20 / 04 / 2024

mersin olimpiyat köyü yolu

mersin olimpiyat köyü yolu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, değişik bölgelere açtıkları yollarla kentin geleceğine yön verdiklerini belirtti. Özcan yaptığı açıklamada yolların, bir kentin gelişmişlik düzeyini yansıttığını vurguladı....

Mersin'e 'Mutlu Yaşam Köyü’ inşa ediliyor!

Mersin'in Mezitli Belediyesi, Köy Enstitüleri ruhunu yaşatmak için yeni bir projeye başladı. Tece Şahintepe Mahallesi’nde yapımı tamamlanma aşamasında olan ‘Mutlu Yaşam Köyü’ projesi 7’den 70’e her yaştan insanı bir araya getirecek.

Kıyı şehirleri beyaz yakalıların merceğinde!

Özellikle İzmir, Mersin, Antalya, Çanakkale gibi kıyı şehirleri beyaz yakalı orta ve üst düzey yöneticilerin merceğine girdi.

Mersin Akdeniz kıyılarındaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Mersin Akdeniz Belediyesi, kıyı kenar çizgisi ve imar kanunlarına aykırı olarak kumsala inşa edilen çok sayıda prefabrik binanın yıkımına başladı.

Abdülhamid'in Mersin'deki kışlası imara açılıyor!

Sultan 2’nci Abdülhamid tarafından Mersin’de 1904 yılında inşa edilen askeri kışla imara açılıyor. Kışlanın park olması isteniyor.

Rio'nun Olimpiyat Köyü ne zaman tamamlanacak?

Rio'nun Olimpiyat Köyü'nün hazırlanış sürecinde gecikme olması beraberinde bir sürü sorun getirdi. Gecikmenin ana nedeni hava koşulları olarak gösterilse de işin gerçeği kalifiye işçi ve ustaların ücretlerinin ödenmemesi. İşte o haber...

Mersin Akdere Köyü'ndeki bozulan asfalt sorunu mecliste!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Mersin'in Silifke ilçesindeki Akdere Köyü yolunun iyileştirme ihtiyacına ilişkin soru önergesi hazırladı.

Mersin Kazanlı Kıyı Şeridi Projesi'nde firma davaları sonuçlandı!

Mersin'in büyük çaplı ilk turizm projesi olma özelliği taşıyan Tarsus-Kazanlı Kıyı Şeridi Projesi'nde geçtiğimiz kasım ayında yapılan tahsislerin iptalinden sonra firmaların açtığı dava sonuçlandı.

Mersin Erdemli Çeşmeli kıyı imar planı askıya çıktı!

Mersin Erdemli ilçesine bağlı Çeşmeli Mahallesi, Kıyı Koruma Yapıları Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı bugün askıya çıktı...

Mersin Deniz Park yıkılıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin eski yönetimi tarafından, merkez Akdeniz ilçesinin sahil şeridindeki 45 dönüm arazi üzerine yapılan Mersin Deniz Park, Kıyı Kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle yıkılıyor.

1993 yılında Olimpiyat Parkı ve Köyü kurulacakmış!

1993 yılında İstanbul, 2000 yılı Olimpiyat oyunlarına talip olmuş. 2000 yılı olimpiyatları için İstanbul'da 4 bin 893 hektarlık alana Olimpiyat Parkı ve Köyü kurulacakmış. Çorlu ve Pendik'e de iki havaalanı yapılacakmış.

Tarsus'ta eski köy yolları asfaltlanıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin, yeni çıkan Büyükşehir Yasası ile köyden mahalle statüsüne dönüşen Tarsus mahallelerinde cadde, sokak ve köy yolları asfaltlanıyor.

Mersin'de mahallelinin antenli köy isyanı!

Mersin'de, kentin yüksek bölümünde bulunduğu için radyo, televizyon ve telsiz vericilerine ev sahipliği yapan Kocahamzalı Mahallesi'nin sakinleri, yaşadıkları yerin halk arasında "antenli köy" olarak anılmasından rahatsız.

Mersin kıyıları yeniden kazanılacak!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Mersin'in en plansız kıyı kullanımıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, "2015 yılı başı itibariyle kıyılardaki kamuya ait alanların hepsini Valilikten talep ettik" dedi

mersin olimpiyat köyü yolu Haberi

mersin olimpiyat köyü yolu


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, değişik bölgelere açtıkları yollarla kentin geleceğine yön verdiklerini belirtti. 


Özcan yaptığı açıklamada yolların, bir kentin gelişmişlik düzeyini yansıttığını vurguladı. Çevre yolu çalışmalarında önemli aşama kaydettiklerini anlatan Özcan, "Ulaşım, birçok büyükşehirde hala büyük sorun iken, yapmış olduğumuz 3 ve 2. çevre yolları ile kent merkezinde sıkışan trafik büyük ölçüde rahatladı. Özellikle, Mersin Serbest Bölge çıkışından, Mezitli Vatan Caddesi arasında yapmış olduğumuz 2. Çevre Yolu’nun devamının direk otoban yoluna bağlanıp geçtiğimiz günlerde hizmete girmesiyle birlikte, trafik sorunu daha da çözülmüş oldu." diye konuştu


Akdeniz Oyunları için 34. Caddede yapmış oldukları 35 metre genişliğindeki 3 kilometrelik yolu da otobana bağladıklarını anlatan Özcan "Bu yol ayrıca Mersin Üniversitesi Kampüsü içerisinde yer alan Olimpiyat Köyü’ne kadar bağlandı. Bu sayede üniversitemiz...