24 / 04 / 2024

mersinde ormanların içine yapılan can suyu havuzları

mersinde ormanların içine yapılan can suyu havuzları

Mersin'de geçtiğimiz yıl ormanlık alanlara 96 can suyu havuzu yapıldığı bildirildi. Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, yaban hayatına yardımcı olmak ve doğal dengenin devamlılığını sağlamak için planlamalar yaptıklarını belirtti...

Dolar ve eurosu olanlara müjde! Dolar rekor tazeledi, euro zirveye yakın! İşte son dakika döviz kurları...

Dolar/TL kuru eylül ayından itibaren sürdürdüğü kademeli yükselişine devam ederken bugün rekor tazeledi, euro ise zirveye yakın işlem görüyor. 

Artan kiralar esnafı iflasın eşiğine getirdi! 

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, “Artan kiralar ve girdi maliyetlerinin yükselmesi'' esnafı iflasın eşiğine getirdiğini söyledi. 

Bir emlak devi daha iflasın eşiğine geldi! Alacaklılar sırada!

Çin'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen emlak sektöründeki sorunlar devam ediyor. Evergrande'den önce, Zhongzhi Enterprise Group gibi bir başka büyük emlak devi de adeta iflasın eşiğine geldi.

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Altının efendisi İslam Memiş pazartesi gününü işaret etti! Gümüş için rakam verdi! Yatırımcılar şimdiden hazır olun!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasaları değerlendirerek, yükseliş trendi olarak neye yatırım yapılması gerektiğine yönelik önemli değerlendirmelerde bulunarak pazartesi gününü işaret etti...

Türkiye'de ürünleri kapış kapış satılıyordu. Dünyaca ünlü firma iflasın eşiğine geldi. Her an iflas bayrağını çekebilir

Türkiye'de ürünleri kapış kapış giden bir firma, iflasın eşiğine kadar geldi. Firma her an iflas bayrağını çekebilir.

Alaçatı'daki arazisine inşaat firmalarından teklif yağmıştı: Şarkıcı Berkay Tiny House işine mi giriyor? 

Popülaritesini koruyan Tiny House'lara talep gün geçtikçe artıyor. Son olarak şarkıcı Berkay'ın Alaçatı'daki arazisine Tiny House yapacağı konuşuluyor. Peki, Berkay Tiny House işine mi giriyor? İşte detaylar...

Emekliye ayrılan 100 EYT'liden 46'sı işine devam etti!

Yaklaşık 1,9 milyon EYT’li emeklilik başvurusunda bulunurken, bunların yüzde 46'sı yani 792 bini işine devam etti. 1 milyon 712 bin çalışan emeklinin 525 bini ise İstanbul’da yer aldı.

O ilde sıfır ev fiyatları 5-6 milyon TL'den başlıyor: Ruslar emlakçılık işine de girdi! 

Rus vatandaşlar, Alanya’da şimdi de pansiyonculuk işine başladı. Bazı Rusların Whatsapp ve Telegram grupları üzerinden yine Ruslar için ilçede kaçak pansiyonculuk yaptığı ile ilgili gelen şikayetler ise çoğaldı. İşte ayrıntılar...

Nakite sıkışanların içine su serpilecek! Yapı Kredi faizsiz kredi kampanyasını duyurdu!

Yapı Kredi, acil nakite sıkışanların içine su serpecek kampanyayı duyurdu. İşte detaylar!

O firma da işçi çıkarma furyasına katıldı! 1200 çalışanının işine son veriyor

Global manada üne sahip olmuş denetim ve danışmanlık firması Deloitte, ABD'de yüzlerce personelini işten çıkaracağını açıkladı. Daha önce EY ve KPMG de işten çıkarmaya gitmişti.

Artık tüm veriler görünecek! Google öyle bir hizmet başladı ki kullanıcıların çok işine yarayacak

Google'ın yeni  başlattığı uygulama kullanıcıların çok işine yarayacak. Başlayan bu özellik, geliştiricilerin uygulamalarını kullanıcı verilerini nasıl topladığını, paylaştığını ve güvenliğini nasıl sağladığını gösteriyor.

Yapılan zamlardan onların işine yaradı! Zamlarla onlar dört köşe olacak! Her ay 4.125 TL ödeme!

Asgari ücrete gelen zamdan sonra emekli ve memurların maaşı değişirken, ihtiyaç sahiplerine verilen yardım ödemelerinde de artış meydana geldi. İşte detaylar!

mersinde ormanların içine yapılan can suyu havuzları Haberi

mersinde ormanların içine yapılan can suyu havuzları


Mersin'de geçtiğimiz yıl ormanlık alanlara 96 can suyu havuzu yapıldığı bildirildi. 


Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, yaban hayatına yardımcı olmak ve doğal dengenin devamlılığını sağlamak için planlamalar yaptıklarını belirtti. Orman zararlıları ile biyolojik mücadeleye önem verdiklerini anlatan Baca, zararlılarla mücadele için böcekçil kuşların çoğalmasının önemine işaret etti. Kuşların çoğalması için yaptıkları yuvaların yeterli olmayacağını düşünerek yapay can suyu havuzlarına da ihtiyaç olduğunu aktaran Baca, bu nedenle 2013 yılında 8 işletme müdürlüğünde 96 can suyu havuzu yaptıklarını kaydetti. 


Küçük olan can suyu havuzlarının tabanının su geçirmez malzemelerden oluştuğunu anlatan Baca, havuzlara zaman zaman su ilave edilebildiğini ifade etti.


Yapay su havuzlarından kuşların yanı sıra böcekler, sincap, tavşan, geyik gibi canlılar ile ormanlarda yaşayan evcil hayvanların da yararlandığını vurgulayan Baca şöyle devam etti:...