29 / 03 / 2024

mayısta ne kadarlık ihracat yapıldı

mayısta ne kadarlık ihracat yapıldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, mayıs ayı ihracat rakamlarını Şanlıurfa'da açıkladı. Mayıs ayında ihracat yüzde 5,8 artışla 13.4 milyar dolar oldu. İlk 5 aylık ihracat 67 milyar 92 milyon dolara ulaştı

Altın fiyatlarında rekor üstüne rekor! Kıyıda köşede altını olanlar hemen 3 Mart 2024 altın fiyatlarına bakın!

Mart ayının ilk pazar gününde pek çok yatırımcı da altın fiyatlarındaki son durumu merak ediyor. Rekor üstüne rekor kıran gram altın 2.180 TL olurken, çeyrek altın ise 3 bin 580 TL'den satılıyor.

Pasifik GYO, 2023'te 94 adet konut ile 124 adet ticari alanı 3.6 milyar TL'ye sattı!

Pasifik GYO, son finansal tablolarında yer alan aktif toplamının yüzde 2'sini aşmayan alım, satım kiralama rakakmlarını açıkladı. Peki şirket 2023 yılında ne kadarlık satış yaptı? Kaç bağımsız bölüm satıldı? İşte o rakamlar...

Altının gramı rekor üstüne rekor kırıyor! 28 Aralık Perşembe altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları yeni yıl öncesi rekor üstüne rekor kırıyor. Dün güne 2020 liradan başlayan gram altın bugün yeni zirvesine ulaştı. Peki bugün altın fiyatları ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç lira? İşte 28 Aralık Perşembe altın fiyatları.

ÖTV düzenlemesinin ardından elektrikli otomobillere 500 bin TL indirim! Sıfır elektrikli araç alacaklara müjde! 

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla beraber elektrikli otomobillerde ÖTV düzenlemesine gidildi. Peki araçlarda ne kadarlık bir fiyat düşüşü yaşanacak? İşte ayrıntılar...

Vakıf GYO'dan Tablo Adalar ve Cubes Ankara'da ilk 9 ayda 2.4 milyar TL'lik satış!

Vakıf GYO, 2023 yılının ilk 9 ayına ilişkin finansal rakamlarını duyurdu. Peki Vakıf GYO hangi projesinde ne kadarlık satış yaptı? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapusu olanlar dikkat! Bunlara dikkat etmezseniz elinizdeki her şey gidebilir!

Hisseli tapu, aynı gayrimenkul üzerinde birden çok kişinin belirli oranlarda mülkiyet haklarına sahip olduğu bir tapudur. Tapu sicilinde, her hissedarın bu gayrimenkulde ne kadarlık bir paya sahip olduğu kayıtlıdır. Bu tapuda bazı dikkat edilmesi gereken noktalar ve alınması gereken önlemler vardır.

Kırtasiye yardımı ne kadar? Kırtasiye yardımı başvurusu nereden, nasıl yapılır? 

Okulların açılmasına sayılı günler kala en çok araştırılan konular arasında kırtasiye yardımı geliyor. Binlerce ihtiyaç sahibi aile '' Kırtasiye yardımı ne kadar? Kırtasiye yardımı başvurusu nereden nasıl yapılır?'' sorularını araştırıyor. İşte 2023 kırtasiye yardımı ile ilgili detaylar...

Altın resmen adını altın harflerle yazdırdı! Rekor üstüne rekor kırdı! 14 Temmuz 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları ABD enflasyon rakamlarının ardından yükselişe geçerek rekor üstüne rekor kırdı. Gram altın dün 1667 lira oldu. Altın resmen adını altın harflerle yazdırdı. Altın fiyatları bugün ne kadar? 14 Temmuz 2023 altın fiyatları.

2023 Mayıs emekli aylık zammı ne zaman yatacak?

EYT'nin çıkmasıyla yüz binlerce kişi emekli olma hakkı elde etti. Emeklilere aylık ödeme tarihleri tahsis numarasına göre tespit ediliyor. Peki emekli aylıkları hangi gün iletilecek? 2023 Mayıs ayı SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı ödemeleri ne zaman?

15 Mayıs okullar tatil mi? Seçim sonrası resmi tatil mi? 15 Mayıs bankalar açık mı? Seçimden sonraki gün tatil mi?

15 Mayıs okullar tatil mi edildi? Seçimden sonraki gün okullar tatil mi? 15 Mayıs bankalar açık mı? İşte detaylar!

Peugeot Suv 2008, yüzde 0,99 faiz fırsatıyla satışta! Peugeot Suv 2008 mayısta ne kadar oldu?

Peugeot, Suv 2008 model araca kampanya yaptığını açıkladı. Peugeot Suv 2008, yüzde 0,99 faiz fırsatıyla satışa çıkarıldı. Peki, Peugeot Suv 2008 ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

7 Mayıs 2023 Pazar Euro ne kadar? Euro kaç TL?

Mevcut uygulamalarında değişim beklentisi sebebiyle piyasalarda yakından takip edilen 14 Mayıs seçimlerine kısa süre kalırken Euro'nun ne seyir alacağı merakla takip ediliyor. Peki, 7 Mayıs 2023 Pazar Euro ne kadar? Euro kaç TL?

Ne altın ne dolar... Yatırım için herkesin ilk tercihi bu oldu! Nisan ayında rekor kırdı!

İnsanlar paralarını enflasyona korumak için yatırım araçlarına yöneldi. Özellikle otomobil bütün yatırım araçlarını geride bırakarak yurttaşların ilk seçeneği oldu. 14 Mayıs öncesi 'fiyatlar artacak' endişesi araç satışlarını artırırken, nisan ayında rekor üstüne rekor kırdı.

mayısta ne kadarlık ihracat yapıldı Haberi

mayısta ne kadarlık ihracat yapıldı


TİM verilerine göre, mayıs ayında ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,8 artışla 13 milyar 412 milyon dolar oldu. Böylelikle mayıs ayı toplam mal ihracatı, önceki TÜİK verileri dahil tüm mayıs ayı rakamlarını geçerek mayıs ayı Cumhuriyet tarihi rekorunu kırdı.


İlk 5 ayda ihracat yüzde 8 artışla 67 milyar 92 milyon dolar oldu. Son 12 aylık ihracat ise yüzde 1,7 artışla toplam 156 milyar 145 milyon dolara yükseldi.


Otomotiv liderliğini korudu


Mayıs ayında en fazla ihracatı, 2 milyar 54 milyon dolarla otomotiv sektörü yaparken; hazır giyim ve konfeksiyon sektörü 1 milyar 616 milyon dolar ihracat ile ikinci sırada; kimyevi maddeler sektörü ise 1 milyar dolar 591 milyon dolar ihracat ile üçüncü sırada yer aldı.


Mayıs ayında en fazla ihracat artışını yüzde 46...