25 / 04 / 2024

merkez bankası politika faizi kaç oldu

merkez bankası politika faizi kaç oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 200 baz puanlık artışla yüzde 17'den yüzde 19'a çıkardı. Faiz kararının ardından Dolar/TL, 2 haftanın en düşük seviyesini gördü.

Merkez Bankası politika faizini yüzde 15'e yükseltti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 475 baz puanlık artışla yüzde 10,25'ten yüzde 15'e yükseltti.

Merkez Bankası politika faizini 200 baz puan yükseltti!

Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 8,25'ten yüzde 10,25'e yükseltti.

Merkez Bankası 'bekle-gör' dönemine geçti!

Ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının 9 toplantı üst üste süren politika faiz indirim döngüsünün sona erdiğini belirterek, enflasyonda yeniden düşüş trendi başlayana kadar bankanın temkinli duruşunu sürdüreceğini aktardı.

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Politika faizi yüzde 45'e yükseldi!

Piyasalar tarafından heyecanla beklenen Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı açıklandı. Karara göre politika faizi yüzde 45'e yükseltildi.

Çin Merkez Bankası'nın sosyal konut inşası için finansmanı artırması bekleniyor!

Goldman Sachs analistleri, Çin Merkez Bankası'nın Aralık ayında program aracılığıyla politika bankalarına 350 milyar CNY fon enjekte etmesinden sonra yayımladıkları araştırma notunda, Çin'in rehinli ek krediler yoluyla sosyal konut inşası için finansmanı artırabileceğini öngördü.

Son dakika! Merkez Bankası yılın son faiz kararını açıkladı! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 250 baz puan artırarak yüzde 42,5 seviyesine yükseltti.

Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın geri vites yaptı! İbreler kırmızıda! Bugün gram, çeyrek, Ata altın kaç TL?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCBM) politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 35'e yükseltti. Kararın hemen ardından altın fiyatları düşüşe geçti. Bugün gram altın, çeyrek altın, Ata altın ne kadar oldu? 27 Ekim 2023 altın fiyatları.

Son dakika! Merkez Bankası faiz kararı açıklandı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCBM) politika faizini 500 baz puan artırdı ve yüzde 35'e yükseltti.

Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası konut ve araç kredilerinde ne olacak? Ekonomistler tüm detaylarıyla açıkladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizi kararını dün paylaştı. Peki, TCMB’nin faiz kararı sonrası krediler nasıl etkilenecek? Ekonomistler cevapladı. İşte detaylar...

Merkez Bankası politika faizini %30’a çıkardı, kredi faizleri yüzde 60’a dayandı! İhtiyaç kredileri durma noktasında!

Merkez Bankası, piyasa beklentilerine uygun hareket ederek politika faizini yüzde 25'ten yüzde 30 seviyesine çıkardı. Piyasa çevreleri faiz artışlarının devam edeceği görüşünü dile getirirken, bu artışların şimdiden mevduat ve kredi faiz oranlarına yansıdığı belirtiliyor.

Son dakika! Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Politika faizi yüzde 30'a çıkarıldı!

Piyasalar tarafından merakla beklen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 30 seviyesine yükseltti.

Yabancı ekonomistler TCMB politika faiz beklentilerini açıkladı! Merkez Bankası faiz kararı ne olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), perşembe günkü Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini 500 baz puan artırması beklenirken yabancı ekonomistlerden para politikası faizi beklentileri geldi. 

Merkez Bankası faiz artışı: Kredi faizleri ikiye katlandı, ne olacak?

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 8,5'ten yüzde 25'e yükseltmesi sonucunda, kredi faiz oranlarında büyük bir dalgalanma yaşandı. Özellikle seçim öncesinde yüzde 20 oranında olan taşıt kredi faizleri, yüzde 46'ya fırlayarak iki katından daha fazla artış gösterdi. 

Merkez Bankası faiz kararını 21 Eylül’de açıklayacak! İşte eylül ayı politika faizine ilişkin beklentiler!

Merkez Bankası, 21 Eylül Perşembe günü politika faiz kararını açıklayacak. Seçimlerin ardından politika faizini 16,5 puan artırarak yüzde 25’e yükselten Banka’nın bu ayki toplantıda nasıl bir hamle yapacağı merak ediliyor.

Küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası'nın kararını bekliyor! Borsa, altın dolar ve endeksler yükselişte mi?

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırmasından sonra sınırlı da olsa pozitif bir seyir kaydederken, bugün dikkatler Avrupa Merkez Bankası'nın para politikası kararlarına odaklandı.

Avrupa Merkez Bankası faiz artırımlarında sona yaklaşmış olabilir!

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), merakla beklenen temmuz ayı toplantısında politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, bunun Banka'nın son faiz artırımı olabileceği şeklindeki öngörüler de güç kazandı.

merkez bankası politika faizi kaç oldu Haberi

merkez bankası politika faizi kaç oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından faiz oranlarına ilişkin yapılan duyuruda, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu'nun (PPK), politika faizinin yüzde 17'den yüzde 19'a yükseltilmesine karar verdiği bildirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; genişleyici parasal ve mali politikalar ile aşılama sürecinde yaşanan olumlu gelişmelerin etkisiyle küresel büyüme görünümünde iyileşme ve uluslararası emtia fiyatlarında artış görüldüğü belirtilen duyuruda, yükselen küresel enflasyon beklentilerinin, gelişmiş ülke para politikalarına ilişkin belirsizliklere ve küresel finansal piyasalarda dalgalanmaya yol açtığı vurgulandı.

Duyuruda, şu değerlendirmelere yer verildi: "İktisadi faaliyet güçlü bir seyir izlemektedir. Salgına bağlı kısıtlamaların hafifletilmesiyle hizmetler ve bağlantılı sektörlerde iktisadi faaliyetin artması beklenmektedir. Bununla birlikte salgının seyrine ilişkin muhtemel gelişmelere bağlı olarak iktisadi faaliyet üzerindeki riskler önemini korumaktadır. Salgın döneminde sağlanan...