28 / 03 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert Merkez Bankası açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert Merkez Bankası açıklaması!

Cumhurbaşkanı "Yurtdışına gitmeden önce faizlerle ilgili bir toplantı yaptık. Düşürülmesinden bahsettik. Sonra ben yurt dışındayken, Merkez Bankası faiz artırdı. Bir de tek adamlık derler, bu nasıl tek adamlıksa, karar alıyoruz uygulamıyorlar. Benim arkamdan iş çevirdiler" dedi...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde ekonomi yönetimini eleştirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu eleştirileri AK Parti'nin son AK Parti’nin son Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında da devam etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan faizlerin düşürülmemesiyle ilgili görüşlerini yineledi ve bu konuda uzun süreden beri yaptığı uyarıların dikkate alınmadığını söyledi. 

Bu nasıl tek adamlık

Hürriyet Gazetesi'nden Nuray Babacan'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan şu şekilde söyledi; "Yurtdışına gitmeden önce faizlerle ilgili bir toplantı yaptık. Düşürülmesinden bahsettik. Nurettin Canikli ve Nihat Zeybekci de oradaydı. Sonra ben yurt dışındayken, Merkez Bankası faiz artırdı. Böyle bir şey olabilir mi? Bağımsızmış... İyi de onların aldığı kararın bedelini biz ödüyoruz. Bir de tek adamlık derler, bu nasıl tek adamlıksa, karar alıyoruz uygulamıyorlar. Benim arkamdan iş çevirdiler. Ekonomi konusunda bazı arkadaşlarımızın açıklamaları çok yanlış. Ekonomik göstergelere bakıyorsunuz en az 50 gösterge olumlu yönde gelişiyor, ama onlar sıkıntılı olan bir iki başlık üzerine konuşuyorlar. Bu büyük terbiyesizlik. Ben sürekli faizlerin aşağı çekilmesi konusunda uyarıyorum. Toplantılarda tamam diyorlar, ama aksi yönde faiz düzenlemesi yapıyorlar. Böyle saygısızlık olur mu?"


Geri Dön