25 / 04 / 2024

menkul kıymet kredi havuzları

menkul kıymet kredi havuzları

Varlığa dayalı menkul kıymet (VDMK) ihracı için talep toplaması bugün sona erecek. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve Garanti Bankası toplam 3 milyar 150 milyon lira tutarındaki konut kredilerini ihraç edecek.

Konut kredilerinde likidite sistemi başladı!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Başkanı Erhan Topaç, varlığa dayalı menkul kıymet (VDMK) ihracıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Topaç,konut kredilerinde likidite sisteminin bugün başladığını hatırlattı.

Merkez Bankası, deprem bölgesine yönelik desteklerin süresini uzattığını açıkladı...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin olumsuz etkilerinin düşürülmesi amacı ile deprem bölgesine kullandırılan kredilerin menkul kıymet tesis uygulamasından muafiyetine yönelik hususların Haziran 2024'e kadar devam edeceğini

1.20 faizli konut kredisinde son dakika! İlk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

1.20 faizli konut kredisindeki son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki ilk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

Opel Corsa'ya yine tek kuruş zam gelmedi! İşte düşük faizli kredi fırsatı sunulan Corsa Ekim 2023 fiyatları!

En çok satan otomobiller arasında yer alan Opel Corsa'ya yine tek kuruş zam gelmedi. Peki Corsa'nın Ekim ayı fiyatları ne kadar? İşte düşük faizli kredi fırsatı sunulan Corsa Ekim 2023 fiyatları...

Düşük faizli kredi dönemi bitti: Artık yüzde 50’nin altında kredi sunmak zor

Faiz oranlarındaki yüksek artış sonucunda, oranlar yüzde 50 seviyelerine tırmanırken, kredi talebinde ciddi bir azalma yaşandı. Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, insanlara artık yüzde 50'nin altında bir faiz oranıyla kredi sağlamanın gerçekçi olmadığını belirtti. 

Milyonlara düşük faizli kredi müjdesi! Ayda 2 bin 973 TL taksitle kredi fırsatı başladı!

Memur ve kamu çalışanlarına özel Halkbank’tan düşük faizli kredi fırsatı başladı. 50 bin TL'ye kadar azami vade 36 ay, 50 bin 001 TL - 100 bin TL arası azami vade 24 ay, 100 bin 001 TL üzeri tutarlar için azami vade bir yıl vade seçenekleri ile sunulan kredinin ayrıntıları peş peşe belli oldu.

Kredi notu kötü olanlar konut kredisi kullanabilir mi?

Ev almak isteyen vatandaşların finans için başvurduğu konut kredisinden faydalanmak isteyenler şartları merak ediyor. Özellikle kredi notu düşük olanlar kredi alıp alamayacağını merak ediyor. Peki, Kredi notu kötü olanlar konut kredisi kullanabilir mi? İşte detaylar...

SEC Başkanı resmen açıkladı! ‘Bitcoin, menkul kıymet değil!’

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, Bitcoin'in "menkul kıymet" olmadığını tekrarladı. Kripto para birimini "emtia" olarak tanımlamaktan kaçındı.

Merkez Bankası’ndan KKM'yi dolardan liraya dönüştürme harekatı!

TCMB bankaların menkul kıymet tesisi uygulamasında değişiklik yaparak, vadesi gelen kur korumalı mevduat hesaplarının ‘TL mevduata’ dönüştürülmesini hedef olarak belirledi.

Amerikan hükümetinden Şekerbank'a deprem bölgesi için 100 milyon dolarlık kredi!

Şekerbank ile ABD hükümetinin finansal kuruluşu olan US International Development Finance Corporation (Amerikan Uluslararası Kalkınma Finans Kuruluşu-DFC), şubatta meydana gelen büyük deprem felaketinden etkilenen bölgenin kalkınmasına yönelik 100 milyon dolarlık bir kredi anlaşması imzaladı.

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı önerisi! 

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar sık sık gündem oluyor. Peki kiralık konutta sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı nedir? İşte ayrıntılar...

TCMB'den yeni düzenleme: Menkul Kıymet Tesisi Uygulama Talimatı'nda değişiklik yapıldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan yeni düzenleme haberi geldi. Buna göre Merkez Bankası (TCMB) bankaların ek zorunlu karşılık tutmasını gerektiren bilanço TL payını yüzde 60 seviyesinden yüzde 57'ye indirdi. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul sektörü düşük faizli kredi beklentisi içinde!

Gayrimenkul sektöründe 2023 yılının ilk yarısını değerlendiren Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, deprem ve seçimler nedeniyle durağanlaşan piyasaların, düşük faizli kredi beklentisi içinde olduğunu dile getirdi.

TEB'den büyük fırsatı! Düşük faizli kredi müjdesi verdiler

Türkiye Ekonomi Bankası'ndan düşük faizli kredi müjdesi geldi. Banka tarafından sağlanacak kredinin detayları da açıklandı.

menkul kıymet kredi havuzları Haberi

menkul kıymet kredi havuzları

4 büyük banka konut kredilerini ihraç edecek. İşte Hürriyet Gazetesi'nden Erdal Sağlam'ın bankaların konut kredilerine karşılık çıkarılacak varlığa dayalı menkul kıymet (VDMK) ihracı ile ilgili yazısı....

Bankaların konut kredilerine karşılık çıkarılacak varlığa dayalı menkul kıymet (VDMK) ihracının ilk partisi bu hafta sonunda yapılacak. VDMK denilen bu menkul kıymetlerin dizaynına bakıldığında; neredeyse tek amacının kamu başta olmak üzere bankalara likidite sağlamak olduğu anlaşılıyor.

Konuyla ilgili görüştüğüm bankacılar, üç kamu bankasının 1’er milyar, Garanti Bankası’nın 150 milyon TL’lik ihraçlarıyla ilk parti toplamının 3 milyar 150 milyon TL olarak kesinleştiğini söylediler. Yapılan piyasa yoklamalarında çıkarılacak bu kağıtlara dışarıdan talep pek beklenmediğini kaydeden bankacılar, bu kağıtların içeriye satılacağını söylediler.

Bankacılar, organizasyonu yapanların verdikleri bilgilere göre, kağıtlara daha çok içerideki emeklilik fonları başta olmak üzere, menkul kıymet...