24 / 04 / 2024

mera alanları yıkım

mera alanları yıkım

Karadeniz'de "Mera Kanunu" kapsamına giren alanlarda bulunan kaçak yapılar imar affından faydalanamıyor. Yeni yapıldığı halde eskiden yapılmış gibi gösterilen binalar tespit edilip, tek tek yıkılacak.

Afet riski altındaki alanların yıkım kararları meclis gündeminde!

Afet riski altında olduğu belirlenen alanlara ve alınan yıkım kararları meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kızılay AVM'de tedbirli yıkım başladı!

İzmit Ömerağa Mahallesi’nde yer alan tehlike yaşadığı nedeniyle sık sık gündeme gelen Kızılay AVM’de yıkım işlemlerine başlandı.

Kartal Belediyesi, metruk binaların yıkımına devam ediyor!

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in talimatı ile Kartal’da tehlike yaratan terk edilmiş binalar ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli yapı raporu bulunan binaların yıkım işlemleri sürüyor...  

Akmerkez AVM'de yıkım kararı!

Etiler'de yer alan Akmerkez AVM’de yıkım kararı alındı. Beşiktaş Belediyesi, 4 yıl önce yapılan plan değişikliğinde inşa edilen alanları projeye aykırı buldu.

Ankara Altındağ'daki 2 bina için yıkım kararı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanlığı, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında Altındağ'da yer alan 2 gayrimenkul için yıkım kararı verdi.

Antalya'da 110 bin dönümde 5 büyük müze!

ANTALYA'nın en gözde alanlarından birinde 110 bin dönümde inşa edilecek kent müzesi, Türkiye'nin en büyüğü olacak. 5 büyük müzenin yanı sıra, alanda gececi sergi alanları da yer alacak.

Bağcılar'da 621 konutun yıkımı gerçekleşti!

Kentsel Dönüşüm Projesi'nin emin adımlarla devam ettiği Bağcılar, yeşilin hâkim olduğu yeni yaşam alanlarına kavuşuyor. Proje kapsamında 1.675 riskli yapı belirlendi. 621 konutun yıkımı gerçekleştirildi.

Zirai Donatım Fabrika Camii Lojmanı'ndaki yıkım tamamlandı!

Kent Park içerisindeki yeşil alan genişletme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini açıklayan Vardar, “Zirai Donatım Fabrika Camii Lojmanındaki yıkım çalışmalarımız tamamlandı. Kent Park’taki yeşil alanlar genişlemiş olacak” dedi.

Bağcılar'da 14 bina ve 52 bağımsız birimin yıkımı gerçekleştirildi!

Bağcılar kentsel dönüşümle yeni yaşam alanlarına kavuşuyor. Yüzde yüz mutabakatla devam eden proje kapsamında Güneşli Mahallesi’ndeki 2 bin metrekare alana sahip 14 ayrı bina ile 52 bağımsız birimin yıkımı davul zurna eşliğinde yapıldı.

Bağcılar'da 14 bina ile 52 bağımsız birimin yıkımı gerçekleşti!

Bağcılar ilçesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında otoparklı ve yeşilin hakim olduğu yeni yaşam alanlarına kavuşuyor. Güneşli Mahallesi’ndeki 14 ayrı bina ile 52 bağımsız birimin yıkımı davul zurna eşliğinde yapıldı...

Manisa genelinde riskli yapıların yıkımı başladı!

Manisa genelinde 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında riskli ilan edilen binaların yıkımı başladı. Bu kapsamda 458 binadan 118' i yıkıldı...

Bağcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında 9 binanın yıkımı bugün yapılacak!

Kirazlı Mahallesi'nde hasarlı üç bloğu bulunan Yuvam Sitesi ile Mahmutbey'deki altı binanın yıkımı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Bu alanların yerine asansörlü, depreme dayanıklı konutlar yapılacak.

Düzce'de riskli yapıların yıkımına devam ediliyor!

Düzce'de 12 Kasım 1999 depremi yıldönümü nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yıkım programı düzenlendi. Düzce'de Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun gereğince bakanlık tarafından çalışmalar yürütülüyor...

mera alanları yıkım Haberi

mera alanları yıkım

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen uyarı kapsamında 'imar barışı' düzenlemesiyle 'Mera Kanunu' kapsamında kalan alanlara müdahaleleri çoğaltacak yapı kayıt belgelerinin mülkiyete hak teşkil etmeyeceği açıklandı. CNN Türk'te yer alan habere göre; Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nce yapılan uyarıda, mera ve ormanlık alanlara her çeşit bina yapımını yasaklayan, 4342 sayılı 'Mera Kanunu'nun 4'üncü maddesi hatırlatılarak, buralara inşa edilen yapıların 'işgal' ve 'tecavüz' olarak değerlendirilecek. 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri de 'imar barışı' kapsamında, 31 Aralık 2017'den önceki yapılar için verilen yapı kayıt belgelerini denetleme altına aldı. Mera alanlarında inşa edildiği belirlenen yapılar ve yeni kaçak yapılar eski gibi gösterilip, alınan yapı kayıt belgeleri iptal edilmeye başlandı. Trabzon'da, ilk tespitlere göre, yaklaşık 300 yapı kayıt belgesi iptal edildi. İncelemeler, sürdürülürken,...