20 / 04 / 2024

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı ilkokulu

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı ilkokulu

Mersin Toroslar’da 1415 öğrenci ve 53 öğretmenin bulunduğu Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı İlkokulu’nun binasının depreme dayanaksız olduğuna, rağmen okulda onarım yapılmadığı ve eğitimin devam ettiği ortaya çıktı.

Mezitli'nin Tece bölgesi ticaret ve sanayinin merkezi oluyor!

Belediye Başkanı Tarhan, ilçenin batıdaki uç noktası olan Tece bölgesinde bin 300 dekarlık alanın 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı’nda ticaret ve sanayi alanı olarak işaretlendiğini, sanayi sitesi esnafı ile Mersin’deki mobilyacılar ve otomotivcilerin burada toplanacağını söyledi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı İlkokulu yıkılacak mı?

Mersin Toroslar’da 1415 öğrenci ve 53 öğretmenin bulunduğu Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı İlkokulu’nun binasının depreme dayanaksız olduğuna, rağmen okulda onarım yapılmadığı ve eğitimin devam ettiği ortaya çıktı.

Bluesea İnşaat Otomotiv Tekstil Ticaret ve Limited Şirketi kuruldu!

Bluesea İnşaat Otomotiv Tekstil Ticaret ve Limited Şirketi, Özgür Acun tarafından 10 bin TL sermaye ile 30 Haziran'da Esenler, Oruç Reis Mahallesi, Tekstilkent Caddesi, Tekstilkent Sitesi'nde kuruldu.

Didim Serbest Ticaret ve Turizm Bölgesi projesi hayata geçiyor!

Aydın'ın Didim ilçesinde hayata geçirilecek 'Didim Serbest Ticaret ve Turizm Bölgesi' projesi ile 109 bin dönümlük alanda oluşturulacak serbest bölgede termal ve golf otelleri, eğlence mekanları ve alışveriş merkezleri yapılacak.

Neudeks Uluslararası Dış Ticaret Ve Turizm Limited Şirketi Adalar Şubesi açıldı!

Neudeks Uluslararası Dış Ticaret Ve Turizm Limited Şirketi Adalar Şubesi 10 bin TL sermaye bugün açıldı.

Gapsan İnşaat Gıda Otomotiv Telekomünikasyon Ticaret Ve Limited Şirketi kuruldu!

Gapsan İnşaat Gıda Otomotiv Telekomünikasyon Ticaret Ve Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Harun Şan tarafından kuruldu.

Harman Temizlik İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Harman Temizlik İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, Güçlü Yerlikaya tarafından 20 bin TL sermaye ile 1 Haziran'da Bakırköy, Yeşilköy Mahallesi, Atatürk Caddesi'nde kuruldu.

Magnum İnşaat Turizm Seyahat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Adalar Şubesi açıldı!

Magnum İnşaat Turizm Seyahat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Adalar Şubesi, Nail Murat Pekin Şube Müdürlüğü'nde 10 bin TL sermaye ile 11 Mayıs'ta Büyükada Nizam Mahallesi 23 Nisan Caddesi'nde açıldı.

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nin inşaatı başlıyor!

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nde flaş bir gelişme yaşandı, İnşaatın yüklenici firması, 31 Aralık 2015 tarihinde sona eren inşaat ruhsatını yenilemek için Isparta Belediyesi'nin istediği harç bedelini nihayet ödedi.

Nahda Yapı Dış Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Nahda Yapı Dış Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi, Ahmed M.S.Aboumohamed Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda ve Muhammed Usame Özdemir Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 100 bin TL sermaye ile 29 Nisan'da Kartal, Yukarı Mahallesi'nde kuruldu.

Özçevre Gayrimenkul Emlak Danışmanlık İnşaat Pazarlama Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Özçevre Gayrimenkul Emlak Danışmanlık İnşaat Pazarlama Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, Songül Özbakır tarafından 50 bin TL sermaye ile 28 Nisan'da Çekmeköy, Mehmet Akif Mahallesi'nde kuruldu.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni bina inşaatı başladı!

KUMLUCA Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni hizmet binası inşaatı başlatıldı. KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin yeni hizmet binası inşaat çalışmasını inceledi.

Arsadenizi Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı E Ticaret ve İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arsadenizi Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı E Ticaret ve İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, 300 bin TL sermaye ile Celalettin Yürekli tarafından İstanbul Esenyurt'ta kuruldu...

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı ilkokulu Haberi

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı ilkokulu

Mersin Toroslar’da 1415 öğrenci ve 53 öğretmenin bulunduğu Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı İlkokulu’nun binasının depreme dayanaksız olduğuna, binanın mutlaka onarılması gerektiğine dair 16 yıl önce İnşaat Mühendisleri Odası’nın rapor düzenlediği ancak buna rağmen okulda onarım yapılmadığı ve eğitimin devam ettiği ortaya çıktı.


Raporda “Gözle görülen kiriş üzerindeki çatlakların sıvası kaldırıldığında sıva çatlağı olmadığı, kirişlerde çatlaklar olduğu görülmüştür. Bu çatlaklar kiriş kesitinde boydan boya uzanmaktadır. 1997 deprem yönetmeliğine göre, mevcut yapının ölçüm sonuçlarının bilgisayar desteği ile betonarme statik hesaplandığında tüm kirişlerin ve beton donatıların yetersiz olduğu görüldü. Okulun zemin katında bulunan laboratuvarda yer döşemesinde 10 santimlik oturma olduğu, ara bölme tuğla duvarda 45 derecelik çatlaklar oluştuğu görülmüştür. İş atölyesinde de aynı şekilde çökme ve çatlaklar olduğu görülmüştür” ifadelerine...