. Konut satışlarında, Mayıs ayına göre yüzde 277, bir önceki yılın Haziran ayına göre ise yüzde 186 artış yaşandı.

Markalı konut satışlarının yüzde 6.36'sı yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Haziran 2020 sonuçlarına göre, markalı konut satışlarının yüzde 6.36'sı yabancılara yapılırken, Mayıs ayında satışı gerçekleştirilen markalı konutların yüzde 50.08’i bitmemiş konut stoklarından oldu...

ABD'de bekleyen konut satışları Mayıs'ta yüzde 44,3 arttı!

ABD'de bekleyen konut satışları, mayıs ayında aylık yüzde 44,3 yükselerek rekor seviyeye ulaştı.

ABD'de bekleyen konut satışları Mayıs ayında rekor seviyede arttı!

ABD'de, bekleyen konut satışları, Mayıs ayında aylık yüzde 44,3 artarak rekor seviyede yükseldi.

ABD'de yeni konut satışları Mayıs ayında beklentiyi aştı!

ABD'de yeni konut satışları, Mayıs ayında  aylık yüzde 16,6 artışla 676 bine çıktı ve piyasa beklentilerinin üzerinde bir artış gösterdi.

ABD'de ikinci el konut satışları Mayıs ayında beklenenden fazla düştü!

ABD'de ikinci el konut satışları, Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 9,7 azalışla 3,91 milyona geriledi ve piyasa beklentisinin üzerinde bir düşüş gösterdi.

Mayısta konut satışları arttı mı Haberi

Mayısta konut satışları arttı mı

Koronavirüs salgının etkisi TÜİK Mayıs ayı satış rakamlarına da yansıdı. Nisan ayında 42 bin 783 olarak kaydedilen konut satışları, Mayıs ayında pandeminin de etkisi ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 44,6 azalarak 50 bin 936 oldu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Mayıs ayında gerek Ramazan Bayramı tatili, gerekse sokağa çıkma yasaklarının yoğunluğu konut satışlarını düşürdü. Özellikle yabancılara yapılan satışlarda da ulaşım kısıtlamalarının etkisi bu ayda devam etti. Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 78,1 azalarak 860 oldu. Haziran ayı rakamlarında ise satışlarda sıçrama yapılacak” diye konuştu.

2. Eldeki Satışlar Artmaya Devam Ediyor

1. eldeki stokların azalması sonucunda 2. eldeki satış rakamlarının arttığına dikkat çeken Özelmacıklı, "2. el konut satışları...