25 / 04 / 2024

Didim Serbest Ticaret ve Turizm Bölgesi projesi hayata geçiyor!

Didim Serbest Ticaret ve Turizm Bölgesi projesi hayata geçiyor!

Aydın'ın Didim ilçesinde hayata geçirilecek 'Didim Serbest Ticaret ve Turizm Bölgesi' projesi ile 109 bin dönümlük alanda oluşturulacak serbest bölgede termal ve golf otelleri, eğlence mekanları ve alışveriş merkezleri yapılacak.




Didim'e zengin turistleri çekmek için turizm serbest bölgesi kurulacak. 19 bin dönümü mera, 47 bin dönümü askeriye ve 43 bin dönümü orman olmak üzere ilçedeki hazineye ait 109 bin dönümlük alanda oluşturulacak serbest bölgede termal ve golf otelleri, eğlence mekanları, hayvanat bahçesi, EXPO, sergi alanları ve alışveriş merkezleri yapılacak. Kurulacak serbest bölgede turistlere gümrüksüz alışveriş imkanı sunulurken, butik otel ve işletmelere çeşitli muafiyetler tanınacak. Projeyle, dünyadaki Dubai örneğinin 2023 yılına kadar Didim'de oluşturulması hedefleniyor.


Türkiye'de ilk olacak


Projenin Aydın turizminin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını söyleyen Didim Kaymakamı İskender Yönden, "Didim'de Dubai örneğini oluşturabilecek 109 milyon dönümlük hazine arazisi var. Tarihi alanlarımız, bakir koylarımız, zeytinyağımız ve yat limanımız var. Hepsinin ortak olduğu bir noktada global bir planlama yapılacak" dedi. Projenin dünyada ikinci Türkiye'de ise ilk olacağını söyleyen AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş da, "Aydın'ın 'Mega' projesi Serbest Ticaret ve Turizm Bölgesi'ni Didim'de hayata geçireceğiz. Proje bölgeye hem ekonomik anlamda, hem de istihdam anlamında canlılık katacak" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön