28 / 03 / 2024

Mehmet Şimşek kira geliri

Mehmet Şimşek kira geliri

Bakan Şimşek, "Bu yıl 1,3 milyon mükellef, 26,2 milyar liralık kira beyanı yaptı. Buna göre hesaplanan vergi ise 3,8 milyar lira oldu” dedi..

Buğra Gökce'den Mehmet Şimşek'e 'konut kredisi' cevabı: 'Halk mülksüzleşti'

İBB eski Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in “AK Parti hükümetleri öncesi, konut kredisi yok denecek kadar azdı” sözlerine cevap verdi. İşte Buğra Gökce'nin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

Mehmet Şimşek açıkladı! MTV'de vergi artışı olacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) hakkında açıklamalar yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaparak merak edilen konular hakkında cevap verdi.

Mehmet Şimşek'ten ev sahibi olmak isteyenlere müjde!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada işsizlik oranı, büyüme, enflasyon ve bütçe açığında hedefleri 2024, 2025 ve 2026 tutturacaklarını dile getirerek, "Enflasyonu tek haneye indirdiğimizde, siz çok daha rahat bir şekilde konut alabileceksiniz" diye konuştu.

Mehmet Şimşek'in enflasyon açıklamasına ünlü ekonomistten karşılık geldi: Gıda enflasyonunu azaltabilirsiniz!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "2024 yılında da başta enflasyon olmak üzere programımızın hedeflerine ulaşmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz." dedi. Açılamanın ardından, ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan karşılık geldi. İşte o değerlendirme...

Bakan Mehmet Şimşek'ten 2024 için 6 hedef!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2024 yılına ilişkin mesajlar verdi. Şimşek yeni yıl hedefini 6 maddelik başlıkla duyurdu. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Borsa bir oyun alanı değildir!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Borsa'nın sağlıklı işlemesi, firmaların sağlıklı finansmana erişiminin en önemli itici gücü olacağını belirterek'' Borsa bir oyun alanı değildir'' dedi.

Bakan Mehmet Şimşek 'Kiralarda gerileme başladı' dedi! İşte vatandaştan bakana cevap!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerin konut arzını artırdığını ve özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladığını söyledi. Peki kiralar düştü mü? Vatandaşlar ne diyor?

Mehmet Şimşek'le görüşme yapan Cem Küçük'ten asgari ücret haberi: 2024 asgari ücret için rakam belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gazeteci Cem Küçük’ü makamında ağırlayarak kendisine sorulan soruları yanıtladı. Bunlardan en önemlisi de asgari ücret zammıydı. Peki 2024 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Son dakika! Mehmet Şimşek, Gabar'da çıkan petrolü rakamlarla verdi! Fışkırıyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gabar'da günlük petrol üretiminin 25 bin varile ulaşmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, petrol üretiminin Türkiye ekonomisine sağladığı katkıyı rakamsal olarak açıkladı.

Son Dakika! Ek MTV 2024'te geliyor mu? Bakan Mehmet Şimşek açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni yıl öncesi önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Şimşek, kamuoyundaki endişeleri hafifletmeyi amaçlayarak, 2023 yılında vergi zamlarının yüksek olmayacağını açıkladı. Hükümetin ekonomik istikrarı sürdürme ve vatandaşların mali durumunu koruma konusundaki ka

Yüksek ev ve kira fiyatlarını çözecek yol haritası çizildi: Bakan Mehmet Şimşek tek tek anlattı! 

Türkiye'de son iki senede kira ve ev fiyatları uçtu. Bu konuda harekete geçen hükümet yürürlüğe girecek birçok konu için harekete geçti. Bakan Mehmet Şimşek, fahiş kira ve konut fiyatlarındaki artışın kalıcı çözümü için alınacak önlemleri anlattı.

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Artık o sistem zorunlu hale geldi! Bakan Mehmet Şimşek duyurdu!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milyonlarca araç sahibini ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı. Akaryakıt piyasasına yönelik Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'nin hayata geçirileceğini ifade etti. İşte detaylar...

Bakan Mehmet Şimşek'ten son dakika açıklaması: '35 milyar dolar...'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına olan güçlü bağlılığını ve Dünya Bankası'nın ortaklığını takdir ettiklerini belirtti. Şimşek, Dünya Bankası'nın Türkiye'ye sağladığı finansmanı ikiye katlayarak 35 milyar dolara çıkarma planını duyurdu. İşte detaylar...

Mehmet Şimşek kira geliri Haberi

Mehmet Şimşek kira geliri

Bakan Şimşek, "Bu yıl 1,3 milyon mükellef, 26,2 milyar liralık kira beyanı yaptı. Buna göre hesaplanan vergi ise 3,8 milyar lira oldu” dedi.


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mükellef sayısı ve beyan edilen kira gelirinde en yüksek rakama ulaşıldığını söyledi.


İŞLERİ DE KOLAYLAŞTIRDI


Şimşek, "Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi’nin vatandaşlarca benimsendiğini belirtti. Söz konusu sistemle hem vatandaşların hem de Maliye'nin işinin kolaylaştığını dile getiren Şimşek, bu sayede kayıtdışılığın da büyük oranda engellendiğini ve verimliliğin arttığını ifade etti. Şimşek, şunları kaydetti: "Geçen yıla ilişkin de bu yıl beyanname veren mükellef sayısı ve beyan edilen kira gelirinde şu ana kadarki en yüksek rakama ulaşıldı. Buna göre 26,2 milyar lira kira geliri beyan edildi.


YÜZDE 21 ARTTI


Bu rakam, geçen yılki kira beyanından yüzde 21 daha fazla. Gelir...