16 / 04 / 2024

Merkez Bankası politika faizi

Merkez Bankası politika faizi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), merakla beklenen faiz oranını yüzde 14'te sabit tuttu.

Merkez Bankası politika faizini yüzde 14'te sabit tuttu!

Merkez Bankası, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarındaki toplantısında faizi 500 baz puan indirmişti. Merkez Bankası bu toplantıda politika faizini yüzde 14'te sabit tutma kararı aldı.

Merkez Bankası politika faizini yüzde 19'da sabit tuttu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 19'da sabit bıraktı.

Merkez Bankası yol verdi! Mevduat faiz oranları değişti!

32 günlük vadeli mevduat faiz oranlarına ait azami faiz haftanın ardından yüzde 18.00 bandında seyrediyordu. Birçok banka yeni hafta itibariyle vadeli mevduat faiz oranlarını değiştirdi...

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 17'de sabit bıraktı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 17'de sabit bıraktı.

Merkez Bankası politika faizini 200 baz puan artırdı!

Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 8,25'ten yüzde 10,25'e çıkarttı.

Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini yüzde 8,25'te sabit bıraktı.

Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu!

Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faizini  (politika faizi) yüzde 8,25'te sabit tuttu.

Merkez Bankası politika faizini yüzde 8,25'e indirdi!

Merkez Bankası bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 50 baz puan düşürerek yüzde 8,75'ten yüzde 8,25'e indirdi...

Merkez Bankası politika faizini yüzde 8.75'e indirdi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faizini yüzde 8.75'e düşürdü. TCMB'nin bir sonraki toplantısı ise 21 Mayıs tarihinde gerçekleşecek.

Merkez Bankası politika faizini 9,75'e indirdi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 100 baz puan düşürerek yüzde 10,75'ten yüzde 9,75'e çekti.

Merkez Bankası politika faizini yüzde 10,75'e indirdi!

Merkez Bankası bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 50 baz puan düşürerek yüzde 11,25'ten yüzde 10,75'e çekti.

İngiltere Merkez Bankası faiz oranını yüzde 0,75'te sabit tuttu!

İngiltere Merkez Bankası’nda yapılan açıklamada, para politikası faizinin değiştirilmeyerek yüzde 0.75 seviyesinde tutarak varlık alım hedefinin de 435 milyar sterlinde sabit tutulduğu kaydedildi.

Yabancı ekonomistlerin faiz yorumu!

Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini 50 baz puan indirmesini yorumlayan yabancı ekonomistler, enflasyondaki gerileme, petrol fiyatlarındaki düşüş, yatırımcı güvenindeki iyileşme ve politik baskıları indirime gerekçe olarak gösterdi.

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Politika faizi yüzde 45'e yükseldi!

Piyasalar tarafından heyecanla beklenen Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı açıklandı. Karara göre politika faizi yüzde 45'e yükseltildi.

Çin Merkez Bankası'nın sosyal konut inşası için finansmanı artırması bekleniyor!

Goldman Sachs analistleri, Çin Merkez Bankası'nın Aralık ayında program aracılığıyla politika bankalarına 350 milyar CNY fon enjekte etmesinden sonra yayımladıkları araştırma notunda, Çin'in rehinli ek krediler yoluyla sosyal konut inşası için finansmanı artırabileceğini öngördü.

Son dakika! Merkez Bankası yılın son faiz kararını açıkladı! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 250 baz puan artırarak yüzde 42,5 seviyesine yükseltti.

Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın geri vites yaptı! İbreler kırmızıda! Bugün gram, çeyrek, Ata altın kaç TL?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCBM) politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 35'e yükseltti. Kararın hemen ardından altın fiyatları düşüşe geçti. Bugün gram altın, çeyrek altın, Ata altın ne kadar oldu? 27 Ekim 2023 altın fiyatları.

Son dakika! Merkez Bankası faiz kararı açıklandı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCBM) politika faizini 500 baz puan artırdı ve yüzde 35'e yükseltti.

Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası konut ve araç kredilerinde ne olacak? Ekonomistler tüm detaylarıyla açıkladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizi kararını dün paylaştı. Peki, TCMB’nin faiz kararı sonrası krediler nasıl etkilenecek? Ekonomistler cevapladı. İşte detaylar...

Merkez Bankası politika faizini %30’a çıkardı, kredi faizleri yüzde 60’a dayandı! İhtiyaç kredileri durma noktasında!

Merkez Bankası, piyasa beklentilerine uygun hareket ederek politika faizini yüzde 25'ten yüzde 30 seviyesine çıkardı. Piyasa çevreleri faiz artışlarının devam edeceği görüşünü dile getirirken, bu artışların şimdiden mevduat ve kredi faiz oranlarına yansıdığı belirtiliyor.

Son dakika! Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Politika faizi yüzde 30'a çıkarıldı!

Piyasalar tarafından merakla beklen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 30 seviyesine yükseltti.

Yabancı ekonomistler TCMB politika faiz beklentilerini açıkladı! Merkez Bankası faiz kararı ne olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), perşembe günkü Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini 500 baz puan artırması beklenirken yabancı ekonomistlerden para politikası faizi beklentileri geldi. 

Merkez Bankası faiz artışı: Kredi faizleri ikiye katlandı, ne olacak?

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 8,5'ten yüzde 25'e yükseltmesi sonucunda, kredi faiz oranlarında büyük bir dalgalanma yaşandı. Özellikle seçim öncesinde yüzde 20 oranında olan taşıt kredi faizleri, yüzde 46'ya fırlayarak iki katından daha fazla artış gösterdi. 

Merkez Bankası faiz kararını 21 Eylül’de açıklayacak! İşte eylül ayı politika faizine ilişkin beklentiler!

Merkez Bankası, 21 Eylül Perşembe günü politika faiz kararını açıklayacak. Seçimlerin ardından politika faizini 16,5 puan artırarak yüzde 25’e yükselten Banka’nın bu ayki toplantıda nasıl bir hamle yapacağı merak ediliyor.

Küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası'nın kararını bekliyor! Borsa, altın dolar ve endeksler yükselişte mi?

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırmasından sonra sınırlı da olsa pozitif bir seyir kaydederken, bugün dikkatler Avrupa Merkez Bankası'nın para politikası kararlarına odaklandı.

Avrupa Merkez Bankası faiz artırımlarında sona yaklaşmış olabilir!

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), merakla beklenen temmuz ayı toplantısında politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, bunun Banka'nın son faiz artırımı olabileceği şeklindeki öngörüler de güç kazandı.

Merkez Bankası politika faizi Haberi

Merkez Bankası politika faizi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), merakla beklenen faiz oranını yüzde 14'te sabit tuttu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından konuyla ilgili olarak yapılan duyuruda, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun başkanlığında toplanmış olan Para Politikası Kurulu'nun son zamanlarda sık sık gündeme gelen politika faizinin yüzde 14'te sabit bırakılmasına karar verdiği belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından faiz oranları ile ilgili olarak yapılan duyuruda, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında yeni varyantlar ve artan jeopolitik risklerin, küresel iktisadi faaliyet üzerindeki aşağı yönlü riskleri canlı tuttuğu ve yaşanan bu durumun da belirsizlikleri artırdığı bildirildi.

Merkez Bankası tarafından yapılan duyuruda, "Yüksek küresel enflasyonun, enflasyon beklentileri ve uluslararası finansal piyasalar üzerindeki etkileri yakından izlenmektedir. Bununla birlikte gelişmiş ülke merkez bankaları,...