24 / 04 / 2024

merkezi yönetim bütçe uygulama sonuçları açıklandı

merkezi yönetim bütçe uygulama sonuçları açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomi ve hukuk alanındaki reform gündemimizle ilgili yoğun bir hazırlık dönemini geride bıraktık. Yakında bu reformları kamuoyu ile paylaşacağız. Reform gündemimize uygun adımları hızla hayata geçireceğiz." dedi.

1934 yılında Beyoğlu sokakları bütçe yetersizliğinden berbat haldeymiş!

1934 yılında Beyoğlu sokakları, bütçe yetersizliğinden dolayı berbat haldeymiş. Bütçe darlığı dolayısıyla belediye yol inşası için şubelerine çok az tahsisat ayırmıştı, Beyoğlu'nda bundan nasibini aldı. İşte detaylar...

1941 Taksim ile Mete Caddesi'ni birbirine bağlayan yol için 85 bin lira bütçe ayrılmış!

1941 yılında Taksim Taşkışla ile Mete Caddesi'nin birbirine bağlayan yolun asfalt çalışması için toplamda 85 bin liralık bütçe hazırlanmış.

20 yılın en kötü gelir-gider tablosu açıklandı!

Merkezi yönetim bütçesinde gelirlerin giderleri karşılama miktarı 2023 senesinde yüzde 78,7’ye kadar azalarak, son 20 senenin en kötü performansını gösterdi.

Devlet'in 2024'te gayrimenkul satış ve kiralama hedefi 13,2 milyar lira!

Meclis'te görüşmeleri devam eden 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi verilerinden derlenen detaylara göre, devlet, 2024'te taşınmazlardan, satış ve kiralama olmak üzere 2 farklı kalemde gelir elde etmeyi planlıyor. 

Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, kiracılar için ucuz konut çağrısında bulundu!

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerde söz alan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, deprem bölgesindeki kiracı vatandaşlara ucuz konut yapılıp teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi komisyonda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü. 

Memurlara yapılacak o ödemeler 2024'te tam bu kadar olacak! Görev ücreti, maktu fazla çalışma ücreti... Şimdi bakın!

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ile memur ve diğer kamu görevlilerinin bazı ücretlerinde artışlar yaşanacak. İşte yeni zamlı o rakamlar...

Deprem tehdidi altındaki İstanbul Türkiye’nin yarısını finanse ediyor!

Yılın ilk dokuz ayında merkezi yönetim bütçe gelirlerinin yarısı, beklenen büyük depremin tehdidi altındaki İstanbul’dan sağlandı. Geliri kendisine yapılan harcamanın da altında kalan 67 il ise bütçeye açık üretti.

MEB'e bağlı okulların pansiyon ücretleri yeni yılda 7.900 ile 37 bin 60 TL arasında olacak! SON DAKİKA!    

2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nden alınan bilgilere göre, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarının pansiyon ücretleri yeni senede 27 bin 900 TL'dne başlayıp, 36 bin 600 TL'ye kadar yükselecek. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan ocak zammıyla ilgili yeni açıklama: İşçi ve emeklimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda son dakika açıklamalarda bulundu. Yılmaz, ocak zammıyla ilgili yeni açıklama yaptı.

Yılmaz: Enflasyon 2024’de ciddi anlamda gerileyecek! 2026 yılında tek haneli rakamlara inecek!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni oldukça hareketli günler bekliyor. Pazartesi günü 12. Kalkınma Planı ile 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi’nin Meclis’e sunulması beklenirken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, enflasyon hedefine ilişkin iddialı konuştu.

Yeni vergiler yolda! 2023 yılında bütçe 1 trilyon lira açık verecek!

OVP’ye göre, şubat depremlerinin yol açtığı ek kaynak ihtiyacı nedeniyle temmuzda çıkarılan 1,1 trilyon liralık ek bütçe ile toplam bütçe büyüklüğü 6,6 trilyona ulaştı. Ancak ek bütçe ile öngörülen ek gelirler de yetmeyeceği için yaklaşık 1 trilyon lira daha fazla açık verilecek.

Bütçedeki 6 aylık açık miktarı 483,2 milyar liraya ulaştı!

Merkezi yönetim bütçesinde haziran ayındaki 219,6 milyar lira ile birlikte 6 aylık açık, 483,2 milyar liraya çıktı. Geçen yıla göre harcamalar yüzde 101,7 artarken, gelirlerdeki aryoış yüzde 48,6’da kaldı.

merkezi yönetim bütçe uygulama sonuçları açıklandı Haberi

merkezi yönetim bütçe uygulama sonuçları açıklandı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aşılamanın artmasıyla beraber dünya genelinde salgın geriledikçe taşların yerine oturacağını, Türkiye'nin yakaladığı ivmenin daha da artacağını belirterek, "Tıpkı salgın döneminde olduğu gibi, salgın sonrası dönemde de dünya, inşallah Türkiye'nin başarılarını konuşmaya devam edecektir." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi'nde DEİK Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, 2020 yılının aralık ayı ile ocak-aralık dönemi merkezi yönetim bütçe uygulama sonuçlarını açıkladı. 

Sözlerine, DEİK çatısı altında Türkiye'nin gelişmesi, güçlenmesi, büyümesi için gayret gösteren tüm iş adamlarına şükranlarını sunarak başlayan Erdoğan, programdan önce, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Resim Müzesi Restorasyon Sonrası Açılış Programı'nı gerçekleştirdiklerini hatırlattı. 

Erdoğan, uzun yıllar ihmal edilmiş olan ve Topkapı Sarayı'nda bulunan 5 bini aşkın resim ve bunların içerisinde 533 tanesinin bakımı yapılmak suretiyle depolardan çıkarılarak...