29 / 03 / 2024

Mehmet Cengiz biyografi

Mehmet Cengiz biyografi

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz kimdir? Mehmet Cengiz, inşaat sektörüne ne zaman atıldı? Mehmet Cengiz, Cengiz İnşaat'ı ne zaman kurdu? İşte Mehmet Cengiz'in biyografisi...

Cd Emlak Otomotiv İnşaat Organizasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cd Emlak Otomotiv İnşaat Organizasyon Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de Bayram Daş ve Mehmet Cengiz ortaklığında kuruldu.

Mehmet Cengiz'in İngiltere'de gayrimenkul aldığı iddiası!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Serpil Yılmaz, köşesinde Mehmet Cengiz'in Londra'daki şirketini ve gayrimenkullerini kaleme aldı. İşte Serpil Yılmaz'ın o yazısı...

Mehmet Cengiz ilk defa konuştu: Artık yeter hesap soracağım!

Odatv, Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz'ın iddialarını Mehmet Cengiz'e sordu. Mehmet Cengiz yaptığı açıklamada, "Yoruldum bıktım dedikodulardan. Ama artık yeter, hep sustum herkesle yargı önünde mücadele edeceğim." şeklinde konuştu.

Yüksek İnşaat Mühendisi Mehmet Cengiz vefat etti!

İTÜ 1962 mezunu Yüksek İnşaat Mühendisi Mehmet Cengiz hayatını kaybetti. Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

Adıyaman'da Şeref Cengiz İlkokulu'nun temeli atıldı!

Cengiz Holding çatısı altında madencilik alanında faaliyet gösteren Eti Bakır, Adıyaman'ın Merkez Mehmet Akif Mahallesi'nde 24 derslikli okul inşa ettirecek. 

Cengiz Holding Cennet Koyu’nda plaj mı yapacak?

Muğla Bodrum'da Göl Mahallesi, Cennet Koyu’nda Mehmet Cengiz'e ait Cengiz Holding’in bünyesinde yer alan Bodrumbir Turizm Yatırım A.Ş, 4 adet mendirek yapısı ile 2 adet plaj yapmayı hedefliyor. Proje alanı kültür varlıkları, tabiat varlıkları, SİT ve koruma alanı içerisinde bulunuyor. 

Mnc Grup Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mnc Grup Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda 150 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Cengiz Güner, Melik Koç ve Nihat Coşkun otaklığında kuruldu.

Cengiz Holding'in acı günü! Şöhret Cengiz vefat etti!

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, Ahmet Cengiz, Ekrem Cengiz, Şeref Cengiz, Asım Cengiz ve Kazım Cengiz'in anneleri Hacı Şöhret Cengiz vefat etti.

Mehmet Cengiz'in acı günü! Annesi Şöhret Cengiz vefat etti!

Cengiz Holding'in yönetim kurulu başkanı Mehmet Cengiz'in annesi Hatice Demir hayatını kaybetti. Merhumenin cenazesi Altunizade Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Çengelköy Aile Mezarlığı'na defnedilecek...

Cengiz İnşaat, Hırvatistan’da 2.7 milyar liralık demiryolu yapacak!

Slovenya’dan Karadağ’a, Bulgaristan’dan Bosna-Hersek’e özellikle eski Doğu Bloku ülkelerine yönelen işadamı Mehmet Cengiz’in yönettiği Cengiz İnşaat, geçen yıl başladığı Bosna-Hersek’te 5C Koridoru Otoyolu’nu 2021’de teslim edecek... 

Hüseyin Avni Paşa Korusu'na kaçak inşaat mı yapılıyor?

İşadamı Mehmet Cengiz’in aldığı Hüseyin Avni Paşa Korusu’nda sular durulmuyor. Koruda tek katlı bir müştemilatın yerine ev gibi üç katlı bir bina yapıldığı iddia edildi.

Ziraat İşletme Yönetimi ve Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Ziraat İşletme Yönetimi ve Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Yakup Demirci, Mehmet Cengiz Göğebakan ve Peyami Ömer Dilek ortaklığında kuruldu.

Setup İnşaat Mimarlık Proje Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Setup İnşaat Mimarlık Proje Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Arife Alakuş ve Mehmet Cengiz Arslan ortaklığında kuruldu.

Mehmet Cengiz biyografi Haberi

Mehmet Cengiz biyografi

Mehmet Cengiz kimdir?

Mehmet Cengiz, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı. Aslen Rizeli olan Mehmet Cengiz, Cengiz İnşaat'ı 1980 yılında kardeşi Ekrem Cengiz ile birlikte kurdu. Cengiz İnşaat, otoyol, köprü, tünel, enerji, maden, turizm ve baraj alanlarında faaliyet gösteriyor. 


Mehmet Cengiz, Cengiz Holding ile turizm yatırımlarına 1995 yılında başladı. Holdingin turizm yatırımları arasında Le Jardin Resort Hotel, Sungate Port Royal Resort Hotel bulunuyor. 


Cengiz Holding, 2004 yılında da Eti Bakır A.Ş.’yi özelleştirme kapsamında bünyesine kattı. 2005’te de Eti Alüminyum’u bünyesine kattı. Ayrıca, Cengiz Havacılık şirketi de bulunuyor.


Mehmet Cengiz, Limak ve Kolin ortaklığı ile Akşam Gazetesi, SkyTürk360 ile radyo ve dergileri 60 milyon dolara alacaklarını açıklamış ancak daha sonra bu karardan vazgeçmişlerdi.


Mehmet Cengiz, "Falcon 5X" aldı..

45 milyon dolarlık bedele sahip uçağın Türkiye'deki ilk müşterisi...