24 / 04 / 2024

Mehmet Şimşek açıklama

Mehmet Şimşek açıklama

Bakan Şimşek, "Bu yıl 1,3 milyon mükellef, 26,2 milyar liralık kira beyanı yaptı. Buna göre hesaplanan vergi ise 3,8 milyar lira oldu” dedi..

Mehmet Şimşek: İlave vergiler gündeme gelebilir!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, " Vergiyi tabana yayarak birtakım istisnaları ve imtiyazları kaldırarak vergilendirilmemiş bazı alanları, mesela şehir rantları gibi, vergilendirerek kamu gelirlerini artıracağız " dedi.

Bakan Şimşek: Yabancı yatırımcının önünü açacağız!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcıların önünü daha da açmak istediklerini belirterek, "Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) ile Vergi Denetim Kurulundaki (VDK) bürokratlarımız, YASED üyeleriyle bir araya gelecek.

Mehmet Şimşek: Bu yıl yüzde 4’lük büyüme hedefliyoruz!

Maliye Bakanı Şimşek, bu yıl için yüzde 4’lük bir büyüme hedeflediklerini belirterek, "Büyümeyi yukarı yönlü etkileyecek gelişmelere baktığımız zaman en büyük ticaret ortağımız olan AB resesyondan çıktı" dedi.

Mehmet Şimşek: Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları azalmadı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayların gayrimenkul yatırımlarını etkilediği konusunda açıklama yaptı...

Buğra Gökce'den Mehmet Şimşek'e 'konut kredisi' cevabı: 'Halk mülksüzleşti'

İBB eski Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in “AK Parti hükümetleri öncesi, konut kredisi yok denecek kadar azdı” sözlerine cevap verdi. İşte Buğra Gökce'nin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

Mehmet Şimşek açıkladı! MTV'de vergi artışı olacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) hakkında açıklamalar yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaparak merak edilen konular hakkında cevap verdi.

Mehmet Şimşek'ten ev sahibi olmak isteyenlere müjde!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada işsizlik oranı, büyüme, enflasyon ve bütçe açığında hedefleri 2024, 2025 ve 2026 tutturacaklarını dile getirerek, "Enflasyonu tek haneye indirdiğimizde, siz çok daha rahat bir şekilde konut alabileceksiniz" diye konuştu.

Deprem fonunda son aşamaya gelindi! Bakan Şimşek, sistemin nasıl işleyeceğini açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, deprem fonunun faaliyete geçmesi için son aşamaya gelindiğine dikkat çekerek, önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Bakan Şimşek açıkladı! SPK, kripto şirketlerine lisans verecek...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kripto varlıklar ile ilgili yasal düzenleme ile ilgili olarak, son aşamaya gelindiğini kaydetti ve "Kripto alım satım platformlarına SPK tarafından lisans verilecek" diye konuştu. İşte haberin detayları...

Mehmet Şimşek'in enflasyon açıklamasına ünlü ekonomistten karşılık geldi: Gıda enflasyonunu azaltabilirsiniz!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "2024 yılında da başta enflasyon olmak üzere programımızın hedeflerine ulaşmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz." dedi. Açılamanın ardından, ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan karşılık geldi. İşte o değerlendirme...

Bakan Mehmet Şimşek'ten 2024 için 6 hedef!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2024 yılına ilişkin mesajlar verdi. Şimşek yeni yıl hedefini 6 maddelik başlıkla duyurdu. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Borsa bir oyun alanı değildir!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Borsa'nın sağlıklı işlemesi, firmaların sağlıklı finansmana erişiminin en önemli itici gücü olacağını belirterek'' Borsa bir oyun alanı değildir'' dedi.

Bakan Mehmet Şimşek 'Kiralarda gerileme başladı' dedi! İşte vatandaştan bakana cevap!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerin konut arzını artırdığını ve özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladığını söyledi. Peki kiralar düştü mü? Vatandaşlar ne diyor?

Mehmet Şimşek'le görüşme yapan Cem Küçük'ten asgari ücret haberi: 2024 asgari ücret için rakam belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gazeteci Cem Küçük’ü makamında ağırlayarak kendisine sorulan soruları yanıtladı. Bunlardan en önemlisi de asgari ücret zammıydı. Peki 2024 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Bakan Şimşek açıkladı: 2024'te ÖTV ve KDV gibi vergilerde artış olacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, daha adil bir vergi sistemi için çok ciddi adımlar atacaklarını belirterek, gelecek senenin ikinci yarısından itibaren çok güçlü bir dezenflasyon sürecine girileceğini açıkladı.

Bakan Şimşek'ten yeni dönem açıklaması: O firmalar Türk Eximbank kredisi kullanabilecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklamada, katma değerli ve yüksek teknolojili ihracat yapan firmaların teminat mektubu haricinde farklı teminatlarla da Eximbank kredisi kullanabileceği bilgisi verildi.

Son dakika! Mehmet Şimşek, Gabar'da çıkan petrolü rakamlarla verdi! Fışkırıyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gabar'da günlük petrol üretiminin 25 bin varile ulaşmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, petrol üretiminin Türkiye ekonomisine sağladığı katkıyı rakamsal olarak açıkladı.

Mehmet Şimşek açıklama Haberi

Mehmet Şimşek açıklama

Bakan Şimşek, "Bu yıl 1,3 milyon mükellef, 26,2 milyar liralık kira beyanı yaptı. Buna göre hesaplanan vergi ise 3,8 milyar lira oldu” dedi.


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mükellef sayısı ve beyan edilen kira gelirinde en yüksek rakama ulaşıldığını söyledi.


İŞLERİ DE KOLAYLAŞTIRDI


Şimşek, "Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi’nin vatandaşlarca benimsendiğini belirtti. Söz konusu sistemle hem vatandaşların hem de Maliye'nin işinin kolaylaştığını dile getiren Şimşek, bu sayede kayıtdışılığın da büyük oranda engellendiğini ve verimliliğin arttığını ifade etti. Şimşek, şunları kaydetti: "Geçen yıla ilişkin de bu yıl beyanname veren mükellef sayısı ve beyan edilen kira gelirinde şu ana kadarki en yüksek rakama ulaşıldı. Buna göre 26,2 milyar lira kira geliri beyan edildi.


YÜZDE 21 ARTTI


Bu rakam, geçen yılki kira beyanından yüzde 21 daha fazla. Gelir...