19 / 04 / 2024

Merkezi sistem ısıtma pay ölçer nasıl kullanılır

Merkezi sistem ısıtma pay ölçer nasıl kullanılır

2007 yılında yürürlüğe giren Enerji Verimliliği Kanunu ve 2008 yılındaki ilgili yönetmelik ile ısı kontrol ve pay ölçer sistemlerinin kullanımı zorunlu hale getirildi. İşte, merkezi sistem ısıtma pay ölçer kanunu!

Baki Şahpen İnşaat Gıda Isıtma Sistemleri Turizm Tekstil Emlak Sanayi Ve Ticaret'in merkez nakli yapıldı!

Baki Şahpen İnşaat Gıda Isıtma Sistemleri Turizm Tekstil Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Baki Şahpen İnşaat Gıda Isıtma Sistemleri Turizm Tekstil Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Başakşehir'de yapıldı.

Depremzedelere açılsın denmişti! Şato villaların sahibi açıkladı: İnşaat tamamlanmadı, altyapı, su, ısıtma yok! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından, Bolu Mudurnu'daki şato villaların depremzedelerin barınmasına açılması talep edilmişti. Şirketin sahibi açıkladı: İnşaat tamamlanmadı, altyapı, su, ısıtma yok! 

Binalarında merkezi ısıtma sistemi olanlar dikkat! Sakın gözden kaçırmayın!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, binalarda merkezi ısıtmayı ve merkezi ısıtma ile ilgili ortaya çıkan anlaşmazlıkları kaleme aldı.  

Berat Hırdavat İnşaat Taahhüt Isıtma Soğutma İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Berat Hırdavat İnşaat Taahhüt Isıtma Soğutma İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te Mehmet Süren tarafından kuruldu.

Konut sitelerindeki merkezi ısıtma sistemlerinde nasıl değişiklik yapılır? 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu bugünkü yazısında konut sitelerindeki ısınma sorununu kaleme aldı. 

Isı pay ölçer taktırmak için binadaki bir kişinin başvurması yeterli!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin yaptığı açıklamada "Merkezi ısıtma sisteminin bulunduğu bir binada ısı pay ölçer takılması için bir kişinin başvurması yeterlidir. Burada apartmandaki salt çoğunluğa bakılmaz." diye konuştu.

Sitedeki ısınma sorunu nasıl çözülür?

Posta yazarı Tamer Heper 'Isınmamız merkezi sistem kömürlü ancak biz ısınamıyoruz. Arzumuz kendi dairemizi kombi ile ısıtmak. Bunun için bir avukata başvurduk 5 bin lira istedi. Ben emekli biriyim, bu parayı ödeyemem. Bana ne tavsiye edersiniz?' sorusunu yanıtladı.

Erensan TR MIX ile ısıtma sistemleri geleceğin teknolojisiyle tanıştı!

Basınçlı Kap ve Kazan Sektörü’nün ülkemizdeki öncü markalarından olan Erensan, düşük NOx emisyon değerlerine sahip, çevre dostu TR MIX (Premix Brülörlü Paslanmaz Çelik Yer Tipi Yoğuşmalı Sıcak Su Kazanı) ile ısıtma sistemlerinde teknoloji dönemini başlatıyor.

Konutlarda ısı pompası kullanmak için 10 neden!

Isı Pompalar, yenilenebilir enerji kullanılarak, ısıtma-soğutma-sıcak su elde etmek için en verimli sistem ve doğalgaz ithalatının bağımlılığından kurtulmak, cari açığı azaltmak için yenilenebilir bir teknolojisidir...

Merkezi ısıtma sistemli binalarda ısı pay ölçer hukuku!

Merkezi kalorifer sistemlerinde evlerin büyüklüğüne, arsa payına göre ısınma parası ödenir. İşte merkezi ısıtma sistemli binalarda ısı pay ölçer hukuku...

Merkezi sistem için bağımsız bölüm maliklerinin onayı gerekiyor!

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Merkezi sistem için bağımsız bölüm maliklerinin onayı'' hakkında sorulan soruyu yanıtladı...

Merkezi sistem binalar, her ay fazladan 60 milyon TL ödüyor!

Daxom Genel Müdürü ve Makine Mühendisi Aydın Çetin, Türkiye'de şu anda ortalama 2 milyon konutun kullandığı merkezi sistem ile her ay fazladan 60 milyon TL ödendiğini belirtiyor..

Garant Expo Fuar Ve Stand Hizmet İşleri Havuz Ve Su Isıtma Sis.Rek. Tan.İnş.İth.İhr.Tic.Paz.Ltd.Şti. kuruldu!

Garant Expo Fuar Ve Stand Hizmet İşleri Havuz Ve Su Isıtma Sis.Rek. Tan.İnş.İth.İhr.Tic.Paz.Ltd.Şti. bugün Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Yasemin Sümer ve Basri Feyyaz Atılgan ortaklığında kuruldu. 

Merkezi sistem ısıtma pay ölçer nasıl kullanılır Haberi

Merkezi sistem ısıtma pay ölçer nasıl kullanılır

Merkezi sistem ısıtma pay ölçer kanunu!

Binalarda kullanılan ortak ısınma sistemlerinin yakıt masraflarının dağılımı için ısı pay ölçer sistemi kullanılıyor. Isı pay ölçer sistemi herkesin kullandığı enerji kadar ücret ödemesini sağlıyor. 


Isı pay ölçerler monte edilmiş olduğu radyatörün ısısı ile oda ısısı arasındaki farkı ölçerek kullanılan enerjiyi hesaplıyor. Bu sistemle her daire kendi payına düşen enerji masrafını karşılamış oluyor. 


Merkezi sistem ısıtma pay ölçer kullanımı,  Enerji Verimliliği Kanunu ve 2008 yılındaki ilgili yönetmeliklerle zorunlu hale getirildi. İşte, merkezi sistem ısıtma pay ölçer kanunu!


Enerji Verimliliği Kanunu


Kanun No: 5627

Yayımlanma Tarihi: 02.05.2007

Madde 7-(1)-c: Merkezi ısıtma sistemine sahip binalarda, merkezi veya lokal ısı veya sıcaklık kontrol cihazları ile ısınma maliyetlerinin ısı kullanım miktarına bağlı olarak paylaşımını sağlayan sistemler kullanılır. Buna aykırı hazırlanan projeler ilgili mercilerce onaylanmaz....