29 / 03 / 2024

megakent projesi inşaatı sürüyor

megakent projesi inşaatı sürüyor

Çin'in, Pekin ve Tiencin şehirleri ile Hıbey eyaletini birleştirerek kurmayı planladığı 110 milyonluk değeri olan mega kent projesinin taslağının şekillendiği ve araştırma raporunun tamamlandığı bildirildi.

Ordu Çevre Yolu Projesi’nin 2. etap inşaatı tamamlanıyor!

Ordu Valisi Tuncay Sonel, yapımı devam eden Ordu Çevre Yolu Projesi’nin 2. etap inşaatında incelemelerde bulundu...

Rize'deki Çay Çarşısı'nın inşaatı hız kesmiyor!

Rize Ticaret Borsası’nca hazırlanan ‘Çay Çarşısı’ projesi inşaatı devam ediyor. Çarşıda, 30 metre yüksekliğinde ince belli çay bardağı anıtı yapılıyor. Anıtın içerisinde, çay müzesi, çayın topraktan bardağa serüvenini anlatan 13D çay sineması ve seyir terası olacak.

Ünye Bisiklet Yolu Projesi'nde menfez inşaatı başladı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, inşaatı devam eden Ünye Bisiklet Yolu Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Karadeniz-Akdeniz otoyolu projesi inşaatı meclis gündeminde!

Karadeniz-Akdeniz otoyolu projesi inşaatı meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Zehra Zümrüt Selçuk: 2021'de 115 adet inşaat projesi yürütülecek!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada, "2021 yılında 737 milyon 152 bin liralık yatırım bütçemizle 115 adet inşaat ve 49 adet araştırma projesi yürütülecektir" dedi.

Konya Yolu Projesi inşaatında sona yaklaşılıyor!

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Konya Yolu inşaat çalışması alanını inceledi. Şimşek, projenin inşaatında sona yaklaşıldığını söyledi.

TOKİ Muş Ovası 1. Kısım projesi inşaatı ihalesi yarın!

Muş Ovası Sulaması 1 Merhale (1 Kısım) Projesi İnşaatı (E-İHALE) işi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Hatay Amik-Afrin Projesi İnşaatı ihalesi yarın!

Hatay Amik-Afrin (Reyhanlı Barajı ve Sulaması) Projesi İnşaatı (E-İHALE) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ İzmir Kelebek Barajı Sulama Projesi İnşaatı işi ihalesi yarın!

İzmir Kelebek Barajı Sulama Projesi İnşaatı (E-İHALE) işi ihalesi yarın saat 10:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Antalya Alanya Yeniköy Projesi İnşaatı İşi ihalesi 8 Haziran'da!

Antalya Alanya Yeniköy Projesi İnşaatı İşi (E-İHALE) ihalesi 8 Haziran Pazartesi günü yapılacak.

TOKİ Muğla Yatağan 2. Merhale Projesi İnşaatı İşi ihalesi yarın!

Muğla Yatağan 2. Merhale (Girme Barajı ve Sulaması) Projesi İnşaatı İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

Filyos Liman Projesi inşaatının yüzde 67’si tamam!

Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit’ün rüya projesi olarak bilinen Filyos Liman Projesi’nde sona yaklaşıldı. Zonguldak Çaycuma'da yapılan projenin inşaatının yüzde 67’si tamamlandı.

TOKİ Hatay Amik-Afrin Projesi İnşaatı ihalesi 3 Temmuz'da!

Hatay Amik-Afrin (Reyhanlı Barajı ve Sulaması) Projesi İnşaatı (E-İHALE) ihalesi 3 Temmuz tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

megakent projesi inşaatı sürüyor Haberi

megakent projesi inşaatı sürüyor


Çin'in Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Genel Sekreter Yardımcısı Fan Hıngşan, Pekin. Tiencin. Hıbey Eşgüdümlü Kalkınma Programı'nın taslağının ilerlediğini ve diğer bakanlıklarla birlikte yapılan araştırma raporunun tamamlandığını söyledi. Çin. özellikle büyük kentlerin hızlı kalkınmasıyla başlayan sosyo-ekonomik sorunlarına çare bulmak için 21 milyon nüfusa sahip Pekin ve 13 milyon nüfuslu Tiencin şehirleri ile 73 milyonluk I Iıbey eyaletini birleştirerek yaklaşık 110 milyonluk nüfuslu dev bir megakent kurmayı hedefliyor. Bu üç bölgenin birleşmesiyle oluşacak alanın yüzölçümünün yaklaşık 217 bin kilometrekare olması bekleniyor. 



Yetkililer, projenin üç bölgedeki altyapı, endüstriyel gelişim ve koordinasyon ile çevre koruma. kamu hizmetleri ve piyasa mekanizmasının iyileştirilmesi fonksiyonlarının yeniden değerlendirileceğini belirtiyor. Ayrıca megakent projesinin taslak raporunun bu ay içinde açıklanacağı ifade ediliyor. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 3 ay...