29 / 03 / 2024

Merkez Bankası faizleri ne durumda

Merkez Bankası faizleri ne durumda

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, "İndirim süreci boyunca temkinli yaklaşımımızı korumamız halinde 2015 sonunda son 45 yılın en düşük yıl sonu enflasyonunu gerçekleştirmemiz mümkün görünüyor" ifadelerini kullandı.

Avrupa Merkez Bankası faiz oranlarında değişikliğe gitmedi!

Avrupa Merkez Bankası, piyasa beklentileri doğrultusunda faiz oranlarında değişikliğe gitmedi.ECB Yönetim Kurulu, toplantıda faiz oranlarını sabit tutma kararı aldığını açıkladı.Avrupa Merkez Bankası faiz oranlarında değişikliğe gitmedi.

Merkez Bankası'nın faiz indirimi ne durumda?

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk: "Beklentimiz daha yüksek oranlarda indirimin gelmesi idi. Bu indirim hem geç alınmış bir karar hem de yetersizdir" dedi.

TCMB faizlerde değişiklik yaptı!

TCMB faizlerde değişiklik yaptı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ( TCMB ), bankaların bir hafta vadeli olarak TCMB'den son borçlanma imkanı faizlerinin yarından itibaren değişeceğini açıkladı.

Merkez Bankası faize dokunmadı!

TCMB, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 10'da, borçlanma imkanı faiz oranını yüzde 11,5'te ve borçlanma faiz oranını yüzde 8'de sabit tuttu.

Türkiye, faiz ve enflasyonda 2. sırada!

Merkez Bankası' nın faizlerde güçlü artışa gitmesi sonrasında, Türkiye " Kırılgan Beşli " olarak nitelendirilen ülkeler arasında en yüksek faiz oranına sahip 2. ülke oldu.

Merkez Bankası faiz oranlarını yüzde 7,75'te sabit tuttu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 4,50'da; borçlanma faiz oranını İSE yüzde 3,50'de sabit tuttu...

Merkez Bankası faiz oranları beş aydır değişmiyor!

Merkez Bankası faiz oranları beş aydır değişmiyor. Para Politikası Kurulu, beş aydır faiz oranlarını sabit tutarak, değişikliğe gitmedi. Kurula göre çekirdek enflasyon Nisan'da da artış gösterecek...

Merkez Bankası'ndan faiz artışı! Son dakika Merkez Bankası faizleri yüzde 50'ye çıkardı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. TCMB, mart ayında politika faizini sürpriz bir kararla 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye çıkardı. 

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Faizler yüzde 40'a yükseltildi!

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıklandı. Buna göre Merkez Bankasın faizleri yüzde 40'a yükseltti.

Merkez Bankası politika faizini %30’a çıkardı, kredi faizleri yüzde 60’a dayandı! İhtiyaç kredileri durma noktasında!

Merkez Bankası, piyasa beklentilerine uygun hareket ederek politika faizini yüzde 25'ten yüzde 30 seviyesine çıkardı. Piyasa çevreleri faiz artışlarının devam edeceği görüşünü dile getirirken, bu artışların şimdiden mevduat ve kredi faiz oranlarına yansıdığı belirtiliyor.

Merkez Bankası faiz artışı: Kredi faizleri ikiye katlandı, ne olacak?

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 8,5'ten yüzde 25'e yükseltmesi sonucunda, kredi faiz oranlarında büyük bir dalgalanma yaşandı. Özellikle seçim öncesinde yüzde 20 oranında olan taşıt kredi faizleri, yüzde 46'ya fırlayarak iki katından daha fazla artış gösterdi. 

Euroda yarın dananın kuyruğu kopacak! Avrupa Merkez Bankası'ndan açıklama geldi! 1 eurosu bile olanlar aman dikkat!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yarın önemli bir karar verecek. ECB, ilk kez faizleri sabit tutmak için yeterli neden olup olmadığına karar vermek için yarın toplanacak.

Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar ne olur? Dolar 8 gün sonra yükselecek mi, düşecek mi?

Piyasalar merakla Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını bekliyor. Merkez Bankası bir önceki faiz kararında faizleri artırarak yüzde 17,50'ye çıkardı. Peki Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar ne olur? Dolar 8 gün sonra yükselecek mi, düşecek mi?

İş dünyası Merkez Bankası’nın faiz artırım kararını nasıl karşıladı? İşte ilk tepkiler…

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) uzun bir aradan sonra faizleri artırmasının kamuoyundaki yankıları sürüyor. İş dünyasının temsilcileri de faiz kararına ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu.

2023 Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 

Merkez Bankası faiz kararı toplantısı için geri sayım başladı. Tüm gözler Merkez Bankası'nın faizleri açıklayacağı tarih çevrildi. Peki 2023 Merkez Bankası Faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 

Merkez Bankası engel olamadı! Kredi faizleri yükseliyor!

Bankacılık sektörü Merkez Bankası’nın faiz üst sınırı tanımlayıp ek menkul kıymet tesisi şartı getirmesine rağmen yeni haftaya ihtiyaç kredisi faizlerinde artışla başladı.

Kredilerde yeni dönem! Merkez Bankası’ndan düzenleme geldi!

Ağustos toplantısında sürpriz bir şekilde faiz indirimi kararı alan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından kredi faizleri ve büyüme oranlarına ilişkin yeni düzenlemeler açıklandı. İşte detaylar...

Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı! 2022 yılının ilk indirimi geldi! İşte Merkez Bankası faiz kararı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası faiz kararında indirime gitti ve faizleri yüzde 13 düzeyine çekti.

Merkez Bankası'yla ilgili flaş gelişme! Altın ve dolar alacaklar dikkat

Altın ve dolar alacak vatandaşların gözü kulağı Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararında. Analistler, Merkez Bankası'nın faizleri yüzde 14 bandında bırakacağı konusunda görüş birliğine vardı.

Merkez Bankası yüksek dolara karşı son adımını attı! Şok dalgayı açıkladı

Dünyada artan enflasyon baskısına karşı faiz artırma yoluna giden ve bu yöndeki kararlılıklarını ısrarla vurgulan ABD ve AB Merkez Bankalarının aksine Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, güçlü dolara karşı faizleri sabit tutmaya karar verdi. Karara ilişkin açıklamasında şok dalgaya işaret etti.

Merkez Bankası faizleri ne durumda Haberi

Merkez Bankası faizleri ne durumda

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, enflasyonun 2015 sonunda, orta noktası yüzde 5,5 olmak üzere yüzde 4,1 ile yüzde 6,9 aralığında, 2016 yılında ise orta noktası yüzde 5 olmak üzere yüzde 3,2 ile yüzde 6,8 aralığında gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini bildirdi. 


Başçı, yılın ilk enflasyon raporunun tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında enflasyon tahminlerini açıkladı. 


Orta vadeli tahminlerini oluştururken, enflasyon görünümünde sağlanan iyileşmenin kalıcı olması için temkinli bir yaklaşım sergileyeceklerini dile getiren Başçı, getiri eğrisini yataya yakın tutarak para politikasındaki sıkı duruşu sürdürecekleri bir çerçeveyi esas aldıklarını bildirdi.


Alınan makro ihtiyati tedbirlerin de katkısıyla yıllık kredi büyüme oranının geldiği makul seviyelerde istikrar kazanacağı bir çerçeveyi esas aldıklarını da belirten Başçı, şunları kaydetti:


"Bu çerçevede enflasyonun yüzde 70 olasılıkla, 2015 yılı sonunda yüzde 4,1 ile yüzde 6,9...