25 / 04 / 2024

Mehmet Özhaseki kentsel dönüşüm 2017

Mehmet Özhaseki kentsel dönüşüm 2017

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Son 100 yılda 6 ve üzerinde tam 56 deprem oldu. Son 100 yılda 83 bin kişiyi kaybettik. Mal kaybımız 100 milyar doların üzerinde. Bu gerçekler ortadayken hala zeminine dikkat etmeden, balçık alanlar üzerine şehirler kurmaya devam etmişiz." dedi.

Mehmet Özhaseki: Şehirciliğin yeni vizyonu insan odaklı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Şehircilikte yeni vizyonumuz insan ve varlık odaklı, dönüşüm fırsatını değerlendirerek şehirlerimizi afetlere hazır hale getiren, yenilikçi ve özgün, katılımcı, şeffaf ve çözüm odaklı ilkeler üzerine inşa edilmiştir." dedi. 

0.69 konut kredisi şartları neler? Kentsel dönüşüm kredisi 2024 kimlere verilecek? Emekliye ekstra indirim müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm için 180 ay vade, yüzde 0.69 oranında faiz oranıyla verilecek kredinin detaylarını açıkladı. Peki 0.69 konut kredisi şartları neler? Kentsel dönüşüm kredisi 2024 kimlere verilecek?

Bakan Özhaseki'den muhalefete kentsel dönüşüm tepkisi: Dertleri engel olmak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, muhalefetin ‘rantsal dönüşüme karşıyız’ ifadelerine tepki gösterdi ve kentsel dönüşüme engel olmak istediklerini belirtti. 

'Kentsel dönüşüm yapmak isteyene kapımız açık' diyen Bakan Özhaseki'den seferberlik açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmalarını desteklediklerini ifade ederek, ''Kentsel dönüşüm yapmak isteyene kapımız açık''dedi.

Mehmet Özhaseki: Deprem bölgesinde en geç 1.5 yıla kadar teslimler tamamlanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremden etkilenen 11 şehirdeki hummalı çalışmalar ile ilgili bilgi verdi ve en geç 1-1.5 seneye tümüyle bütün hak sahiplerinin evlerinin teslim edileceğini belirtti.

Bakan Özhaseki açıkladı: İstanbul'da ve deprem bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki çalışmalar ve İstanbul'daki kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o konuşması...

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: Ülkemizin yapı stokunun çoğu riskli! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,  "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" programında konuştu ve "Ülkemizin yapı stokunun çoğu riskli" diyerek kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o açıklamaları...

Bakan Özhaseki: 'Evlerini yerinde yapıp teslim edeceğiz, şeref sözü'!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki kentsel dönüşümle yenilenecek evlere eskiden aynı yerde oturanların yerleştirileceğini söyledi. Özhaseki, "Evlerini yerinde yapıp kendilerine teslim edeceğiz, şeref sözü. Daha ne diyelim?" dedi.

Bakan Özhaseki'den flaş kentsel dönüşüm açıklaması: Tapusu olanı kimse evinden çıkaramaz! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve 'Vatandaşların mülkleri ellerinden' alınacak iddiasına yanıt verdi. İşte ayrıntılar...

Mehmet Özhaseki'den Adıyaman'ı ayağa kaldırma sözü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Adıyaman'da, şehir merkezine yapacağımız konut ve iş yerlerini sosyal donatı alanlarıyla birlikte tamamlayarak şehrimizi hızla ayağa kaldıracağız." ifadesini kullandı.

Bakan Özhaseki duyurdu: 10 gün içinde tüm kentsel dönüşüm çalışmaları açıklanacak!

Kanine Toplatısı sonrası açıklama yapan  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 10 gün içinde ülke genelindeki tüm kentsel dönüşüm çalışmalarının açıklanacağını duyurdu. 

Bakan Özhaseki açıkladı: Yerinde dönüşüme 250 bin başvuru yapıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, 250 bin başvuru yapıldığını duyurdu. 

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: Artık önümüzde kimse duramaz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün önemine değindi. Özhaseki açıklamasında "Önümüzde kimse duramaz çok hızlı bir biçimde bu kentsel dönüşüme gireceğiz" dedi.

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm açıklaması! ‘Rantsal dönüşüm istemiyoruz’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye çapında 30 milyon civarında konut, 6 milyon kadar da iş yeri olduğunu ve bunlardan 2 milyonunun bir an önce değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Özhaseki, kentsel dönüşüm konusunda açıklama yaparak, “Rantsal dönüşüm istemiyoruz”

Mehmet Özhaseki kentsel dönüşüm 2017 Haberi

Mehmet Özhaseki kentsel dönüşüm 2017



Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, şehirlerin kendine has organizmalar olduğunu, bu organizmaların kimi dönemde çok sağlıklı ve güçlü, kimi zaman da hastalıklı dönemleri olduğunu söyledi.   

Sabah Gazetesi tarafından Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen Antalya Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı'nda konuşan Özhaseki, "Son 100 yılda 6 ve üzerinde tam 56 deprem oldu. Son 100 yılda 83 bin kişiyi kaybettik. Mal kaybımız 100 milyar doların üzerinde. Bu gerçekler ortadayken hala zeminine dikkat etmeden, balçık alanlar üzerine şehirler kurmaya devam etmişiz. Bunları yeniden gözden geçireceğimiz bir dönem başlıyor." dedi. 

İdareciler olarak şehirleri devamlı diri tutmak zorunda olduklarını dile getiren Özhaseki, şehirleri diri tutma anlamında en önemli görevin yerel yöneticilere düştüğünü, şehirlerin kaderlerinin yerel yöneticilerin ufuklarıyla doğru orantılı olduğunu...