29 / 03 / 2024

Bağcılar'da 14 bina ile 52 bağımsız birimin yıkımı gerçekleşti!

Bağcılar'da 14 bina ile 52 bağımsız birimin yıkımı gerçekleşti!

Bağcılar ilçesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında otoparklı ve yeşilin hakim olduğu yeni yaşam alanlarına kavuşuyor. Güneşli Mahallesi’ndeki 14 ayrı bina ile 52 bağımsız birimin yıkımı davul zurna eşliğinde yapıldı...



Bağcılar ilçesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında otoparklı ve yeşilin hakim olduğu yeni yaşam alanlarına kavuşuyor. Yüzde yüz mutabakatla devam eden proje kapsamında Güneşli Mahallesi’ndeki 14 ayrı bina ile 52 bağımsız birimin yıkımı davul zurna eşliğinde yapıldı. 


Yıkım sırasında çok duygulandığını belirten konut sahibi Zehra Yayla (60) evinin tuğla ve kumdan yapıldığını belirterek, “Gecekondu olarak tuğla ve kumdan inşa etmiştik. Depremde yıkılacak korkusuyla yaşıyorduk. İnşallah evlatlarım ve torunlarımla birlikte depreme dayanıklı, otoparklı konutlarda yaşayacağız.” dedi.



Bağcılar’da kentsel dönüşüm Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki 6306 Sayılı Kanun’un çıkmasıyla birlikte hız kazandı. Güvenli adımlarla yürüyen proje depreme dayanıksız konutların yıkımı ve daha sağlam, otoparklı ve bahçeli yaşam alanlarının inşa edilmesiyle devam ediyor. 


Bağcılar Güneşli Mahallesi 8. Sokak’ta bulunan 14 ayrı bina ile 52 bağımsız birimin yıkımı ilçe sakinlerinin katılımıyla yapıldı. Yıkım sırasında konut sahipleri ile mahalleliler davul zurna eşliğinde birlikte halay çekti. Yıkımı gerçekleştirilen binaların yerine iki blok halinde asansörlü, otoparkı bulunan bahçeli ve depreme dayanıklı konutlar inşa edilecek.

ÜMİT EDİYORUM KONUTLAR 18 AYDAN ÖNCE TESLİM EDİLECEK

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde 5 Ekim 2012’te Kentsel Dönüşümü başlattığını hatırlattı. Devletin projeye kira yardımı yaptığını ve kredi desteğinde bulunduğunu kaydeden Çağırıcı, belediyenin de yeni imar planları yaparak katkı sağladığını anlattı. Kentsel dönüşüme ilçe sakinlerinin de hazır olduğunun altını çizen Çağırıcı, yerinde dönüşüme önem verdiklerini söyledi. Çağırıcı, “Binaları yıkıp yerine otoparklı, asansörlü, sosyal ve kültürel alanları olan yeni yaşam merkezleri inşa ediyoruz. Bugün de 2 bin metrekarelik alanın dönüşümünü gerçekleştiriyoruz.” dedi. Bir zamanlar mandıra ve fabrikaların olduğu Bağcılar’ın yaşadığı değişime dikkat çeken Çağırıcı, ilçenin metro hattı, tramvay istasyonu, 5 yıldızlı otelleri, yeni ticaret alanlarına sahip olduğunu söyledi. Çağırıcı, ilçenin gelişmesine katkıda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkür etti. Bağcılar’da yüzde 70 civarında değişim ve dönüşümün yaşanacağını da kaydeden Çağırıcı, eskiden 100 metrekare dairenin 100 bin TL olduğunu belirterek, yeni inşa edilen asansörlü ve otoparklı dairelerin ise 300 bin TL değerinde olduğunu kaydetti. Kentsel Dönüşüm’de mal sahibi ile müteahhitin kazandığını vurgulayan Çağırıcı, yıkımı yapılan alandaki konutların 18 aydan daha erken bir zamanda sahiplerine teslim edileceğini ümit ettiğini sözlerine ekledi. 


 “DUYGULANDIM ANCAK MUTLUYUM”


Kırk yıla yakın süre oturdukları konutlarının yıkılmasından dolayı duygulandıklarını belirten mülk sahipleri, depreme dayanıklı yeni binalarda oturacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler. Mülk sahipleri Başkan Lokman Çağırıcı’ya güvendiklerini söylediler. Yıkım sırasında çok duygulandığını ifade eden konut sahibi Zehra Yayla (60) da evini 40 yıl önce tuğla ve kumdan yaptıklarını söyledi. Yayla, “Evlerimiz gecekondu. Depreme dayanıklı değildi. Bu korkuyla yaşıyorduk. İnşallah evlatlarım ve torunlarımla birlikte depreme dayanıklı, otoparklı konutlarda yaşayacağız.” dediler.

Konuşmaların ardından halk oyunları ekibi davul zurna eşliğinde Diyarbakır yöresine ait halk oyunlarından örnekler sergilerlerken, konutların yıkımı gerçekleştirildi. 


Geri Dön