19 / 04 / 2024

Mehmet Kalyoncu konut satışları açıklaması

Mehmet Kalyoncu konut satışları açıklaması

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, Kovid-19 pandemisinin ardından konut sektörünü nelerin beklediğine ilişkin öngörülerini açıkladı. Kalyoncu, "Ben pandemi sonrasında da gayrimenkulün değerleneceğine inanıyorum ve göstergelerde onu gösteriyor" dedi.

GYODER ve KONUTDER'den 'konut satışları' değerlendirmesi!

GYODER Başkanı Kalyoncu, düşük faiz oranlarının konut satışlarında rekoru getirdiğine dikkat çekerek, "En önemlisi de hem vatandaşımız konut sahibi oldu hem de gayrimenkul sektörü zorlu bir dönemde büyük moral kazandı" diye konuştu.

Konut satışlarındaki rekor artış tarihin en düşük faizleriyle geldi!

Mehmet Kalyoncu, “Konut satışlarındaki rekor artışta, kamu bankalarının tarihin en düşük faiz oranlarıyla sunduğu konut kredilerinin etkisi çok yüksek oldu. En önemlisi de hem vatandaşımız konut sahibi oldu hem de gayrimenkul sektörü zorlu bir dönemde büyük moral kazandı” diye konuştu. 

Buğra Gökce'den Mehmet Şimşek'e 'konut kredisi' cevabı: 'Halk mülksüzleşti'

İBB eski Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in “AK Parti hükümetleri öncesi, konut kredisi yok denecek kadar azdı” sözlerine cevap verdi. İşte Buğra Gökce'nin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

Uluslararası 39 mimar Hatay ve Adıyaman’ın yeniden tasarımı için çalışacak!

Hatay ve Adıyaman, ulusal ve uluslararası 39 mimarla tekrar tasarlanacak. Projenin başında yer alan Türkiye Tasarım Vakfı’nın Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Tüm tasarım sürecinin kaynağını biz sağlıyoruz. İlçe merkezleri dahil toplam 5 milyon dolar planlanıyor. Mart 2024’te tamamlanacak” diye konuştu.

Bakan Mehmet Özhaseki: 680 bin konut ve 170 bin civarında iş yeri yıkıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem konutlarına ilişkin konuştu. Bakan Özhaseki, 680 bin konut ve 170 bin civarında iş yeri yıkıldığını ve 200 bin konutun yapıldığını inşa etti. 

100 bin konutun master planı 3 ayda hazırlandı!

GYODER’de 3 yıl boyunca başkanlık yapan Mehmet Kalyoncu, görevinin bitmesine 1,5 yıl kala görevi Neşecan Çekici’ye devretti. Yeni dönemde GYODER Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam edecek Kalyoncu, deprem bölgesindeki 100 bin konutun master planının 3 ayda hazırlandığını söyledi.

Bakan Mehmet Özhaseki'den sevindirici haber: 1 ay içerisinde 50 bin konut teslim edilecek!

Dünya Şehirler Günü programında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki konut teslimlerine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Mehmet Özhaseki 1 ay içerisinde 50 bin kadar konutu teslim edeceklerini vurguladı.

İstanbul’a 10 bin kiralık konut geliyor! Yeni Konut Modeli'nde riskli yapılarda yaşayanlar öncelikli olacak!

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, Yeni Konut Modeli ile ilgili konuştu ve İstanbul’a 10 bin kiralık konutun gelmesini de sağlayacak örnek projede sona gelindiğini belirtti. Kalyoncu, kamu-özel sektör işbirliği ile kamu arazisinde kiralık konut üretmeyi planladıklarını belirtti. İşte ayrıntılar...

GYODER Başkanı Kalyoncu, kiraları düşürecek yeni konut modelini duyurdu!

Gayrimenkul sektörünün tüm paydaşlarını buluşturan 18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi, bu yıl “Şehrini Vicdanla Tamamla” mottosuyla 25-26 Ekim tarihlerinde İstanbul düzenlendi. Zirvede konuşan GYODER Başkanı Kalyoncu, İstanbul’da konut stoğunun yüzde 10’unu hedeflediklerini söyledi.

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi start aldı! Gayrimenkul sektörü konuşuldu!

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneğince düzenlenen GYODER Gayrimenkul Zirvesi İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı. Zirveye AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu ve aynı zamanda, çok sayıda davetli katılım sağladı

Mehmet Kalyoncu ‘Emanet’ adlı bestesini 100 yıllık Cumhuriyet’e armağan etti!

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi olan Mehmet Kalyoncu, Cumhuriyet’in 100. yılına ithafen bestelediği “Emanet” adlı eserini Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu’nda düzenlenen Gala’da seslendirdi.

Mehmet Kalyoncu yeniden GYODER Başkanı oldu!

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği'nin (GYODER) 23. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda Yönetim Kurulu Başkanlığına oy birliği ile yeniden Mehmet Kalyoncu seçildi.

Gayrimenkulde tapu harcı yüzde 1’in altına indirilsin önerisi! 

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, gayrimenkul sektörü için arsa üretilmesi gerektiğine dikkat çekerek, tapu harcının yüzde 1’inin altına düşürülmesine ilişkin çağrıda bulundu. İşte ayrıntılar... 

Orta gelir grubu konut kampanyası ile konut üretimi artacak! Yeni Evim, birinci el konutu destekleyecek! 

Sosyal Konut Projesi sonrası orta gelir grubu konut kampanyası için de tüm ayrıntılar dün bir bir açıklandı. GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, kampanya ve detayları ile ilgili açıklamalarda bulundu ve konut üretiminin artacağına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

İstanbul depreme tam manasıyla hazır değil! Kentsel dönüşüm yeni seçeneklerle hızlandırılmalı!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, İstanbul'un tam manasıyla depreme hazır olmadığına ve binaların kentsel dönüşüm sürecine girmesi için insanlara seçenek üretmek gerektiğine dikkat çekti. İşte o açıklamalar...

Mehmet Kalyoncu konut satışları açıklaması Haberi

Mehmet Kalyoncu konut satışları açıklaması

Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları'nın yaşadıkları problemlerin ortadan kaldırılması için 8 maddeden oluşan bir değişiklik paketi SPK'ya GYODER aracılığıyla sunuldu. 

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, GYO problemlerine ve gayrimenkul sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kalyoncu, "Ticari hayatın bundan sonra nasıl normalleşmesini bekleriz?" sorusunu şu şekilde yanıtladı:

"Gayrimenkul sektöründe finansmana ulaşmada çeşitlik önemli. GYO aslında bir gayrimenkul yatırımına birden fazla kişiyi ortak ederek finansman bulma yöntemi. Bu açıdan GYO hisselerinin değerli olarak işlem görmesi bizim açımızdan önemli. Maalesef, geçtiğimiz dönemlerde yüzde 50'ye indirgeniyordu, şimdilerde bu oran yüzde 20'nin biraz üzerinde.

Ben pandemi sonrasında da gayrimenkulün değerleneceğine inanıyorum ve göstergelerde onu gösteriyor. Öte yandan Türkiye'de Haziran-Temmuz aylarında ciddi bir konut satışı oldu. Konut stokunda ciddi bir azalma oldu. O açıdan da aslında stokun yani şu anda satılabilir...