19 / 04 / 2024

Konut kredilerinde likidite sistemi başladı!

Konut kredilerinde likidite sistemi başladı!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Başkanı Erhan Topaç, varlığa dayalı menkul kıymet (VDMK) ihracıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Topaç,konut kredilerinde likidite sisteminin bugün başladığını hatırlattı.



Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Başkanı Erhan Topaç, varlığa dayalı menkul kıymet (VDMK) ihracına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası (TKYB) tarafından yürütülecek ihraç kapsamında, 4 bankanın (Halkbank, Ziraat Bankası, VakıfBank ve Garanti) bilançosundaki konut kredileri ihraç edilecek. 

Konu hakkında konuşan Topaç, “Bunların 3 milyar 150 milyon TL’lik kredi havuzu mevcut. Fon, 5-6-7 Aralık’ta yatırımcılara varlığa dayalı menkul kıymet ihracı yapacak. Buradan gelecek paralar, nakit olarak bankalara dönecek. Karşılığında da, ipotek teminatlı menkul kıymet dediğimiz kredi havuzlarını, fona ihraç etmiş olacaklar. Borçlular bankalara kredileri ödedikçe, bu paralar fona geri gelecek, buradan da yatırımcılara ödenecek. Sistem bu şekilde işleyecek. İnşallah başarılı bir arz olur” dedi.

4 büyük banka konut kredilerini ihraç edecek!


Geri Dön