29 / 03 / 2024

merkez bankası dolara müdahale son dakika

merkez bankası dolara müdahale son dakika

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 13 Aralık'ta dördüncü doğrudan döviz müdahalesinin boyutunu açıkladı.

Dolara olan talep fazlalığı Merkez Bankası'nı harekete geçirdi! Bankaları aradı...

Merkez Bankası, dün, artan döviz talebinin kaynağını anlamak ve piyasadaki "gereksiz volatiliteyi engellemek" için bankaları aradı. 

Merkez Bankası toplam rezervi 32 haftanın zirvesinde!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 27 Ekim 2023 haftasında bir önceki haftaya göre 435 milyon dolar artış göstererek, 126 milyar 560 milyon dolara çıkarak, 32 haftanın en yüksek seviyelerine çıktı.

Merkez Bankası rezervleri 31 haftanın en yüksek seviyesine çıktı! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistiklerine göre, TCMB toplam rezervleri, 20 Ekim haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 627 milyon dolar artış göstererek, 126 milyar 125 milyon dolara çıktı.

Merkez Bankası rezervleri bu hafta 1 milyar 615 milyon dolar arttı!

Merkez Bankası'nın haftalık rezervleri belli oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, bu hafta bir önceki haftaya göre 1 milyar 615 milyon dolar artışla 124 milyar 498 milyon dolara yükseldi.

Özgür Demirtaş Merkez Bankası'nı kibar şekilde uyardı: Dolara müdahale etmeyin!

Ekonomist Özgür Demirtaş geçtiğimiz hafta açıklanan Merkez Bankası faiz kararı ile ilgili açıklamalarda bulunarak ''Bankalar dolara müdahale etmesin'' dedi. 

Merkez Bankası’nın net rezervleri iki ayda 21,5 milyar dolar büyüdü!

Başkan değişiminin ardından yeniden rezerv biriktirmeye başlayan Merkez Bankası’nın “net” rezervinde 2 Haziran sonrasındaki on haftada toplam artış 21,5 milyar dolara ulaştı. Banka’nın brüt rezervi 116 milyar 319 milyon dolara ulaştı.

Merkez Bankası rezervleri 489 milyon dolar artarak 113,6 milyar dolara yükseldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam rezervleri 21 Temmuz 2023 haftasında bir önceki haftaya göre 489 milyon dolar artış göstererek, 113 milyar 551 milyon dolara ulaştı.

Merkez Bankası rezervleri 107,6 milyar dolara ulaştı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam rezervleri 23 Haziran 2023 tarihli haftada bir önceki haftaya göre 4 milyar 760 milyon dolar arttı ve 107 milyar 561 milyon dolara çıktı.

Amerika Merkez Bankası açıkladı! Doları olanlar hazır olun! Dolar tam tamına bu kadar olacak

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'dan kritik açıklama geldi. Powell  enflasyonun yükseldiği dönemde faiz artırımına gidilebileceği sinyalini verirken gözler dolara çevrildi. Dolar ne olur?  Doları olanlar hazır olun! Dolar tam tamına bu kadar olacak.

Asgari ücret 24 saatten az bir sürede 35 dolar eridi! Merkez Bankası'nın faiz kararı düşüşü yüzde 8'e yaklaştırdı! 

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde 485 dolar seviyesinde denk olan asgari ücret, bu sabah 447 dolara kadar düşüş gösterdi. 24 saatten az bir zamanda asgari ücrette dolar bazındaki gerileme yüzde 8 seviyesine yaklaştı.

Dolar 28 TL mi oluyor? Merkez Bankası'nın dolar tahmini dudak uçuklattı! Dolar bugün ne kadar?

Merkez Bankası faiz kararanı açıklamak için 22 Haziran'da toplanacak. Bu kapsamda dolar kurunun seyri belli olacak. Peki, dolar ne kadar, analistler dolara ilişkin neler söylüyor? İşte detaylar...

Uzmanlardan korkutan açıklama: ‘Merkez Bankası’nın rezervleri 2022’den bugüne ilk defa negatife döndü’

Merkez Bankası'nın toplam rezervlerinin geçen hafta 3,5 milyar daha azalarak 101.5 milyar dolara gerilediği düşünülüyor. Ayrıca, rezervlerin 2022 yılından bugüne kadar ilk defa negatife döndüğü tahmin ediliyor.

Döviz talebi artınca Merkez Bankası’nın brüt rezervleri gerilemeye başladı!

Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam brüt rezervleri geçen hafta içerisinde artan döviz talebinin etkisiyle birlikte yaklaşık 5 milyar dolar azalışla 116 milyar dolara kadar geriledi. Deprem öncesi döviz rezervi ise 129.63 milyar dolar düzeyindeydi.

merkez bankası dolara müdahale son dakika Haberi

merkez bankası dolara müdahale son dakika

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 13 Aralık'taki dördüncü doğrudan döviz müdahalesinde 3,12 milyar dolar sattığını açıkladı.

Sputniknews'te yer alan habere göre; TCMB, geçtiğimiz hafta 10 Aralık'ta gerçekleştirdiği üçüncü doğrudan döviz müdahalesinde 687 milyon dolar, önceki hafta ise 3 Aralık'ta yaptığı ikinci döviz müdahalesinde 504 milyon dolar sattığını açıklamıştı

3 Aralık'ta Merkez Bankası Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda yaklaşık 51 milyon dolarlık bir işlem gerçekleştirdi. Merkez Bankası Aralık ayında piyasaya 5 kez müdahale etti. 1 Aralık'tan sonra 3 Aralık, 10 Aralık, 13 Aralık ve 17 Aralık'ta müdahaleler geldi.

Merkez Bankası'ndan dolara 10. günde 3....