26 / 04 / 2024

mersin deniz duyu laboratuvar sonucu

mersin deniz duyu laboratuvar sonucu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü İlhan Şayan, Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi’nin bulunduğu bölgeden alınarak akredite laboratuvarda analiz edilen deniz suyunun temiz çıktığını bildirdi...

Mersin'de halk plajı yerine millet bahçesi yapılacak!

Mersin Belediye Başkanı Vahap Seçer, sahildeki Deniz Aquapark’ın yerine halka açık plaj yapmak için çalışma başlattı. Ancak Valilik engeline takıldı. Valiliğin belediyeye gönderdiği yazıda; alanın Millet Bahçesi yapılacağını ve çalışmanın bir an önce durdurulmasını istedi.

Mersin'de inşaattan düşen işçi hayatını kaybetti!

Mersin Anamur'daki inşaatta çalışan Serkan Deniz, dengesini kaybederek dördüncü kattan düştü. İnşaat işçisi olay yerinde hayatını kaybetti.

Mersin Deniz Parkı'nın yıkımı mahkemeye taşındı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li eski başkanı Macit Özcan, kendi döneminde yapılan ve yaklaşık 35 milyon liraya mal olan Deniz Park’ın yıkımının usulsüz olduğunu ileri sürerek suç duyurusunda bulundu...

Mersin'in suyu 1.6 milyar TL'lik projeyle Kıbrıs'a!

Türkiye’den Kıbrıs’a deniz altından askılı boru sistemiyle su temin projesi bugün Mersin Anamur ve KKTC'de çifte törenle başlıyor. Projenin, Girne ayağındaki açılışı töreninin saat 13.00'te başlaması planlanıyor.

KKTC Deniz Geçiş İsale Hattı 7 Ağustos'ta tamamlanıyor!

Mersin'den KKTC'ye denizin altından su götürülmesini amaçlayan proje kapsamında inşa edilen Deniz Geçiş İsale Hattı 7 Ağustos'ta tamamlanıyor.

Mersin Deniz Park'ta yıkım çalışmalarına başlandı!

Mersin’in önceki belediye başkanı CHP’li Macit Özcan tarafından 35 milyon lira harcanarak yaptırılan Mersin Deniz Park’ın yıkımına başlandı..

Mersin Deniz Park'ın yıkımına başlandı!

Mersin'de önceki Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan tarafından 35 milyon lira harcanarak yaptırılan ancak bir vatandaşın kamu yararına olmadığı gerekçesiyle mahkemeye başvurması sonucu Mersin Deniz Park'ın yıkımına başlandı.

Mersin Deniz Park yıkılıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin eski yönetimi tarafından, merkez Akdeniz ilçesinin sahil şeridindeki 45 dönüm arazi üzerine yapılan Mersin Deniz Park, Kıyı Kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle yıkılıyor.

Mersin Deniz Park yıkılıyor!

35 milyon lira harcanarak yaptırılan ve açılışı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan, ancak bir vatandaşın kamu yararına olmadığı gerekçesiyle mahkemeye başvurması sonucu yürütmeyi durdurma kararı verilen Mersin Deniz Park’ın yıkımına başlandı.

Akkuyu Nükleer Enerji Santrali'nin temeli Mersin'de atıldı!

Türkiye'nin ilk nükleer santrali olacak Akkuyu Nükleer Santral Projesi kapsamında, Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları'nın temeli, Mersin'in Gülnar ilçesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katıldığı törenle açıldı.

Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları'nın temeli bugün atılıyor!

Mersin'de inşa edilecek Akkuyu Nükleer Santral Projesi, Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları'nın temeli bugün atılacak. Mersin'in Gülnar İlçesi'nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katılacağı törenle atılacak.

Mersin'de temiz deniz için çalışmalar başladı!

Turizmde hedef büyüten Mersin’de büyükşehir belediyesi 2015 yılı sonuna kadar tüm sahil şeridini temizleyecek. Belediye 1,4 kilometrelik deniz deşarjı projesinin yanısıra 30 kilometrelik içme suyu hattını da iyileştirmeyi planlıyor.

Mersin, çevre kirliliğinde birinci!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 81 ilde hazırladığı "Çevre Durum Raporu"nda Mersin, deniz ve çevre kirliliğinde birinci sırada yer aldı. Deniz kirliliği konusunda kentte önemli bir araştırma yapılması gerektiğinin altı çizildi.

mersin deniz duyu laboratuvar sonucu Haberi

mersin deniz duyu laboratuvar sonucu


Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü İlhan Şayan, Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi’nin bulunduğu bölgeden alınarak akredite laboratuvarda analiz edilen deniz suyunun temiz çıktığını bildirdi.


MESKİ Genel Müdürü Şayan, yaptığı yazılı açıklamada, akredite laboratuvara Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi alıcı ortam deniz suyundan ve kıyı koruma bölgesi sınırından 2 adet deniz suyu numunesi aldırılarak analizlerinin yaptırıldığını belirtti. 26 Mart 2014 tarihli akredite laboratuvar raporlarında, her iki numunenin de analiz sonuçlarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yönetmeliklerine uygun çıktığını ifade eden Şayan, Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi çıkış suyundan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından da farklı tarihlerde numuneler alındığını, bu numunelerin de sonuçlarının tamamen ilgili yönetmeliklere uygun bulunduğunu kaydetti.


Sağlık Bakanlığı tarafından düzenli aralıklarla alınan deniz suyu numunelerine ait analiz sonuçlarının...