27 / 04 / 2024

JP Morgan Türkiye'nin büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti!

JP Morgan Türkiye'nin büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti!

Uluslararası yatırım kuruluşu JP Morgan, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası kararlarını değerlendirdi. Değerlendirmiş olduğu raporda Türkiye'nin 2021 yılı GSYH büyüme tahminini yükseltti.



JP Morgan, mobilitede hızlı toparlanmayı ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı aşılamaların hız kazanmasının üzerinde durarak Türkiye’nin 2021 yılı için GSYH büyüme tahminini yüzde 6.1 seviyesinden yüzde 6.8 seviyesine yükseltti.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; TCMB'nin beklentiler doğrultusunda politika faizini yüzde 19'da tuttuğuna işaret eden JP Morgan, ana politika yönüne ilişkin cümlelerin bir önceki PPK toplantısına göre değişmediğine dikkat çekti. JP Morgan, güçlü iç talep, artan maliyetlerden kaynaklanan fiyat baskıları ve zayıf politika kredibilitesinin sıkı politikanın devamını desteklediğini vurguladı.

JP Morgan Türkiye nin büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti!

JP Morgan, "Son dönemde enflasyonda görülen aşağı yönlü sürprizlere rağmen fiyat  baskıları hala güçlü ve TCMB'nin baskıları kontrol altında tutmak  ve politika kredibilitesinde biraz toparlanma sağlayabilmek için güçlü durmasına ihtiyaç var" değerlendirmesini yaptı.

"Erken bir faiz indirimi için risklerin farkındayız" ifadelerine yer veren JP Morgan, "TCMB PPK açıklamasındaki ihtiyatlı ifadeler bizi cesaretlendirdi. Bir kez daha erken bir gevşetmenin hali hazırda zayıf olan politika kredibilitesini baltalayabileceği, ekonomik görünüm için zarar verici olabileceğini bir kez daha ikaz ediyoruz" dedi.

JP Morgan, Bitcoin fonu kuruyor!

Dolar/TL'ye JP Morgan etkisi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön