16 / 04 / 2024

Didim Serbest Ticaret ve Turizm Bölgesi

Didim Serbest Ticaret ve Turizm Bölgesi

Aydın'ın Didim ilçesinde hayata geçirilecek 'Didim Serbest Ticaret ve Turizm Bölgesi' projesi ile 109 bin dönümlük alanda oluşturulacak serbest bölgede termal ve golf otelleri, eğlence mekanları ve alışveriş merkezleri yapılacak.

Avrupa Birliği'nin en yaşanabilir 10 şehri!

Avrupa Serbest Ticaret Birliği 71 bin 153 kişi ile yaptığı ankette Avrupa Birliği'nin en yaşanabilir 10 şehrini belirledi. İşte Avrupa Birliği'nin en yaşanabilir 10 şehri...

Altın ithalatına yüzde 20 ek mali yükümlülük uygulanacak! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, altından, pırlantalı altından, kıymetli metallerle kaplama adi metallerden olan ürünlerin Avrupa Birliği (AB) ve Serbest Ticaret Anlaşması imzalanan ülkeler haricinde olan yerlerden ithalatında yüzde 20 ek mali yükümlülük uygulanacak

İngiltere: Türkiye ile müzakerelere başlanacak

İngiltere’den Türkiye ile müzakerelere başlanacağına yönelik açıklama geldi. Bu kapsamda, Türkiye ile İngiltere arasındaki serbest ticaret anlaşmasının kapsamının hizmetler ve dijital sektörü de kapsayacak şekilde genişletilmesi amacıyla müzakerelere başlanacak.

İhracatçılardan AB Yeşil Mutabakatı uyarısı! İklim diplomasisi ticaret savaşına mı dönüşüyor?

İhracatçılar AB Yeşil Mutabakatının ticaret savaşına dönüşmesinden endişeli. Konuya ilişkin endişelerini dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği’nin Serbest Ticaret Anlaşmasına çevrilmesini istiyor.

Türkiye ile Malezya arasında yeni bir protokol imzalandı!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bugün imzalanan değiştirilen protokolle, mal ticaretine dayalı mevcut serbest ticaret anlaşmasını hizmet ticareti ve yatırım konularında çok daha kapsamlı hale getirileceğini açıkladı.

Efece Plus İnşaat Tekstil Turizm Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Efece Plus İnşaat Tekstil Turizm Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited  Şirketi  Güngören’de  500 bin TL sermaye bedeli  ile Serhat Serbest ve Özlem Serbest tarafından kuruldu.

Altınsoy İnşaat Taahhüt Proje Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Endüstri Ve Tic.Serbest Bölge Şb. açıldı!

Altınsoy İnşaat Taahhüt Proje Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Endüstri Ve Tic.Serbest Bölge Şb. bugün Tuzla'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Turgut Altınsoy ve Ertuğrul Altınsoy ortaklığında açıldı.

Ndk Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Endüstri Ve Ticaret Serbest Bölge Şubesi açıldı!

Ndk Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Endüstri Ve Ticaret Serbest Bölge Şubesi bugün Tuzla'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Melih Cevdet Yıldırım tarafından açıldı.

Albox Mutfak ABD ve İngiltere ikişer mağaza açacak!

Albox Mutfak serbest ticaret anlaşmasının yapıldığı İngiltere'de iki mağaza açmak için çalışmalara başladı, firma ABD'de de iki mağaza açacak.

Yeni nesil ihtisas serbest bölgelerindeki yatırımcılara kira ve faiz desteği!

İhtisas Serbest Bölgeleri Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, "Yeni nesil ihtisas serbest bölgelerinde kiralanan arazi ve binalar için 75 bin dolara kadar kira harcamalarının yarısı karşılanacak." dedi.

Londra'dan 'sırada Türkiye var' açıklaması!

Britanya Ticaret Bakanlığı, Türkiye ile salı günü serbest ticaret anlaşması imzalayacaklarını duyurdu.

Ukrayna ve Türkiye Serbest Ticaret Anlaşması görüşmelerine yeniden başladı!

Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı Taras Kaçka, Ukrayna ve Türkiye arasında serbest ticaret anlaşması görüşmelerinin tekrar başladığını bildirdi.

Firmalara ihtisas serbest bölgelerine yatırım daveti!

Ticaret Bakanı Pekcan, orta yüksek ve yüksek teknolojili imalat, yazılım ve bilişim ürünü üretimi alanlarında ihracat odaklı faaliyette bulunmayı amaçlayan yerli ve yabancı firmaları, "ihtisas serbest bölgeleri"ne yatırıma davet etti.

Didim Serbest Ticaret ve Turizm Bölgesi Haberi

Didim Serbest Ticaret ve Turizm Bölgesi


Didim'e zengin turistleri çekmek için turizm serbest bölgesi kurulacak. 19 bin dönümü mera, 47 bin dönümü askeriye ve 43 bin dönümü orman olmak üzere ilçedeki hazineye ait 109 bin dönümlük alanda oluşturulacak serbest bölgede termal ve golf otelleri, eğlence mekanları, hayvanat bahçesi, EXPO, sergi alanları ve alışveriş merkezleri yapılacak. Kurulacak serbest bölgede turistlere gümrüksüz alışveriş imkanı sunulurken, butik otel ve işletmelere çeşitli muafiyetler tanınacak. Projeyle, dünyadaki Dubai örneğinin 2023 yılına kadar Didim'de oluşturulması hedefleniyor.


Türkiye'de ilk olacak


Projenin Aydın turizminin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını söyleyen Didim Kaymakamı İskender Yönden, "Didim'de Dubai örneğini oluşturabilecek 109 milyon dönümlük hazine arazisi var. Tarihi alanlarımız, bakir koylarımız, zeytinyağımız ve yat limanımız var. Hepsinin ortak olduğu bir noktada global bir planlama yapılacak" dedi. Projenin dünyada ikinci...