24 / 04 / 2024

Medeni Kanundan önce kurulmuş olan hava hakkı

Medeni Kanundan önce kurulmuş olan hava hakkı

Medeni Kanundan önce kurulmuş olan haklar ile ilgili yasal düzenlemeler, Kat Mülkiyeti Kanununda yer alıyor. İşte Medeni Kanundan önce kurulmuş olan haklar ile ilgili maddeler...

Boşanmadan önce mallara tedbir koyulabilir mi?

Boşanma kararı alan bir çift, yaşanabilecek mal kaçırma ihtimaline karşın mallara tedbir koydurmak isteyebiliyor. Peki, boşanmadan önce mallara tedbir koyulabilir mi? Boşanmadan önce mallara tedbir nasıl koyulur?

Boşanmadan önce eşim malları başkasına devretti ne yapmalıyım?

Boşanma sürecinde her iki taraf da edinilmiş mallarda hak sahibi olabiliyor. Peki, "Boşanmadan önce eşim malları başkasına devretti ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

Arsa ya da arazi almadan önce dikkat edilmesi gerekenler!

Yatırımcılara tavsiyelerde bulunan RE/MAX Lot Gayrimenkul Danışmanı Can Alisbah, arsa ya da arazi alınmadan önce dikkat edilmesi gerekenler konusunda püf noktalara değindi.

Akkuyu Santrali 7 yıldan önce hizmete girecek!

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Fuad Akhundov, Mersin'de yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali ünitelerinin, 7 yıldan daha önce hizmete gireceğini söyledi.

Hakan Kocabaş: Silivri'ye bir an önce OSB kurulsun!

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği (SİAD) Başkanı Hakan Kocabaş, bölge iş dünyasının bir an önce Silivri’ye OSB kurulmasını istediğini belirtti.

5 yıldan önce satılan evin vergisi!

Gayrimenkul alım-satımı sırasında doğan vergisel sorumluluklar arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. Peki, 5 yıldan önce satılan evin vergisi nasıl ödenir? Vergi ne zaman ödenir?

İpotek medeni kanunu!

İpotek, mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak hakkında güvence için kuruluyor. İşte ipotek medeni kanunu kapsamında yer alan esaslar...

Kiralanan ev sözleşme bitiminden önce geri verilir mi?

Kiralanan ev sözleşme bitiminden önce geri verilir mi Kiracı, sözleşme süresine veya fesih dönemine uymaksızın kiralananı geri verdiği takdirde, kira sözleşmesinden doğan borçları ödemek zorunda mı?

Avukat Kadir Kurtuluş: Boşanmadan önce aldığınız ev boşandıktan sonra kimin olacak?

Avukat Kadir Kurtuluş’a 1 Ocak 2002 tarihinde yürürlüğe giren 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ile getirilmiş “Edinilmiş Mallara Katılma Rejimi”ni sorduk.İşte Avukat Kadir Kurtuluş'un açıklamaları...

Boşanmadan önce aldığınız ev boşandıktan sonra kimin olacak?

Avukat Kadir Kurtuluş’a 1 Ocak 2002 tarihinde yürürlüğe giren 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ile getirilmiş “Edinilmiş Mallara Katılma Rejimi”ni sorduk.İşte Avukat Kadir Kurtuluş'un açıklamaları...

Kıbrıs'ta yapı denetim yasası bir an önce hayata geçirilmeli!

Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca, son dönemde sıklıkla rastlanmaya başlanan inşaat yıkılmalarının önüne geçmek için Yapı Denetim Yasası’nın bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Başıbüyüklü önce tapu istiyor!

Maltepe Belediyesi İmardan sorumlu başkan yardımcısı Sinan Çetiz beraberinde birim müdürleri ile Başıbüyük mahallesi muhtarı Ayhan Karpuz, demek yöneticileri ve STK'larla bir araya geldi. Başıbüyüklü önce tapu istiyor!

Kiracının süresinden önce tahliyesi mümkün mü?

Konut kiralayan kiracıların karşılaştıkları durumlar arasında erken tahliye de yer alıyor.Peki kiracının süresinden önce tahliyesi mümkün mü?İşte kiracının süresinden önce tahliye edilmesi işlemleri..

Medeni Kanundan önce kurulmuş olan hava hakkı Haberi

Medeni Kanundan önce kurulmuş olan hava hakkı

Medeni Kanundan önce kurulmuş olan haklar!

Medeni Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce kurulan hakların Kat Mülkiyeti Kanununun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç yıl içinde kat mülkiyetine veya kat irtifakına çevrildi.


Konu ile ilgili yasal düzenlemeler ve uyulması gereken hükümler Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında 52. maddede açıklanıyor:


II - Medeni Kanundan önce kurulmuş olan haklarda

Madde 52 – Medeni Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce (Hava hakkı, oda mülkiyeti) gibi isimler altında kurulmuş olan haklar, bu kanunun yürürlüğe girmesinden başlayarak üç yıl içinde, aşağıda yazılı hükümlere göre, bu kanun uyarınca kat mülkiyetine veya kat irtifakına çevrilir:


a) Gayrimenkul üzerinde bu haklara konu olan yapı bölümleri mevcutsa, hak sahipleri, aralarında yapacakları bir sözleşme ile, o gayrimenkulün arsasında, bölümlerinin değerleri oranında ve hiçbir bedel ödemeye mecbur olmaksızın, Medeni...