17 / 04 / 2024

mekkedeki vinç kazası

mekkedeki vinç kazası

Liebherr şirketi, Mekke’deki vinç kazasını araştırmak üzere bir uzmanını Suudi-Arabistan’a gönderdi. Mekke'de bulunan diğer uzmanlarla kazanın sebebini tespit etmeye çalışacağı ancak bunun haftalar almasının beklendiği bildirildi.

Ekrem Keleş Mekke'deki vinç kazasını değerlendirdi!

Mescid-i Haram'da meydana gelen vinç kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Keleş, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Mersin Valiliğinden vinç kazası iddiasına açıklama!

Mersin Valiliği, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat sahasında vincin devrildiğine yönelik haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Sakarya'da vinç kazası! 1 inşaat işçisi öldü!

Sakarya'da malzeme yüklü vincin devrilmesi nedeniyle yaralanan 4 inşaat işçisinden 1'i hayatını kaybetti.

AKM-Kızılay metro inşaatında vinç kazası!

Maltepe'de, Ankara Garı arkasında inşaatı devam eden AKM-Kızılay metrosu gar istasyonu inşaatındaki vinç, henüz belirlenemeyen bir nedenle devrildi...

Mina Başaran'ın öldüğü jet kazasının ses kayıtları çıktı!

İran’da, 11 kadının yaşamına mal olan Türk jeti kazasında, kokpit ses kayıtları ortaya çıktı. Kabinde pilot Beril Gebeş’in çabalarının yanı sıra, “Allah’ım bize yardım et” çığlıkları da duyuldu. 

Mina Başaran'ın öldüğü jet kazasının ön raporu tamamlanıyor!

Başaran Holding'e ait ve iran topraklarında düşen, 3’ü mürettebat 11 genç kadına mezar olan jet kazasında ön rapor birkaç gün sonra tamamlanacak.

Ahmet Arslan'dan Hekimbaşı Yalısı kazası açıklaması!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan geçtiğimiz hafta Boğaz'da yaşanan gemi kazasıyla ilgili açıklama yaptı...

Mina Başaran'ın öldüğü jet kazasının esrarı çözülüyor!

İran’da düşen ve 11 kişinin hayatını kaybettiği Başaran Holding’e ait jet kazasının esrarı çözülüyor. Karakutular Paris’e gitti...

Mina Başaran'ın öldüğü jet kazasında FDR hafızası bulundu!

İran'da geçen ay düşen Türk jeti ile ilgili önemli bir gelişme daha yaşandı. Mina Başaran ve arkadaşlarının öldüğü jet kazasında FDR hafızası bulundu.

Torun Center asansör kazasında 9 sanığa para cezası!

Şişli'de 6 Eylül 2014'te 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin davada yargılanan 9 sanığa, 60 bin 800'er adli para cezası kesildi. 

Özkan Vinç Nakliye Elektrik Hazır Beton Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özkan Vinç Nakliye Elektrik Hazır Beton Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik’te 100 bin TL sermaye bedeli ile Ersan Özkan tarafından kuruldu.

Kanca Vinç Makine İnşaat Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kanca Vinç Makine İnşaat Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir’de 20 bin TL sermaye bedeli ile Sedat Koyun tarafından kuruldu. 

Araz Vinç Nakliyat ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Araz Vinç Nakliyat ve İnşaat Limited Şirketi Abdurrahman Araz tarafından 40 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Özüaydın Vinç ve Liman İşletmeciliği Nakliyat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Özüaydın Vinç ve Liman İşletmeciliği Nakliyat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi 35 milyon TL sermaye ile bugün açıldı. 

mekkedeki vinç kazası Haberi

mekkedeki vinç kazası

Alman inşaat makinesi üreticisi Liebherr şirketi, Mekke’deki vinç kazasını araştırmak üzere bir uzmanını Suudi-Arabistan’a gönderdi.


Alman medyasında yer alan haberlerde şirketin Baden-Württemberg eyaletinin Ehingen kentinde görevli  bir uzmanı kazayı araştırması için Mekke’de görevlendirdiği belirtildi. 


Söz konusu kişinin, bölgede görev yapan ve Mekke'de bulunan diğer uzmanlarla kazanın sebebini tespit etmeye çalışacağı ancak bunun haftalar almasının beklendiği bildirildi.


 Mekke’de devrilen LR-11350 tipi vincin Almanya’nın Ehingen kentinde üretildiği ve caminin genişletilmesi çalışmalarında  inşaat makineleri ve çelik taşıyıcıları kaldırmakta kullanıldığı, bin 350 tona kadar yük taşıyabildiği kaydedildi.


Liebherr şirketinin 2006’dan beri bu modeldeki vinçten çeşitli ülkelere 30 tane sattığı, şimdiye kadar 3 kaza yaşandığı ancak hiçbirinin  teknik sorundan kaynaklanmadığı ileri sürüldü. 


Mekke'de Mescid-i Haram'da vincin devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 107 kişinin öldüğü, 238 kişinin yaralandığı...