25 / 04 / 2024

Merkez Yürütme Kurulu

Merkez Yürütme Kurulu

Cumhurbaşkanı "Yurtdışına gitmeden önce faizlerle ilgili bir toplantı yaptık. Düşürülmesinden bahsettik. Sonra ben yurt dışındayken, Merkez Bankası faiz artırdı. Bir de tek adamlık derler, bu nasıl tek adamlıksa, karar alıyoruz uygulamıyorlar. Benim arkamdan iş çevirdiler" dedi...

Çin'deki emlak sektörüne son hamle! En büyük kredi kuruluşundan sürpriz karar!

Çin'in emlak sektörü için genişleyen bir kurtarma kampanyasının son hamlesi Çin'in en büyük kredi kuruluşu Ping An Bank Co'dan geldi. 

İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu konut kredilerinde faizi düşürdü!

Barclays ve NatWest, konut almak isteyenler ve emlak yatırımcıları tarafından sevinçle karşılanacak bir gelişmeye imza attı. İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu, konut kredisi oranlarında önemli düşüşler yaptı.

Kasko poliçelerinde mekanik arıza teminatı da olmalıdır!

RS Otomotiv Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Ünaldı, “Garantisi biten 3 yaş üzerindeki araçların kasko marifetiyle mekanik arızalar için sigortalanması, artan yürütme maliyetleri karşısında tüketicilerin talep ettiği önemli hizmetlerden biri” ifadesini kullandı.

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli maaşlarında şok! 2023 maaş zammı belli oldu mu? Şimdi zamlı maaşınıza bakın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanan Merkez Yürütme Kurulu toplantısında yılbaşında memura, emekliye, emekçiye yapılacak ücret zamları masaya yatırıldı. İşte o zamlarla ilgili tüm detaylar...

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli maaşlarında son dakika depremi! 2023 zammı açıklandı! Hemen 2023 maaşınıza bakın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanan Merkez Yürütme Kurulu toplantısında yılbaşında memura, emekliye, emekçiye yapılacak ücret artışları görüşüldü. İşte detaylar...

Geleceğin yapıları nasıl olmalı?

buildingSMART Türkiye, ‘openBIM ne işe yarar?’ başlıklı webinar serisi kapsamında şimdiye dek 5 toplantı düzenledi. buildingSMART Türkiye Yürütme Kurulu Başkanı Muhammed Maraşlı, tecrübelerin aktarılması ve fikir alışverişi için uzman isimlerle buluşmayı sürdüreceklerini belirtti. 

Aile Sağlığı Merkezi binaları depreme dayanıklı mı?

TTB Aile Hekimliği Kolu Yürütme Kurulu, Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) ve mobil çalışma birimlerinde yetersiz ve uygunsuz binalara dikkat çekti. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, depreme karşı dayanıksız binalarda hizmet veren ASM'ler olduğu belirtildi.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık'tan deprem açıklaması!

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, bu sabah yaşanan 5,3 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Şükürler olsun, merkezde ve depremin merkez üssü Kavaktepe köyünde ciddi bir şekilde can kaybımız, yaralımız yok. Yıkılan binamız yok" dedi.

Arazi anlaşmazlıkları için düzenlemeler yapılmalı!

Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Yürütme Kurulu üyesi Hikmet Delebe, "Arazi anlaşmazlıkları yapılacak yeni düzenlemelerle giderilmeli" dedi ve " Bana göre 'Tarım Reform Yasası'nın yeniden dizayn edilmesi gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Çimsa, şeffaflık ve güven bildirgesini imzaladı!

Sabancı Holding iştiraki Çimsa, yatırımcılarının yasal haklarını koruyabilmeleri ve şirketle ilgili sağlıklı bilgiye erişmelerin sağlanması amacıyla Entegre Raporlama Türkiye Ağı (ERTA) Yürütme Kurulu Üyeleri tarafından hazırlanan bildirgeye imza atıldı.

Batı Anadolu Serbest Bölgesi 20 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi AŞ Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler, İzmir Bergama'da inşa edilecek Batı Anadolu Serbest Bölgesi ile 20 bin kişiye yeni iş sahası sunulacağını açıkladı.

Fuat Pamukçu: İmar müdürlükleri işleri uzaktan yürütülmeli!

GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Pamukçu yaptığı açıklamada, "Bu dönemde kamu, belediye ve imar müdürlükleri işlerinin uzaktan yürütülmeye devam etmesi gerekli" dedi.

Antalya'da sit alanlarını imara açan kararla ilgili yürütme durduruldu!

Antalya 4’üncü İdare Mahkemesi tarafından Kaş, Patara, Fırnaz ve Yeşilköy’ü sit derecelerini düşürüp imara açan kararla ilgili yürütme durduruldu. Hukukçular bu kararın emsal niteliğinde olacağını söylüyor.

Merkez Yürütme Kurulu Haberi

Merkez Yürütme Kurulu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde ekonomi yönetimini eleştirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu eleştirileri AK Parti'nin son AK Parti’nin son Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında da devam etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan faizlerin düşürülmemesiyle ilgili görüşlerini yineledi ve bu konuda uzun süreden beri yaptığı uyarıların dikkate alınmadığını söyledi. 

Bu nasıl tek adamlık

Hürriyet Gazetesi'nden Nuray Babacan'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan şu şekilde söyledi; "Yurtdışına gitmeden önce faizlerle ilgili bir toplantı yaptık. Düşürülmesinden bahsettik. Nurettin Canikli ve Nihat Zeybekci de oradaydı. Sonra ben yurt dışındayken, Merkez Bankası faiz artırdı. Böyle bir şey olabilir mi? Bağımsızmış... İyi de onların aldığı kararın bedelini biz ödüyoruz. Bir de tek adamlık derler, bu nasıl tek adamlıksa, karar alıyoruz uygulamıyorlar. Benim arkamdan iş çevirdiler. Ekonomi konusunda bazı arkadaşlarımızın açıklamaları çok yanlış....