16 / 04 / 2024

Merkez Bankası büyüme açıklaması

Merkez Bankası büyüme açıklaması

Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Turalay Kenç, yaptığı konuşmada enflasyonun TCMB için doğru seviyelere yaklaştığını ifade ederek, "(2015'teki) büyüme yüzde 3'ün çok üzerinde olacak" dedi.

EBRD, Türkiye'nin büyüme tahminini revize etti! ABD’ye göre dolar ne zaman 30 TL olacak? Hemen bakın!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Mayıs ayında yüzde 2,5 olarak açıkladığı Türkiye'nin GSYH büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 3,5’a yükseltti. Bank of America ise dolar/TL kurunun son çeyrekte 30 TL’yi göreceğini tahmin etti.

Merkez Bankaları sıkılaştırma yolunda: Fitch, 2023 küresel büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 2023 için küresel ekonomideki büyüme beklentisini yüzde 2'den yüzde 2,4'e yükseltti. İşte ayrıntılar...

Dünya Bankası, Türk ekonomisine ilişkin büyüme beklentilerini revize etti!

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminini bu yıl için, 2023 başında yüzde 2,7 olarak tahmin ederken, ekonominin ilk çeyrekte dirençli kalmasının etkisiyle yüzde rakamı 3,2'ye yükseltti.

EBRD faaliyette olduğu bölgelerin 2023 yılı büyüme tahminlerini düşürdü!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), faaliyette bulunduğu bölgelerin 2023 ilişkin ekonomik büyüme tahmininin 0,1 puan azaltılarak yüzde 2,2’ye düşürüldüğünü belirtti.

EBRD, Türkiye’nin 2023 yılı büyüme tahminini deprem nedeniyle değiştirdi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi öncesinde açıklanan yüzde 3,5'lik 2023 yılı büyüme tahminini yüzde 3'e indirdi.

JP Morgan Türkiye'nin büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti!

Uluslararası yatırım kuruluşu JP Morgan, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası kararlarını değerlendirdi. Değerlendirmiş olduğu raporda Türkiye'nin 2021 yılı GSYH büyüme tahminini yükseltti.

2019'da kredilerde yüzde 15 büyüme bekleniyor!

Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil, 2019’un düşen kredi büyümelerinin yükselmeye başladığı bir dönem olacağını kaydederek “Ocak ayı itibariyle yavaş yavaş dip noktalardan büyüme başladı" dedi

Dünya Bankası'nın Türkiye için büyüme tahmini!

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminini aşağı yönlü revize ederek, bu yıl için yüzde 3,5’ten yüzde 3,1’e düşürdü.

Türkiye'nin ekonomik büyüme potansiyeli iyi değerlendirilmeli!

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, karamsar olunmaması gerektiğini, Türkiye'nin inanılmaz bir büyüme potansiyeli olduğunu ve bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "2017, kesinlikle 2016'dan daha iyi bir yıl olacak." dedi.

İnşaat sektöründe büyüme devam ediyor!

Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle hazırlanan, 62 il, 221 ilçe ve 1083 mahalleyi kapsayan REIDIN Emlak Endekslerine göre inşaat sektörünün büyüme potansiyeli devam ediyor.

İnşaat sektöründe yüzde 4.5 büyüme olacak!

İMSAD Başkanı Hinginar, "Türkiye ekonomisinde bu yıl yüzde 3.5, inşaat sektöründe 4.5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4.5-5 reel büyüme öngörüyoruz" dedi.

İnşaat sektöründe büyüme bekleniyor!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Fethi Hinginar, "2015'te inşaat sektöründe 4,5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4,5-5 reel büyüme öngörüyoruz" dedi.

İnşaatçılar yüzde 4.5 büyüme bekliyor!

Fethi Hinginar, "İnşaat sektörü 2015 yılında Türkiye ekonomisinde yüzde 3.5, inşaat sektöründe yüzde 4.5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4.5-5 reel büyüme öngörüyoruz" dedi.

Merkez Bankası büyüme açıklaması Haberi

Merkez Bankası büyüme açıklaması


Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Turalay Kenç, artan iç talebin etkisiyle ekonomik büyümenin bu yıl yüzde 3'ün "çok üzerinde" olacağını söyledi.


Kenç, Viyana'da düzenlenen Euromoney konferansında yaptığıkonuşmada enflasyonun TCMB için doğru seviyelere yaklaştığını ifade ederek, "(2015'teki) büyüme yüzde 3'ün çok üzerinde olacak" dedi.


Merkez Bankası dün enflasyon görünümündeki iyileşmeye dikkat çekerek politika faizinde altı ay sonra ilk defa indirime gitti. TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8.25'ten yüzde 7.75'e...