29 / 03 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Mir kart açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Mir kart açıklaması

ABD'de gazetecilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'nin Rus ödeme sistemini kullanan bankalara karşı yaptırım uyarısı hakkında açıklama yaptı. Erdoğan nihai kararın yarın verileceğini söyledi.



NTV'de yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın ödeme sistemi Mir'le ilgili Türkiye'ye yönelik yaptırım tehdidine ilişkin açıklama yaparak bu konuda atılacak adımları değerlendirmek üzere yarın İstanbul'da bir toplantı yapacaklarını söyledi. İş Bankası ve Denizbank'ın Rus ödeme sistemi Mir'i  askıya almasının ardından üç kamu bankası sistemde kalmaya devam ettiklerini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ister istemez bu konuda alternatif geliştirilmesi üzerinde çalışıldığını açıkladı. Rusya Merkez Bankası'nın ambargonun etkilerini azaltmak için alternatif olarak geliştirdiği Mir Kart'la ilgili atılacak adımları değerlendirdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Alternatiflere çalışılıyor. İstanbul’da yarın ilgili arkadaşlarımı toplayacağım. Nihai kararı vereceğiz" diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön