24 / 04 / 2024

Kovid-19 sonrası gayrimenkuller değerlenecek!

Kovid-19 sonrası gayrimenkuller değerlenecek!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, Kovid-19 pandemisinin ardından konut sektörünü nelerin beklediğine ilişkin öngörülerini açıkladı. Kalyoncu, "Ben pandemi sonrasında da gayrimenkulün değerleneceğine inanıyorum ve göstergelerde onu gösteriyor" dedi.



Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları'nın yaşadıkları problemlerin ortadan kaldırılması için 8 maddeden oluşan bir değişiklik paketi SPK'ya GYODER aracılığıyla sunuldu. 

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, GYO problemlerine ve gayrimenkul sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kalyoncu, "Ticari hayatın bundan sonra nasıl normalleşmesini bekleriz?" sorusunu şu şekilde yanıtladı:

"Gayrimenkul sektöründe finansmana ulaşmada çeşitlik önemli. GYO aslında bir gayrimenkul yatırımına birden fazla kişiyi ortak ederek finansman bulma yöntemi. Bu açıdan GYO hisselerinin değerli olarak işlem görmesi bizim açımızdan önemli. Maalesef, geçtiğimiz dönemlerde yüzde 50'ye indirgeniyordu, şimdilerde bu oran yüzde 20'nin biraz üzerinde.

Ben pandemi sonrasında da gayrimenkulün değerleneceğine inanıyorum ve göstergelerde onu gösteriyor. Öte yandan Türkiye'de Haziran-Temmuz aylarında ciddi bir konut satışı oldu. Konut stokunda ciddi bir azalma oldu. O açıdan da aslında stokun yani şu anda satılabilir halde olan gayrimenkullerin değerleneceğini göreceğiz. Bu açıdan GYO hisselerinin borsada biraz incelenmesini öneriyorum. GYO hisseleri değerlendikçe gayrimenkul geliştiricilerinin çeşitlenmiş bir finansmana ulaşma imkanı da artmış oluyor. Tabi ki GYO olmanın getirdiği bazı kurumsal yönetim ilkeleri var. Bu ilkelere de uymak zorunda oldukları için, sektörümüzün de daha şeffaf, daha kurumsal, daha hesap verilebilir ve iyi yönetişim prensiplerine uygun bir sektör olma noktasında ilerliyor. Bunun ne kadar önemli olduğunu yakın zamanda ülkemizde yaşanan depremde gördük. O açıdan GYO sektörünün doğru bir şekilde ticarette bulunması sektörümüzün kurumsallaşmasını olumlu etkileyecektir. "

GYO'ların inşaat hizmetlerine kolaylık geldi!


Geri Dön