26 / 04 / 2024

merkezi sistem doğalgazdan bireysel kombiye geçiş

merkezi sistem doğalgazdan bireysel kombiye geçiş

Bir merkezden elde edilen ısıtma enerjisinin binalara dağıtılmasını ve bağımsız bölümlerin ısıtılmasını sağlayan sisteme, merkezi ısıtma sistemi deniyor. Peki, merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri nelerdir?

Türkiye’de kurulacak doğal gaz merkezi Rusya için hayati öneme sahip!

Türkiye’de kurulması öngörülen doğal gaz merkezi, Rusya tarafından Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatında son derece önemli alternatif güzergah yaratacak cazip ve gerçekçi bir proje olarak görülüyor.

Ekonomistler enflasyonda çift haneli aylık artış bekliyor: Son 100 yılın en yüksek aylık Temmuz enflasyonu geliyor!

Enflasyonda yeniden artış beklentileri gündemde. KDV oranlarının artırılmasından sonra akaryakıttan ve doğalgazdan alınan ÖTV’nin yükseltilmesi enflasyon beklentilerinde değişikliğe neden oldu. Bazı ekonomistler temmuz ayında çift haneli aylık yükseliş öngörüyor. İşte ayrıntılar...

Ataşehir Toplu Konut Alanı Finans Merkezi Doğu Bölgesi imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir ilçesi, Toplu Konut Alanı Finans Merkezi Doğu Bölgesi H: Serbest Yüksekliklere ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Kartlı doğalgaz nasıl ücretsiz olacak? Doğalgaz hangi tarihler arasında bedava?

Ücretsiz doğalgaz gündemde olan konulardan biridir. Bedava doğalgaz hangi tarihler arasında ücretsiz olacaktır, merkezi sistem doğalgaz ücretsiz mi? şeklinde bu konuya dair pek çok soru gelmektedir. İşte onlardan bazılarıdır!

Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi! Doğalgazdan sonra su faturalarına da indirim geldi! İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğalgazdan sonra su faturalarına da indirim yapılacağını müjdeledi. İşte detaylar!

Böyle yardım görülmedi! Bakanlık, tam 200 bin TL ev onarım desteği veriyor! Geri ödeme yok!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyacı olan vatandaşlara doğalgazdan elektriğe, kira yardımından çocuk parasına çeşitli alanlarda maddi yardımda bulunuyor.  Kötü şartlardaki evini yenilemek isteyen vatandaşlara yapılan destek ise ağızları açık bıraktı. Bakanlık bu taleple gelen ihtiyaç sahibi v

Elektrikten sonra bir indirim müjdesi de doğalgazdan geldi!

Elektrik ve doğal gazda daha önce sıkça duymaya alıştığımız zam haberler bugünlerde yerini indirim haberlerine bıraktı. Dün sanayi elektriğinde yapılan yüzde 12’lik indirimin ardından bu kez de yine sanayi elektriğinde bir indirim haberi geldi.

Flaş gelişme! Doğal gazda dünyanın gözleri Türkiye’ye çevrildi, Rusya, Türkiye’de doğal gaz merkezi kuruyor!

Rusya’nın en büyük enerji şirketi Gazprom, Türkiye’de bir doğal gaz merkezi kurmak için çalışmalar yaptıklarını ve bu adımla, gaz piyasasında adil ve şeffaf fiyatlandırma sağlanacağını duyurdu.

Tasarruf etmek için ideal kombi ayarı kaç derece olmalı?

Havaların soğumasıyla birlikte evlerde kombiler de yavaş yavaş yanmaya başladı. Peki doğalgazdan tasarruf edebilmek için neler yapılmalı? İşte detaylar..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğalgaz merkezi açıklaması: Talimatı verdik! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan dönüşü uçakta gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Türkiye'de doğalgaz merkezi" önerisi konusunda değerlendirmelerde bulundu. İşte ayrıntılar...

Trabzon Beşikdüzü'nde Turizm ve Doğa Sporları Merkezi tesisi yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Trabzon Beşikdüzü Belediyesi tarafından, Beşikdağ Turizm ve Doğa Sporları Merkezi ticari tesisleri yapım karşılığı ve teleferik tesisi 29 sene süreyle işletilmesi ihale edilecek. Tesisin yıllık kira bedeli 1 milyon 800 bin TL olarak açıklandı. 

Türkiye'deki binalar depremlere hazırlıklı değil!

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu'nun, Düzce Depremi’nin 22. yıl dönümünde açıklamalarda bulunan TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, "Mevcut sistem doğa olaylarının afete dönüşmesini engellemekten uzaktır" diye konuştu. 

Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi için geri sayım başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi'nde çalışmalar yüzde 98'e ulaştı. Merkezin yakın zamanda hizmete açılması bekleniyor.

merkezi sistem doğalgazdan bireysel kombiye geçiş Haberi

merkezi sistem doğalgazdan bireysel kombiye geçiş

Merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri!

Bir merkezden elde edilen ısıtma enerjisinin binalara dağıtılmasını ve bağımsız bölümlerin ısıtılmasını sağlayan sisteme, merkezi ısıtma sistemi deniyor.


Maliklerin talebi üzerine, kanunen merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçilebiliyor. Peki, Merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş nasıl olur? Merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri nelerdir?


Merkezi sistem uygulamasından bireysel sistemle ısınma uygulamasına geçilebilmesi için kat maliklerinin onayı gerekiyor. Merkezi ısıtmadan bireysel ısınmaya geçiş ile ilgili esaslar şu şekilde sıralanıyor: 


Merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş..

Kat maliklerinden birinin isteği üzerine ısı yalıtımı, ısıtma sisteminin yakıt dönüşümü ve ısıtma sisteminin merkezi sistemden ferdi sisteme veya ferdi sistemden merkezi sisteme dönüştürülmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılır. 


Ancak toplam inşaat alanı ikibin metrekare ve üzeri olan binalarda merkezi ısıtma...